تابستان مرگبار در آینده گرمتر میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Nature، خبر مرگ انسانها براثر گرمای هوا در تابستان دیگر یک خبر عجیب نیست. روزگاری فقط فقرا در هند و پاکستان یا شاید برخی کشورهای آفریقایی که دسترسی به اعلام اخبار داشتند، دراثر گرمای بیش از حد تابستان جانشان را از دست میدادند اما این رویه در قرن بیست و یکم تغییر کرد.
در سال 2003 بیش از 5000 نفر در پاریس و در سال 2010 بیش از 10 هزار نفر در مسکو، دراثر گرمای نامتعارف هوا جان خود را از دست دادند و نتایج یک پژوهش تازه نشان میدهد که این اتفاق در آینده بسیار معمولتر خواهد شد. پژوهشگران با تطبیق و تحلیل دادههایی که از سال 1980 تا 2014 درباره گزارش گرمای مرگبار، 900 مورد از بروز چنین پدیدهای را ثبت کردند که در 800 مورد آن در 36 کشور مختلف، مرگومیر قطعی رخ داده بود.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که افزایش گازهای گلخانهای اثری بر جو زمین گذاشته است که قابل مقابله نیست و حتی با اجرای کامل پیمانهای رفع گازهای گلخانهای نیز از تعداد تابستانهای مرگآور به این زودیها کاسته نمیشود.
برآورد پژوهشگران این است که با روند فعلی، در سال 2100 میلادی (83 سال آینده) تعداد این موجهای گرمایی خورشیدی 74 درصد افزایش مییابد و حداقل 48 درصد از مردم جهان، 20 روز از سال را در گرمایی که خطر مرگ دارد سپری خواهند کرد. این کشف از میان دادههای گذشته در شرایطی اعلام میشود که دولت آمریکا بهتازگی اعلام کرده از توافق کاهش گازهای گلخانهای و مبارزه با گرمایش زمین پاریس خارج شده است و اقداماتی را که قبلا متعهد به انجام آن شده بود، انجام نخواهد داد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/