نمایشگاه معرق و ملیله چرم روی چوب، میهمان سازمان میراثفرهنگی شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند از ساعت 9 تا 15 به ساختمان شماره یک سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری واقع در خیابان آزادی نرسیده به بزرگراه یادگار امام مراجعه کنند.
اسماعیل میرفخررجایی متولد تهران و ساکن اصفهان و دارای مدرک دیپلم است. او همچنین دارای نشان اصالت یونسکو است و سابقه شرکت در نمایشگاههای متعدد را دارد و از سال 1370 فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده است.
میرفخررجایی در مورد سابقه فعالیتهای خود گفت: «از کودکی در خانوادهای بزرگ شدم که با چرم و کارهای چرمی سروکار داشت. پدرم در حرفه محصولات چرم صنعتی فعالیت میکرد و من از سال 70 به کار با چرم علاقهمند شدم و به ساخت کیف و کفش و لباس بهشیوه هنری و دستدوز پرداختم. سپس با همفکری و همکاری و مشورت استاد آقارخ، از هنرمندان نقاش روی چرم اصفهان، بهطور اختصاصی به معرق و ملیله چرم بر روی چوب پرداختم و پس از سالها آزمون و خطا اکنون تنها دکوراسیون داخلی منازل را بنا به خواست و نیاز بازار و جامعه امروزی تولید میکنم.»
وی افزود: «این رشته هنری یک رشته جدید است و با اینکه چندین سال است که مشغولبهکارم و با ثبت این ابداع این هنر اکنون جزو رشتههای صنایعدستی محسوب میشود، هنوز در بین مردم ناشناخته است و من امروز دغدغه شناساندن این هنر را به عامه مردم کشورم دارم.»
این استاد پیشکسوت ادامه داد: «در این هنر ابتدا طرح با توجه به قالب چوبی شیء موردنظر کشیده میشود سپس قطعات چرمها با توجه به طرح، بریده میشوند و هر جا احتیاج به سوخت یا حکاکی دارند انجام میگیرد و سپس برش نخهای ملیله چرم جاگذاری و درنهایت چرمها بهصورت معرق در کنار هم در جای خودشان روی چوب گذاشته میشود و نقاشیها انجام میگیرد. در این مرحله کار ثابتسازی انجام میشود و درنهایت پتینهکاری و لاککاری صورت میگیرد و فیکساتیو آخر زده میشود.»
وی اضافه کرد: «در نمایشگاه حاضر بیش از 40 محصول از انواع میز کنسول و آیینه گرفته تا میز وسط، جلد قرآن و کتاب، رحل، صندلی و اشیای کاربردی متناسب با دکوراسیون منزل را بهنمایش گذاشتهام که همه از تولیدات شاگردان و کارآموزان این هنر در زندان اصفهان است و باعث افتخار است که این هنر به یاری این مددجویان آمده است که هم برای آینده آنها مفید است و هم روحیه آنها را با روحیه هنری ادغام میکند و به آنها و خانوادههایشان انگیزه و امید میدهد.»
وی ادامه داد: «من با ایجاد کارآفرینی و شغلی که گروهی مشغول به انجام دادنش هستند با ابداع یک رشته جدید هنری خواهان حمایت و بازاریابی بخش فروش هستم. نهفقط فروش صندوقی، که برپایی نمایشگاههای بیشتر برای دریافت سفارش نیز مهم است. امیدوارم مسئولان راهکاری برای این موضوع طراحی کنند.»
انتهای پیام/