ملاک اصلی ملیپوش شدن شرکت در مسابقات انتخابی است/ کشتیگیر عنواندار ما که بزرگتر از عبدالله موحد نیست!
امیرحسین فلاح، گروه ورزشی- مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی از فردا با حضور کشتی گیران مختلف در دو رشته آزاد و فرنگی در خانه کشتی تهران برگزار میشود. نکته مهمی که در مورد این مسابقات وجود دارد این است که آیا نفرات برتر این رقابتها ملیپوش ایران در مسابقات جهانی فرانسه هستند یا شورای فنی و سرمربی تیم ملی نظر دیگری در مورد اعزام کشتیگیران به مسابقات جهانی می گیرند.
منصور برزگر عضو شورای فنی تیم ملی کشتی آزاد در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آنا پاسخگوی سوالات ما بوده است.
*مسابقات انتخابی تیم ملی از فردا آغاز میشود.
-از فردا مسابقات انتخابی آغاز میشود و باید منتظر حضور جوانانی که میخواهند نام خودشان را در کشتی ایران مطرح کنند در این رقابتها باشیم.
*یک مسالهای که وجود دارد این است که ملاک اصلی برای انتخاب ملیپوشان از نظر شورای فنی چیست؟
-همین مسابقات انتخابی که برگزار میکنیم ملاک اصلی ملیپوش شدن است.
*با این حساب کشتیگیری که در انتخابی قهرمان شود به مسابقات جهانی اعزام میشود.
-بله، اما فقط یک استثناء دارد و آن هم این مساله است که در بین هشت وزن در یکی دو اوزان کشتیگیر با شبهه به مقام نخست برسد.
*منظورتان از شبهه چیست؟
-یعنی اینکه کشتیگیر با اشتباه داور یا اختلاف کم نسبت به حریفان و یا موارد دیگر نفر اول شود.
*یعنی کشتیگیری که با امتیازات نزدیک به مقام نخست برسد شانسی برای ملیپوش شدن ندارد؟
-نه اینکه شانسی برای ملیپوش شدن نداشته باشد اما در این موارد شورای فنی نظر نهایی را میدهد. مسابقات جهانی پیکاری است که باید همه نفرات با آمادگی کامل در آن شرکت کنند و ما هم به عنوان متولی این مساله بر خود واجب میدانیم که بهترین نفرات را اعزام کنیم. وقتی کشتیگیری با اختلاف کم و یا با یک باخت یا اشتباه داور به مقام نخست انتخابی برسد قطعا باید در سنجش دیگری قرار بگیرد تا تواناییهای خودش را نشان دهد.
*اگر در همه اوزان این اتفاق بیفتد شورای فنی در مورد همه اوزان تصمیم می گیرد؟
-من فکر نمیکنم که در همه 8 وزن این اتفاق بیفتد. ما امیدواریم تمام نفرات 8 وزن با اقتدار قهرمان شوند و جای هیچ شک و شبههای را باقی نگذارند اما تجربه نشان داده که شاید در یکی دو وزن این مساله پیش بیاید.
*خبری از حضور قهرمانان کشتی آزاد ایران در مسابقات انتخابی تیم ملی دارید؟
-فدراسیون کشتی وظیفه دارد که هر ساله مسابقات انتخابی تیم ملی را برگزار کند و همه ورزشکاران هم ملزم هستند تا در این رقابتها شرکت کنند. حالا اگر فلان قهرمان جهان یا المپیک در این مسابقات شرکت میکند یا نمیکند در حوزه اختیارات ما نیست.
*اگر قهرمان المپیک در این مسابقات شرکت نکرد یعنی از تیم ملی خط میخورد؟
-اگر کسی شرکت نکرد شورای فنی در موردش تصمیم میگیرد.
*شورای فنی بخواهد بار دیگر به او فرصت دهد حق سایر جوانان جویای نامی که در انتخابی شرکت کردند تضییع نمیشود؟
-شورای فنی هیچ وقت حق کشتیگیران را نمیخورد و همیشه حق را به حقدار میدهد. ضمن اینکه چه تضمینی وجود دارد که فلان کشتیگیر که قهرمان جهان یا المپیک بود الان در آمادگی خوبی به سر ببرد؟
*چرا در سالهای اخیر کشتیگیران عنواندار ما کمتر تمایل دارند در مسابقات انتخابی شرکت کنند؟
-ما باید یا آمریکا و یا روسیه را الگوی خودمان قرار دهیم. در این دو کشور هم سالها مسابقات انتخابی برگزار میشود و کشتیگیری که در این رقابت پیروز شود به تیم ملی راه مییابد و همه بزرگان کشتی آنها هم در مسابقات انتخابی شرکتمیکنند.
*پس چرا در ایران این کار عملی نمیشود؟
-کشتیگیران ما باید بدانند که بزرگتر از عبدالله موحد که نیستند. موحد با 6 مدال جهانی و المپیک در مسابقات انتخابی شرکت میکرد. خود من هم سالها در مسابقات انتخابی شرکت کردم. چون منصور برزگر در سال 1973 قهرمان جهان شد باید بگویم که من را بدون انتخابی به تیم ملی ببرید؟
*با این روال یک مدل از بازیکن سالاری در کشتی شکل می گیرد؟
-من به چنین چیزی اعتقاد ندارم. کشتیگیر هم برنامههای خودش را دارد و طبق برنامهریزی خودش جلو میرود. اما وظیفه ما بود که انتخابی را برگزار کنیم و این کار را هم انجام میذهیم.
انتهای پیام/