با «تب کریمه کنگو» بیشتر آشنا شوید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است، ولی متاسفانه موارد تکگیر و ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق میافتد.
علائم بیماری تب کریمه-کنگو در انسان
تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بیاشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی و خونریزی از علائم این بیماری است.
راههای انتقال بیماری به انسان:
- انتقال از طریق گزش کنهای از گونه انتقال از طریق نیش حشرات
- انتقال از طریق تما با خون یا ترشحات مبتلایان
- انتقال از طریق گزش کنه آلوده
- از طریق له کردن کنه
- تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده
- تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا
- تنفس در تماس با دام های آلوده
گروههای در معرض خطر بیماری
دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان کارکنان رستورانها و کبابیها
راهکارهای پیشگیری بیماری در دام
- به سازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخم گذاری و تکثیر کنهها
- سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنهها
- جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری
- پاکسازی دامداری از اشیا متفرقه جهت جلوگیری از تخم گذاری کنه
- عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمیکنند
- سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۴ روز
پیشگیری بیماری در انسان
- جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی
- خود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام
- خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام
- خود داری کشتار دام در محلهای غیر مجاز
- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی
- رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه، جگر و سایر آلایش دام
- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)
- روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات
- خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز
- اجتناب از خوردن گوشت، جگر خام و نیم پخته و نگهداری جگر، دل، قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن
انتهای پیام/