دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1394 - 13:42
همراه با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد /1/

ساخت نرم افزار واقعیت مجازی توسط دانشجویان دانشگاه آزاد واحد مشهد

تیمی از دانشجویان کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد واحد مشهد موفق به ساخت نرم افزارهای شبیه‌سازی و واقعیت مجازی شده اند که از نمونه های صنعتی، پژوهشی و معماری شبیه سازی می کند و امکان ایجاد محیط تبلیغاتی برای بازار هدف های معین را فراهم می آورد.
کد خبر : 19435

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری آنا، تیمی متشکل از دانشجویان کارشناسی مهندسی کامپیوتر از جمله سپیده تقوی، مصطفی سعیدی و وحید عباسی شرکتی با نام پوژان نوین آریانا را ثبت کرده اند که فعالیت خود را در عرصه شبیه‌سازی گرافیکی و تور مجازی ار اسفند ماه سال 92 در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد آغاز کرده است و تاکنون موفق به ساخت نرم افزار تور مجازی با گرافیک بالا شده است.


به گفته سپیده تقوی، یکی از این نرم افزارها، نرم افزار واقعیت مجازی و شبیه‌سازی محیط و صنعتی است که با استفاده از آن می توان از هر محیطی مثل ساختمان ها به صورت واقعی و سه‌بعدی شبیه سازی کرد. این نرم افزار تعاملی است و فقط انیمیشن صرف نیست.


سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: «کاربرد این نرم‌افزار در شبیه‌سازی و واقعیت مجازی ساختمان‌های مسکونی، مراکز پژوهشی مثل پارک علم و فناوری و حتی نمایشگاه‌هاست تا افراد بدون سفر یا بازدید واقعی از مکانی، با تمامی مکان‌های آن از طریق وب‌سایت آشنایی پیدا کنند و اطلاعات هر بخشی را که نیاز دارند، دریافت کنند».


وی افزود: «با استفاده از این نرم‌افزار دیگر کاربر با حجم وسیعی از اطلاعاتی که بعضا برخی از آنها به دردش نمی‌خورد، مواجه نیست و فقط به اطلاعاتی دسترسی می یابد که نیاز دارد».


سعیدی همچنین گفت: «در واقع، این نرم افزار بازدید مجازی از مراکز پژوهشی بیمارستان‌ها و نمایشگاه‌ها را برای بالا بردن کیفیت و کمیت بازدید فراهم می آورد».


کاتالوگ دیجیتال


به گفته سعیدی، یکی دیگر از نرم افزارهای این گروه پژوهشی، کاتالوگ دیجیتال است زمانی که دستگاهی می‌سازید و می‌خواهید خدمات پس از فروش آن را ارائه دهید یا از طریق کاتالوگ، کاربر را از قطعات فنی، نحوه تعمیر و عملکردهای مختلف دستگاه آشنا کنید، این کاتالوگ دیجیتال واقعا به کار می آید.


سعیدی گفت: «فراهم کردن متن لازم برای مشخصات فنی و نحوه تعمیر و به طور کلی کاتالوگ کار بسیار دشواری است و از سوی دیگر ارائه ویدئوی مربوط به آن نیز شامل تمامی اطلاعاتی می شود که شاید همه آن مورد نیاز کاربر نباشد و واقعا برای کاربر خسته‌کننده باشد. اما با استفاده از کاتالوگ دیجیتال، کاربر فقط به بخش‌هایی مراجعه می‌کند که نیاز دارد و به صورت بصری آنها را می‌بیند».


وی افزود: «به طور مثال، در نرم‌افزار شبیه‌سازی‌شده از یک سلاح که به طور مثال توسط شرکتی ساخته شده، کاربر با استفاده از کاتالوگ دیجیتال، می‌تواند از زوایای مختلفی که می خواهد، نحوه کار کردن اسلحه را ببیند و حتی با مکانیزم شلیک آن آشنا شود. این شبیه‌سازی و کاتالوگ دیجیتال را می توان برای هر نمونه و دستگاه صنعتی به کار برد».


مزیت ها


به گفته سعیدی، در نرم افزار شبیه‌سازی صنعتی، تبلیغات همواره همراه مشتری است و به جای توضیحات بسیار زیاد متنی با استفاده از این نرم افزار می‌توان اطلاعات کاربردی را به مشتریان ارائه داد.


از دیگر مزایای این نرم افزار این است که می‌توان از آن برای آموزش دستگاه‌های صنعتی استفاده کرد و از خطرات ناشی از ناآگاهی کار با دستگاه جلوگیری کرد.


سعیدی درباره دیگر مزایای این نرم افزارها گفت: «می‌توان از کاتالوگ دیجیتال به عنوان یک خودآموز برای تعمیر و نگهداری در واحدها و سازمان‌ها استفاده کرد. علاوه بر این، قیمت تمام‌شده از چاپ دفترچه راهنما کمتر می‌شود و کلا در این فرآیند کاغذ حذف می‌شود».


وی در گفت وگو با خبرنگار آنا در مورد مزایای نرم افزار شبیه‌سازی پژوهشی نیز گفت: «بازدید مجازی از مراکز پژوهشی، نمایشگاه‌ها و موزه‌ها در کمترین زمان و کسب بهترین و جامع‌ترین اطلاعات از محل مورد نظر میسر می‌شود و اطلاعات شرکت‌ها می‌تواند به صورت شبیه‌سازی دفتر کار، شبیه‌سازی محصولات یا خدمات آنها، پخش صدا یا تصویر یا عکس از توضیحات یا تبلیغات شرکت باشد».


وی افزود: «به دلیل بررسی اطلاعات قبل از انتشار نرم افزار می توان به امنیت اطلاعات گرانبهای شرکت‌های دانش‌بنیان واقع در مراکز پژوهشی کمک شایانی کرد».


کاربردها


سعیدی موارد کاربرد این نرم افزارها را یکی بازاریابی برای فروش و پیش فروش واحدهای ساختمانی در شهرها یا کشورهای دیگر خواند و گفت: «مشتری با دیدن ساختمان شبیه‌سازی‌شده می تواند آن را کاملا تجسم کند، از موقعیت مکانی و نمای ساختمان در ساعات مختلف شبانه روز اطلاعات کامل را کسب کند».


وی افزود: ایجاد تور مجازی بیمارستان ها و مراکز درمانی و معرفی خدمات آنها به کشورهای خارجی برای جذب توریست سلامت و نمایش امکانات هتل ها، تالارها، رستواران ها و مراکز تفریحی از دیگر کاربردهای نرم افزارهای شبیه سازی است.


دانشجویان سازنده این نرم افزارها برای ایجاد تور سلامت با بیمارستان دانشگاه آزاد مشهد مذاکرات اولیه را انجام داده اند.


این نرم افزارها در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد به نمایش گذاشته شده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب