دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1396 - 10:31

هوش مصنوعی داروسازی می‌آموزد

یک شرکت اسکاتلندی برای غلبه بر پیچیدگی‌ها و هزینه‌های داروسازی، برای ساخت یک ابرکامپیوتر داروساز سرمایه‌گذاری کرد.
کد خبر : 192135

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از رویترز، فاصله میان پژوهش تا قفسه‌های داروخانه، راهی بسیار طولانی و پرهزینه برای داروسازان است که اغلب هم به نتیجه دلخواه نمی‌رسد. مسیر ساخت یک دارو مناسب مصرف انسان‌ها آنقدر پرپیچ و خم و پرهزینه است که معمولا حتی پروژه‌های شکست‌خورده نیز کنار گذاشته نمی‌شوند و تیم تازه‌ای مشغول یافتن راهی برای استفاده از دستاوردهای یک پژوهش یا داروی شکست‌خورده می‌شود و نمونه‌های داروهایی که پس از شکست پروژه نخستین استفاده‌ای جایگزین یافته‌اند، بسیار است.


مؤسسه GlaxoSmithKline به تازگی یک بودجه 43 میلیون دلاری به تیم هوش مصنوعی Exscientia اسکاتلند اختصاص داده است تا یک هوش کارآموز بسازند که قادر است فرآیندها و روش‌های داروسازی را یاد بگیرد.


در این روش، اطلاعات مربوط به یافته‌ها و روش‌های کار روی دارویی خاص را اندک‌اندک به کامپیوتر می‌دهند تا با آنالیز آنها با روش کار آشنا شود؛ سپس در مرحله بعدی نیاز فعلی و دارویی که در حال حاضر باید ساخته شود را برای کامپیوتر شرح می دهند و این کامپیوتر قادر خواهد بود با استفاده از مسیرهای استاندارد داروسازی، قرص یا شربتی جدید را بسازد و بیازماید و نتایج را به‌ طور دقیق اعلام کند.


برنامه‌ریزی‌های انجام شده اینطور است که کامپیوتر بتواند زمان و هزینه موردنیاز برای ساخت یک دارو را تا یک‌ چهارم کاهش دهد و همزمان بتواند دارویی تهیه کند که برای آزمایش‌های انسانی آماده باشد و نیاز به سال‌ها پژوهش روی حیوانات نداشته باشد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب