گرمایش زمین هواپیماها را دچار مشکل کرد
به گزارش گروه علم وفناوری آنا به نقل از TheVerge، تغییرات آب و هوایی موجب بروز طوفان و سیل و بلایای دیگر میشود اما اینها فقط در یک بازه زمانی کوتاه پروازها را مختل میکند؛ آنچه موجب نگرانی صنعت هوانوردی شده، نتایج یک تحقیق تازه است که درباره اثر گرمایش زمین بر کارآیی هواپیماها منتشر شده است.
بنابر پژوهشی که توسط دانشگاه کلمبیا، ناسا و مؤسسه مدیریت حمل و نقل آمریکا انجام شده است، 10 تا 30 درصد از پروازهای تجاری (مسافری و باری) در ساعات گرم روز انجام میشوند. این پروازها از زمان گرمایش زمین به این سو، بین 0/5 تا چهار درصد انرژی بیشتری برای بلند شدن از زمین نیاز دارند که در کل جهان، رقم قابل ملاحظهای را به وجود میآورد از این رو شرکتهای هواپیمایی به دنبال کاستن از بار مجاز برای پرواز یا کاستن از تعداد مسافران و بالا بردن قیمت بلیط مسافرت هستند.
صورت مساله این است که ساعات گرم روز، نسبت به 50 سال قبل بسیار گرمتر شدهاند و این گرما موجب میشود که چگالی هوا کمتر شود. در واقع هوای گرم نسبت به هوای سرد فشردگی کمتری دارد و این ویژگیای است که قبلا انسان در بالونها از آن بهره گرفت تا برای نخستین بار پرواز کند.
این هوای رقیقتر که در اثر گرما ایجاد شده است، موجب میشود که هواپیما سرعت بیشتری برای برخاستن از زمین به کار ببرد. در واقع برخاستن هواپیما در شرایط یکسان در هوای سرد با سرعت کمتر هم امکانپذیر است اما در هوای گرم نیاز به سرعت بیشتری خواهد بود. گرم شدن کره زمین موجب شده است آب و هوای اغلب نقاط به سوی گرمشدن تغییر کند و میانگین پروازها نیاز به سوخت بیشتری برای بلند شدن داشته باشند. در هوای خیلی سرد، این مشکل برعکس میشود و هواپیما به باند طولانیتر و وزن کمتر نیازمند میشود.
این پژوهش که روی پروازهای 15 شرکت معتبر و پرتردد جهان انجام شده است، روی هواپیماهای کوچک و بزرگ و در انواع مختلف، پاسخ یکسانی داشت. دانشمندان هشدار میدهند که روند گرم شدن زمین، ممکن است انسان را زمینگیر کند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/