ماموریت مشترک اروپا و ژاپن برای کشف اسرار عطارد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، مدارگرد سیارهای اروپایی و مدارگرد مگنتوسفری ژاپنی، پس از نمایش دیروز مورد آزمایشهای نهایی قرار میگیرند تا به محل پرتاب در گویان فرانسه منتقل شوند.
این ماموریت دوگانه در سال ۲۰۱۸ آغاز خواهد شد. یک موشک آریان قرار است این دو مدارگرد و تجهیزات دیگر را به فضا پرتاب کند. با این حال همه باید صبور باشند، به این دلیل که هفت سال طول میکشد تا این دو سفینه به مدار عطارد برسند.
دو مدارگرد اروپایی و ژاپنی، قرار است که مطالعات گستردهتر و عمیقتری روی عطارد انجام دهند که نسبت به ماموریت اخیر ناسا اطلاعات بیشتری را درباره این سیاره آشکار خواهد کرد.
کاوشگر فضایی آمریکایی که ماموریتش در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید، ۲۷۰ هزار تصویر از سطح عطارد ارسال کرد و معادل ۱۰ ترابایت اندازهگیری علمی روی این سیاره انجام داده است.
این کاوشگر اطلاعات جدیدی درباره ساختار و ترکیب کوچکترین سیاره منظومه شمسی آشکار کرد و مهمترین دستاورد آن کشف آب یخزده درون برخی از حفرههای سطح عطارد است. کاوشگر آمریکایی همچنین دریافته است که سطح عطارد به اندازهای داغ است که سرب را ذوب میکند.
دانشمندان امیدوارند با مدارگردهای پیشرفته اروپایی و ژاپنی که تکنولوژی تصویربرداری با قدرت تفکیکپذیری بالاتری دارند، بتوانند پاسخ سوالهایی را بدهند که کاوشگر آمریکایی نتوانست پاسخ دهد.
مهمترین سوالی که دانشمندان امیدوارند در این ماموریت به آن پاسخ دهند، دلیل وجود هسته آهنی بزرگ درون عطارد است.
نکاتی درباره سیاره عجیب نزدیک خورشید:
- قطر عطارد ۴۸۸۰ کیلومتر است که حدود یک سوم قطر زمین است
- عطارد یکی از چگالترین سیارههای منظومه شمسی است که با چگالی 5/4 گرم بر سانتیمتر مربع، بعد از زمین در رتبه دوم قرار دارد
- سطح عطارد بسیار متغیر است و دمای آن از مثبت ۴۲۵ درجه سانتیگراد تا منفی ۱۸۰ درجه در تغییر است
- درون حفرههای سطح عطارد آب یخزده وجود دارد
- هسته بزرگ آهنی عطارد بیش از ۶۰ درصد جرم این سیاره را تشکیل میدهد
- عطارد در کنار زمین، تنها سیاره داخلی منظومه شمسی است که میدان مغناطیسی سراسری دارد
انتهای پیام/