دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1396 - 09:31

یک محقق ایرانی راز دستور دادن به شیشه را کشف کرد + ویدئو

دانشمندان استرالیایی به رهبری یک محقق ایرانی، موفق به ساخت نانوماده‌ای شدند که قادر به تبدیل پنجره به آینه و برعکس، بنا به دستور کاربر، است. تنها کاری که شما باید بکنید، تنظیم دمای آن است.
کد خبر : 192297

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از TheAustralian، این ماده بازتابنده انتخابی راه مناسبی برای محافظت فضانوردان در مقابل پرتوهای فضایی است. به گفته محسن رحمانی، سرپرست این مطالعه از دانشکاه ملی استرالیا، این نانوماده چنان نازک است که هزاران لایه از آن می‌تواند بر سر سوزن جای گیرد؛ همچنین می‌توان این ماده را روی هر سطحی، از جمله لباس فضانوردی، به کار گرفت.


به گفته دکتر رحمانی، خواص نوری این نانوماده، قابلیت تعامل با نورهای ورودی و تغییر خواص آنها را دارد. وی در ادامه افزود: «با تنظیم دمای لایه نازکی از این نانوماده، می‌توان ویژگی‌های نوری این ذرات نازک را کنترل کرد؛ کاربر می‌تواند به دلخواه، کل سطح را شیشه‌ای کند و به نور اجازه ورود به محیط را بدهد یا سطح را به حالت بازتابی تغییر دهد که انعکاس‌دهنده نور شود».


این ماده می‌تواند منجر به ظهور آینه‌هایی شود که سریعا به پنجره‌های شفاف تبدیل می‌شوند و چند لحظه بعد دوباره به حالت آینه بازمی‌گردند. به کمک این نانوماده در یک روز گرم، می‌توان شیشه‌های شفاف پنجره را به آینه تبدیل کرد تا نور خورشید را منعکس کند و گرما را بیرون نگه دارد.



یکی از قابلیت‌های بازتاب انتخابی نور این است که می‌تواند دمای یک ماشین پارک‌شده زیر نور خورشید را پایین نگه دارد. به گفته دکتر رحمانی این ماده قادر به منعکس کردن نور از هر دو طرف است؛ به عبارت دیگر هر دو طرف یک شیشه پنجره را می‌توان به آینه تبدیل کرد. وی بیان می‌کند با سرمایه‌گذاری درست می‌توان این نانوماده را در طی دو تا سه سال آینده روانه بازار کرد.


در حال حاضریک تیم تحقیقاتی متشکل از هشت دانشمند در دانشگاه ملی استرالیا روی این پروژه کار می‌کنند.


دکتر رحمانی می‌گوید: «اختراع ما کاربردهای بالقوه زیادی دارد، برای مثال می‌توان پوسته بسیار نازکی از این ماده را روی لباس فضانوردان و یا سطح ماهواره‌ها اعمال کرد تا از آنها در مقابل تابش اشعه‌های خطرناک فرابنفش و مادون قرمز در محیط‌های مختلف محافظت کند».



تکنولوژی کنونی محافظت از لباس فضانوردان، جذب انرژی‌های مضر است؛ در حالی که به کمک این نانوماده می‌توان این انرژی را منعکس کرد.


رحمانی در ادامه افزود: «تکنولوژی ما، در مقایسه با تکنولوژی فعلی، به طور قابل توجهی آستانه مقاومت در برابر تابش اشعه‌های مضر را افزایش می‌دهد».


به گفته محققان این ماده دارای توانایی بازتاب انتخابی انواع مختلف نور است. همچنین در صرفه‌جویی انرژی گرمایی و سرمایی در محیط خانه کاربرد دارد. کاربر به کمک این نانوماده می‌تواند میزان عبور نور از شیشه پنجره در فصل‌های مختلف سال را کنترل کند.


در ویدئوی زیر می‌توانید نحوه عملکرد این شیشه را تماشا کنید:





مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب