عرق کردن زیاد نشانه چیست؟
دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره علل افزایش ترشح عرق در برخی افراد، گفت: تعریق توسط غده عرق ترشح میشود که نقش محافظت کننده از پوست دارد و موجب نرمی و لطافت آن میشود و از بروز خشکی پوست جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه ترشح عرق در برخی افراد به واسطه برخی بیماریها کاهش و در برخی دیگر افزایش مییابد، افزود: پرکاری تیروئید از جمله بیماریهایی است که علاوه بر افزایش تپش قلب، کاهش وزن، بیحوصلگی، لرزش دست، بیرون زدگی غیر طبیعی کره چشم، ریزش مو، اختلال خواب و غیره موجب افزایش ترشح عرق میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران آکرومگالی را یکی از دیگر از بیماریهایی دانست که با علائمی مانند افزایش عرق همراه است، عنوان کرد: در این بیماران هورمون رشد بیش از اندازه ترشح و فرد دچار تعریق فراوان میشود.
مهاجری تصریح کرد: دیابت نیز یکی دیگر از بیماریهایی است که علاوه بر علائم دیگر با افزایش تعریق در دست و کاهش تعریق در پاها همراه است. کاهش تعریق در پاها موجب بروز خشکی پوست و در نهایت بروز زخم پای دیابتی میشود.
به گفته وی، به بیماران دیابتی توصیه میشود برای پیشگیری از زخم پاها به وسیله کرمهای مرطوب کننده تمام سطح پاها به جز بین انگشتان را مرطوب نگهدارند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم خاطرنشان کرد: همانگونه که عنوان شد تعریق برای بدن مفید است اما در برخی موارد افزایش ترشح آن برای فرد آزار دهنده میشود که در این موارد پزشک پس از بررسی درمان را آغاز میکند. در مواردی که افزایش تعریق بر اثر ابتلا به بیماریهای زمینهای باشد درمان بیماری موجب کاهش تعریق میشود در غیر این صورت بیمار به متخصص پوست و مو ارجاع داده میشود.
وی افزود: متخصصان پوست و مو برای کنترل و یا پیشگیری از تعریق زیاد درمانهای دارویی را آغاز میکنند که اگر این روش نتیجه بخش نباشد از بوتاکس استفاده میشود که البته باید گفت بوتاکس یک روش موقتی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه تصریح کرد: در موارد بسیار شدید که بیمار به درمان دارویی و بوتاکس پاسخ ندهد، بیمار مجدد باید به متخصص غدد برای بلوکه یا انسداد اعصاب سمپاتیک مراجعه کند.
مهاجری درباره بوی نامطبوع عرق در برخی افراد، گفت: بوی نامطبوع عرق به دلیل حضور میکروبهاست و این مساله به عنوان بیماری تلقی نمیشود و افراد میتوانند با استحمام روزانه و استفاده از داروهای موضعی مانند انواع مامها بر این بو غلبه کنند.
انتهای پیام/