دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فقط دایی و قلعه‌نویی در ایران موفق هستند

خداداد عزیزی: فدراسیون مثل پادشاهان قاجار با کی‌روش قرارداد ترکمنچای نبندد/ حرف مبارزه با دلالی چرت‌وپرت است

مهاجم سابق تیم ملی گفت: کی‌روش را به فوتبال ایران آورده‌ایم تا از دانش او استفاده کنیم و نباید فدراسیون مثل پادشاهان قاجار با او  قراردادترکمنچای ببندند.
کد خبر : 192196

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، تیم ملی فوتبال ایران در حالی برای پنجمین بار به جام جهانی راه پیدا کرده که انتظار فوتبال‌دوستان کشورمان صعود این تیم به مرحله حذفی این رقابت‌هاست. انتظاری که به گفته کی‌روش با برنامه‌ای که او به فدراسیون فوتبال داده دور از دسترس نیست. این درحالی است که کی‌روش همچنان زیر تیغ انتقادات مختلفی از جمله کنار گذاشتن دستیاران ایرانی‌اش از تیم ملی است و به گفته بسیاری از کارشناسان این کار سرمربی پرتغالی تیم ملی باعث می‌شود تا مربیان ایرانی نتوانند دانش او را فرا بگیرند.


علاوه بر مشکلاتی که فوتبال ملی ما با آن مواجه است در بخش باشگاهی نیز مشکلات لاینحلی باقیمانده که کسی از مسئولان به فکر برداشتن آنها نیست. بحث دلالیسم در فصل نقل و انتقالات و همچنین داستان جادوگری در رقابت‌های لیگ هم از مواردی است که برای علاقه‌مندان به فوتبال سوال شده که چرا با آنها برخوردی صورت نمی‌گیرد.


خداداد عزیزی که همواره در بیان نظرات خود کوچکترین مضایقه‌ای نکرده این بار هم در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی آنا، بدون ملاحظه و اغماضی درباره مشکلات فوتبال ایران صحبت کرد.


* صعود به دور دوم جام‌جهانی بیش از 20 میلیارد می‌ارزد


وی در ابتدا در مورد برنامه‌های کی روش برای حضور تیم ملی در جام جهانی روسیه گفت: «برنامه‌هایی که کارلوس کی‌روش به فدراسیون فوتبال داده باید دارای هدف باشد. اگر هدف کی‌روش این است که 20 میلیارد تومان هزینه کنیم و آن وقت تیم ما در جام‌جهانی در همان دور اول حذف شود، خب این پول را صرف کارهای دیگر بکنیم کاملا به سود فوتبال‌مان خواهد بود. ولی اگر کی‌روش می‌خواهد کاری کند که تیمش راهی دور دوم جام‌جهانی شود، به نظر من بیش از 20 میلیارد تومان هم اگر هزینه کنیم ارزشش را دارد.»


خداداد ادامه داد: «وظیفه کی‌روش اجاره زمین تمرین و هتل و ... نیست. مسئولیت هزینه کردن و اجرا کردن کلیه برنامه‌‌های تیم ملی برعهده فدراسیون فوتبال باید باشد. کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال می‌تواند هتل را رزرو کند، زمین تمرین اجاره کند و بازی‌های تدارکاتی را در نظر بگیرد نه اینکه خود کی‌روش همه این کارها را برعهده بگیرد و در نهایت کارها را دقیقا مطابق میل خودش جلو ببرد؛ این در حوزه اختیارات کی‌روش نیست که هتل و زمین تمرین و بازی تدارکاتی در نظر بگیرد. او باید تیمش را از لحاظ فنی هدایت کند، کاری که همه سرمربیان دنیا انجام می‌دهند.»


در تمام دنیا واسطه‌گری بر اساس عرف و قانون است. در فوتبال ما یک دلال 60 درصد یک قرارداد را برای خود برمی‌دارد و تنها 40 درصد در اختیار بازیکن قرار می‌دهد. آن هم در شرایطی که بازیکن در سرما و گرما زحمت می‌کشد، تلاش می‌کند ولی پول کمتری به او تعلق می‌گیرد

* حرف‌های مهاجرانی خود فوتبال است


مربی سابق سیاه‌جامگان درباره اینکه حشمت مهاجرانی گفته باید مربیان ایرانی از دانش کارلوس کی‌روش استفاده کنند و فدراسیون باید دستیار ایرانی را به تیم ملی اضافه کند، بیان کرد: «تمام صحبت‌هایی که حشمت‌خان مهاجرانی می‌گوید کاملا درست است. اگر مسائل سیاسی را کنار بگذاریم مهاجرانی پدر فوتبال ایران است و نمی‌توان این واقعیت را لگدمال کرد. هرچه حشمت مهاجرانی می‌گوید خود فوتبال است. او کاملا درست می‌گوید که ما کی‌روش را به فوتبال ایران آورده‌ایم تا از دانش او استفاده کنیم. نباید فدراسیون مثل پادشاهان قاچار با کی‌روش قرارداد ترکمن‌چای ببندند.»


* همه مربیان ایرانی بد نیستند


او تاکید کرد: «کی‌روش به فوتبال ما آمده تا دانشش در اختیار مربیان فوتبال‌مان قرار بگیرد و بعد از رفتن او بتوانیم این دانش را در فوتبال‌مان داشته باشیم. ولی متاسفانه هیچ‌کسی نیست که از کی‌روش بپرسد چرا علی کریمی،‌ مجید صالح، امید نمازی و مارکار آقاجانیان و غیره آمدند و رفتند. من نمی‌گویم کی‌روش کارش را بلد نیست، اتفاقا او بسیار مربی فوتبال‌دانی است، ولی باید ما بتوانیم از دانش او استفاده کنیم یا نه؟ خداداد عزیزی بد است،‌ علی کریمی بد است، جواد نکونام بد است، افشین پیروانی بد است، ‌همه مربیان که بد نیستند بالاخره مربیانی پیدا می‌شوند که آدم‌های خوبی باشند و بتوانند در کنار کی‌روش کار کنند تا دانش فوتبال‌مان افزایش پیدا کند. شاید کی‌روش همه را بد می‌داند. امیدوارم فدراسیون به خودش بیاید و بتواند از کی‌روش استفاده بهتری کند.»


* در فوتبال ایران زد و بند داریم نه دلالی


خداداد عزیزی در ادامه درخصوص واسطه‌گری‌های غیرمتعارفی که در فصل نقل‌وانتقالات وجود دارد، تصریح کرد: «دلالی در فوتبال ما برمی‌گردد به کم‌کاری مسئولان و مدیران ورزش و در مرحله بعدی مربیان فوتبال ما که کوچک‌ترین توجهی به فوتبال ندارند. دلالی یا همان واسطه‌گری در همه‌جای دنیا وجود دارد. در همه‌ بیزینس‌ها دیده می‌شود. فوتبال هم بیزینسی‌ است که پول زیادی در آن وجود دارد و کاملا طبیعی است که در آن واسطه وجود داشته باشد. اما در تمام دنیا واسطه‌گری بر اساس عرف و قانون است. در فوتبال ما یک دلال 60 درصد یک قرارداد را برای خود برمی‌دارد و تنها 40 درصد در اختیار بازیکن قرار می‌دهد. آن هم در شرایطی که بازیکن در سرما و گرما زحمت می‌کشد، تلاش می‌کند ولی پول کمتری به او تعلق می‌گیرد. این نوع واسطه‌گری در فوتبال کاملا غلط است و باید اسمش را زد و بند گذاشت. بازیکنانی که اصلا در حد لیگ‌برتر هم نیستند را وارد لیگ می‌کنند و بابت آنها مبالغ هنگفتی را دریافت می‌کنند.»


هرچند وقت‌ یکبار این حرف مطرح می‌شود که قرار است با دلالی مبارزه شود، اما چنین کاری اصلا صورت نمی‌گیرد و تمامی این حرف‌ها چرت و پرت است و هرکه می‌گوید می‌خواهد با دلالی در فوتبال مبارزه کند، حرف مفت می‌زند

* دلالان بیشتر درآمد را در فوتبال دارند


او یادآور شد: «من سال گذشته در سیاه‌جامگان که بودم سه بازیکن به تیم معرفی شدند که به من اعلام شد فقط آنها را تمرین بده و بگذار در تمرینات تیم دور زمین بدوند. من گفتم به چه دلیل باید این کار صورت بگیرد؟ آنها گفتند اینها نفری 50 میلیون تومان پول می‌دهند و با توجه به اینکه باشگاه در مشکلات مالی عمیقی گرفتار است، ما می‌توانیم با این پول بخشی از مشکلات‌مان را حل کنیم. من هم اجازه دادم آنها فقط دور زمین بدوند. من خبر دارم در این فوتبال کسانی هستند که 100 میلیون می‌گیرند تا نام بازیکن فقط در لیست تیم قرار بگیرد. دلیل همه این مشکلات این است که جلوی دلالی را در فوتبال نمی‌گیرند. یکبار آمدند و دلال‌ها را جمع و جور کردند و نگذاشتند آنها کار کنند، ولی دوباره آنها به حال خود رها شدند و الان بیشترین درآمد را در این فوتبال دارند.»


* حرف مبارزه با دلالی چرت‌وپرت است


کارشناس فوتیال ایران با اشاره به نقش فدراسیون در مبارزه با دلالی گفت: «الان فدراسیون می‌تواند جلوی این دلالی را بگیرد، ولی نمی‌دانم به چه دلیل مانع کار آنها نمی‌شود. عرف نقل و انتقال بازیکن در همه‌جای دنیا 15 تا 20 درصد است، آن هم بازیکنی که به درد تیم بخورد، ولی در فوتبال ما کاملا قضیه برعکس است. من تیمی را در دسته اول سراغ دارم که از هر بازیکنی که به تیمش می‌آمد، 30درصد کل قرارداد را می‌گرفت. 10 درصد مدیرعامل برمی‌داشت، 10درصد سرمربی برمی‌داشت و 10درصد دیگر هم در اختیار دلال قرار می‌گرفت. دلیلش هم این است که به هیچ عنوان کسی نیست جلوی این دلال‌ها را بگیرد. هرچند وقت‌ یکبار این حرف مطرح می‌شود که قرار است با دلالی مبارزه شود، اما چنین کاری اصلا صورت نمی‌گیرد و تمامی این حرف‌ها چرت و پرت است و هرکه می‌گوید می‌خواهد با دلالی در فوتبال مبارزه کند، حرف مفت می‌زند. دیگر در فوتبال ما دلال‌ها برای خود شان و منزلتی پیدا کردند و هرکاری دل‌شان بخواهد می‌کنند.»


* جادوگران با من دشمن هستند


عزیزی در ادامه به بحث کهنه اما به‌روز فوتبال ما یعنی جادوگری اشاره کرد و گفت: «در چند سال اخیر در مورد جادوگری در فوتبال زیاد صحبت شد اما صحبت‌ کردن درباره جادوگری در فوتبال ایران فایده‌ای ندارد؛ من خیلی وقت‌ پیش در برنامه‌ 90 و همچنین یکی از برنامه‌های پربیننده تلویزیونی دیگر در خصوص جادوگری صحبت کرده‌ام و حتی ادای کار جادوگرها را درآوردم. همه فهمیدند چه اتفاقی افتاد، اما کاملا بی‌فایده بود چرا که جادوگرها هم همچون دلال‌ها کار خود را انجام می‌دهند و کسی مانع‌شان نمی‌شود. این حرف زدن من تنها باعث می‌شود جادوگران با من دشمن شوند؛ البته من اهمیتی به دشمنی آنها نمی‌دهم ولی بهتر است همه بدانند کسانی جادوگری می‌کنند که ظاهری کاملا آراسته دارند. صحبت از علم که می‌شود اول اسم آنها می‌آید ولی در عمل آنها جادوگری بیش نیستند.»


* مردم زشتی‌های فوتبال را دوست دارند


او ادامه داد: «الان در این فوتبال سالیانه 1500 میلیارد تومان هزینه می‌شود؛ این پول‌ها به کجا می‌رود؟ جز جایی که دلال‌ها، جادوگران و افرادی از قبیل آنها سهم عمده‌ای دارند؟ متاسفانه مردم ما هم بیشتر دوست دارند زشتی‌های فوتبال را ببینند تا قشنگی این ورزش را. شما برای اینکه بیننده بیشتری جمع کنید وقتی زشتی‌ها را نمایش بدهید بهتر دیده می‌شود تا آنکه بخواهید از قشنگی‌های این ورزش صحبت کنید. فردوسی‌پور به من گفت مسئولان صدا و سیما به او گفته‌اند که پخش برنامه درباره جادوگری باعث اشاعه آن می‌شود و بهتر است آن را پخش نکنید. وقتی کسانی که می‌توانند مانع جادوگری شوند مبارزه با آن را انجام نمی‌دهند مردمی که مسئولیتی به گردن ندارند چرا با آن مبارزه کنند. حتی اگر در نمازجمعه هم از بدی‌های جادوگری بگویند باز هم با آن مبارزه نمی‌شود.»


کی‌روش بسیار مربی فوتبال‌دانی است، ولی باید ما بتوانیم از دانش او استفاده کنیم یا نه؟ خداداد عزیزی بد است،‌ علی کریمی بد است، جواد نکونام بد است، افشین پیروانی بد است، ‌همه مربیان که بد نیستند بالاخره مربیانی پیدا می‌شوند که آدم‌های خوبی باشند و بتوانند در کنار کی‌روش کار کنند تا دانش فوتبال‌مان افزایش پیدا کند

* علی کریمی مراقب باشد قربانی نشود


خداداد درباره اولین تجربه سرمربیگری علی کریمی در نفت‌تهران بیان کرد: «علی کریمی در نفت تهران موفق می‌شود. البته امیدوارم علی مثل من اشتباه نکند و به جایی رفته باشد که در آن پول و امکانات باشد. او می‌تواند یک تیم خوبی را ببندد. علی فوتبال را می‌شناسد و از لحاظ فنی در سالیان گذشته تجربیات بسیار زیادی را اندوخته کرده است. او باید دقت کند که در این فصل قربانی نشود. این یک واقعیت است که در فوتبال ما با نام‌ها بازی می‌کنند و با سوءاستفاده از آنها برای خود ایجاد موقعیت می‌کنند. با این حال من امیدوارم علی کریمی بتواند فصل موفقی را در نفت تهران پشت سر بگذارد.»


* تنها دو مربی ایرانی درلیگ برتر موفق بوده‌اند


وی در ادامه با بیان این نکته که تنها دو مربی ایرانی در لیگ برتر موفق‌ بوده‌اند، تصریح کرد: «در فوتبال ما نقش اول را امکانات و پول می‌زند و بعد از آن به هنر و تجربه مربی نیاز است. من اسم دو نفر را می‌برم که فقط آنها در فوتبال ایران سرمربی موفقی بودند. امیر قلعه‌نوعی و علی دایی در 10 سال اخیر کارنامه موفقی داشتند و توانستند جام‌های مختلفی را به دست آورند. غیر از این دو نفر، مابقی مربیان در مقطعی کوتاه موفق بوده‌اند. دلیلش هم این است که در فوتبال ما رابطه حرف اول را می‌زند. مثلا باجناق شخصی در یک ارگانی مشغول به کار است و آن ارگان در لیگ برتر تیم دارد؛ خب او مربیان مورد علاقه‌اش را به آن تیم می‌آورد. بنابراین حرف از دانش و علم و تجربه را در فوتبال ایران نباید زد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب