دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1396 - 16:14

داورزنی: نحوه تمرینات رستمی به عهده شورای فنی است/ مشکلات جدی در برخی فدراسیون‌ها داریم

معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت:اینکه رستمی به چه صورتی باید تمرین کند بر عهده شورای فنی است. دوستانی که در این شورا حضور دارند همه کارشناس و پیشکسوت این رشته هستند
کد خبر : 194476

به گزارش گروه ورزشی آنا، محمدرضا داورزنی در حاشیه بازدید از فدراسیون وزنه‌برداری و اردوی تیم‌های ملی جوانان و نوجوانان گفت: «وظیفه خودمان دانستیم امروز در خدمت دوستان در فدراسیون وزنه‌برداری باشیم. این رشته همواره در سال‌های اخیر در میادین مختلف مدعی مدال‌آوری بوده است و توقعات مردم را بالا برده است. اگر می‌خواهیم در المپیک 2020 موفق باشیم باید سرمایه‌گذاری خوبی روی رده‌های پایه و استعدادیابی داشته باشیم.»


وی ادامه داد: «روندی که وزنه‌برداری طی می‌کند مسیری روشن است. در تفاهم‌نامه‌ای که با فدراسیون تنظیم کردیم قرار شد، دوستان در جذب حامیان مالی تلاش کنند. از سوی دیگر وزارتخانه هم همواره از رشته‌های مدال آور از جمله وزنه‌برداری حمایت ویژه‌ای داشته است.»


معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره اعزام تیم ملی نوجوانان به مسابقات قهرمانی آسیا با ترکیب ناقص به دلیل مشکلات مالی گفت: «اگر مشکلی وجود داشته باشد برطرف خواهد شد و همواره در رفع مشکلات فدراسیون‌های تلاش کرده‌ایم.»


داورزنی درباره حواشی به وجود آمده در تیم ملی وزنه‌برداری و عدم تمکین کیانوش رستمی از حضور در ادوی تیم ملی و استعفای انوشیروانی گفت: «وزارت ورزش مسائل فنی فدراسیون‌ها را رصد می‌کند تا مسیری را که در پیش دارند برای حضور در بازی‌های آسیایی و المپیک، موانع را برطرف کند. اینکه رستمی به چه صورتی باید تمرین کند بر عهده شورای فنی است. دوستانی که در این شورا حضور دارند همه کارشناس و پیشکسوت این رشته هستند و بهتر تشخیص می‌دهند که چه مدلی بهتر است. اگر بخواهیم منطقی به این موضوع نگاه کنیم باید بر اجرای برنامه‌ها نظم حاکم باشد و همه از آن تبعیت کنند. در تمام دنیا و در تمام رشته‌های ورزشی برنامه‌ریزی برای برگزاری اردوها تابع سلیقه اشخاص نیست و نظم در برنامه‌ریزی باید رعایت شود.»


وی تصریح کرد: «در برخی موارد هم تصمیماتی گرفته می‌شود که بر عهده خود فدراسیون است و انعطاف پذیر عمل می‌کنند. نادیده گرفتن ظرفیت‌ها به هر رشته‌ای لطمه می‌زند اما عمل کردن به سلیقه ورزشکار هم لطمه است. شاید کار کردن به این شیوه برای فدراسیون هم سخت باشد اما برخی مواقع مجبور هستیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا سلایق به هم نزدیک شود. در هر صورت در هر مدلی اختلاف سلیقه وجود دارد.»


داورزنی در پاسخ به این سوال که آیا چنین نگاهی باعث ورزشکار سالاری نمی‌شود، عنوان کرد:« آنچه برای ما مهم است استفاده از تمام ظرفیت‌ها در تمام رشته‌های ورزشی است. تلاش فدراسیون وزنه‌برداری هم به گونه‌ای است که کمتر سلیقه‌ای و مبتنی بر میل افراد باشد. فکر می‌کنم تمام نکات مد نظر قرار گرفت و طبیعی است که وزارت ورزش هم به نظر فدراسیون احترام می‌گذارد. سیاست فعلی ما نظم و انضباط در تمام برنامه‌ها و امور است و این بدین معنی نیست که چارچوب خشکی را برای برنامه‌ها تعبیر کنیم بلکه انعطاف‌پذیری هم مد نظر است.»


سرپرست فدراسیون والیبال در پاسخ به این سوال که اگر چنین موردی در والیبال هم رخ می‌داد این نگاه را داشت؟ گفت: «با توجه به اینکه والیبال رشته‌ای تیمی است و برنامه‌ریزی‌ها برای تیم صورت می‌گیرد قابل مقایسه با وزنه‌برداری نیست اما از طرفی چون از محدودیت و موانع موجود در وزنه‌برداری مطلع نیستم پس به نظر شورای فنی احترام می‌گذاریم.»


معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره لغو دربی در آلمان و احتمال برگزاری آن در ایران، گفت: «با توجه به درخواست دو تیم این موضوع در شورا مطرح و پذیرفته شد. با توجه به اینکه هر دو تیم اردوهای تدارکاتی در اروپا داشتند پذیرفتیم که این دیدار هم برگزار شود و منافع مالی نصیب هر دو تیم شود. هماهنگی‌های لازم در ایران انجام شد اما در آلمان مشکلاتی وجود داشت که با توجه به کمبود زمان، رفع آن سخت بود. از طرفی انگیزه دوستان برای برگزاری دربی در آلمان چندان زیاد نبود. شنیده‌ایم که باشگاه پرسپولیس لغو این دیدار را اعلام کرده است. درباره برگزاری شهرآورد در ایران هم تصمیم‌گیری بر عهده خود دو تیم است و وزارتخانه در این زمینه نقشی ندارد.»


داورزنی درباره تهدید فدراسیون جهانی شطرنج مبنی بر تعلیق ایران به دلیل عدم پرداخت بدهی‌ها گفت: «متأسفانه مشکلاتی جدی در برخی از فدراسیون‌های ورزشی داریم. با توجه به منابع محدودی که دولت برای فدراسیون‌ها در اختیار وزارتخانه قرار می‌دهد نمی‌توانیم تمام تعهدات خارج از برنامه آنها را تقبل کنیم. طبق تفاهم‌نامه‌ای که با رؤسای فدراسیون‌ها امضا می‌کنیم تعهد می‌کنیم که بخشی از هزینه‌های آنها پرداخت شود و اعلام می‌کنیم حق ندارند تعهد مازاد برای دولت ایجاد کنند اما بعضاً برخی فدراسیون‌ها وزارت ورزش را با قبول تعهدات مازاد که گاهاً با بودجه سالیانه آنها برابری می‌کند در عمل انجام شده قرار می‌دهد که به هیچ عنوان برای ما قابل قبول نیست و نشان از برنامه‌ریزی ضعیف در فدراسیون دارد.»


وی درباره بدهی مالی فدراسیون‌ها گفت: «یکی از مشکلات ما در فدراسیون هندبال بدهی انباشته از قبل است. به طوریکه رئیس فدراسیون هم باید مسائل جاری را پیگیری کند هم بدهی‌های قبل را پرداخت نماید. شنیده‌ایم که در فدراسیون تیراندازی هم 12 تا 14 میلیارد بدهی وجود دارد پس نمی‌توانیم تعهدات اضافی فدراسیون‌ها را بپذیریم. حدود 3 تا 4 برابر تعهد خود را به فدراسیون شطرنج پرداخت کرده‌ایم. اگر قرار باشد فیده به خاطر پول خودش شطرنج را تعلیق کند باید علت را از آنها سئوال کرد. ما تعهد پرداخت جوایز 460 هزار دلاری مسابقات را دادیم اما آنها 90 هزار دلار هم برای خودشان می‌خواهند تا هزینه‌های جاری خود را تأمین کنند، این انتظار را از فدراسیون شطرنج داریم تا چنین تعهداتی ندهد چون در شأن جمهوری اسلامی نیست. فدراسیونی که یک میلیارد بودجه دریافت می‌کند نباید مسابقاتی را که بیش از 3 میلیارد تومان هزینه دارد بر عهده بگیرد، این نشانه بی‌توجهی و سوء مدیریت در برنامه‌ریزی است که اگر قرار باشد با ابزار تهدید و تعلیق برخورد کنند برای ما قابل قبول نیست.»


معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: «مگر در هندبال بدهی ارزی نداشتیم؟ از روز اول هم که فدراسیون شطرنج میزبانی مسابقات را اعلام کرد جوایز 460 هزار دلاری را پذیرفتیم از طرفی گفتیم 200 هزار دلار باقیمانده را هم با صحبت با فدراسیون جهانی تقسیط کنند تا با جذب حامیان مالی پرداخت شود اما قرار نیست که هزینه‌های فدراسیون جهانی را هم ما پرداخت کنیم.»


رئیس فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: «حق پخش سالیانه لیگ جهانی والیبال 350 هزار دلار است که صدا و سیما پرداخت می‌کند اما 2 سال موفق به پرداخت نشدیم که با تعامل خوبی که با فدراسیون جهانی داشتیم یکجا پرداخت شد. پس اگر قرار باشد از تهدید و تعلیق استفاده کنیم برنامه‌ریزی مشکل دارد. این موضوع برای ما قابل قبول نیست.»


وی تصریح کرد: «پیش از انتخابات فدراسیون‌ها به رؤسا اعلام می‌کنیم که با چشم باز ورود کنند و باید مشکلات قبلی را هم بپذیرند و برنامه داشته باشند. اینکه تصور شود بار تمام مسئولیت بر عهده وزارت ورزش است قابل قبول نیست. در اساسنامه جدید هم این موضوع دیده شده است مانند گذشته بخشی از تعهدات مالی فدراسیون‌ها را تقبل می‌کنیم و خودشان هم باید تأمین مالی داشته باشند اما اینکه تمام بار مالی بر عهده وزارتخانه باشد اینطور نیست.»


معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره عدم پرداخت بودجه کمیته ملی المپیک گفت: «طی صحبتی که با هاشمی داشتیم پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم هرچه زودتر با پیگیری‌های سازمان برنامه و بودجه این مشکل نیز برطرف شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب