دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1396 - 11:22

کامپیوتر‌های آینده صد برابر سریع‌تر می‌شوند

شاید باورکردنی نباشد ولی در آینده با ورود نسل جدید پردازشگرها، سرعت کامپیوتر‌ها صد برابر سریع‌تر خواهد شد. با اینکه کمی دور از ذهن به نظر می‌رسد اما اگر به تاریخ علم کامپیوتر نگاهی بیندازیم این افزایش سرعت دور از ذهن نیست اما چگونه این اتفاق روی خواهد داد؟
کد خبر : 186396

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، ترانزیستورهای لیزری کلید این جهش فناوری خواهند بود. این ترانزیستورها می‌توانند بین دو حالت پایدار یعنی حالت‌های الکترونیک و فوتونیک جابه‌جا شوند. این فناوری، سرعت کامپیوتر‌ها را در آینده با این پردازشگرهای جدید به صد برابر سرعت‌های کنونی می‌رساند.


نمونه‌‌ای از این قطعات الکترونیک ساخته شده که به آن ترانزیستور دو حالته می‌گویند. این قطعات توانایی جابجایی متناوب بین حالت‌های اپتیک و الکترونیک را دارند. با این روش، داده‌ها در کامپیوترهای آینده می‌توانند از طریق فوتون‌ها هم منتقل شوند. این سرعت بالا به دلیل نبود مشکلات تداخلی است که در ترانزیستورهای الکترونی وجود دارد.


در سامانه‌های کنونی، ریزتراشه‌ها از میلیاردها قطعه کوچک به نام ترانزیستور ساخته شده‌اند. کامپیوتر‌ها، هم‌اکنون بسیار سریع شده‌اند که این عامل سبب افزایش تعداد ترانزیستورها شده است.


بر اساس قانون مور، تعداد ترانزیستورها در مدار مجتمع، هرساله دو برابر خواهد شد. این قانون از سال ۱۹۶۰ که برای اولین بار توسط گوردون مور، بنیانگذار اینتل مطرح‌ شده است، تاکنون برقرار بوده است؛ اما مشکلات فنی گسترده، این قانون را در سال‌های آینده با دشواری روبه‌رو خواهد کرد.


درصورتی‌که راه‌حل تازه‌ای برای پیشرفت ترانزیستورها ارائه نشود، در آینده نزدیک توان پردازش کامپیوتر‌ها ثابت می‌ماند و افزایش چشمگیری نخواهد یافت. ترانزیستورها هم‌اکنون بی‌اندازه کوچک شده‌اند و ادامه کوچک‌سازی آنها در آینده نزدیک ممکن نیست.


به همین دلیل مهندسان سعی می‌کنند کامپیوتر‌هایی را بر اساس نور طراحی کنند. فوتون‌ها نسبت به الکترون‌ها دارای سرعت بالاتری هستند و محدودیت‌های کمتری دارند.


البته حذف الکترون در پردازشگرها بسیار سخت است برای همین در پردازشگرهای جدید از ترکیب الکترون و فوتون استفاده خواهد شد. البته این پردازنده‌ها فعلا در حد آزمایشگاهی هستند اما در صورت ظهور این فناوری، محیط پیرامون ما دچار تحول اساسی می‌شود.


هم‌اکنون با کار روی هوش مصنوعی و تصویرسازی‌های سه‌بعدی و بهره‌گیری از کامپیوتر برای خودروهای خودران، نیاز به پردازشگرهای بسیار توانمند بیش از گذشته حس می‌شود. به احتمال زیاد با ظهور چنین پردازشگرهای پرسرعتی مسیر توسعه هوش مصنوعی و علوم مختلف نیز دچار تحول اساسی می‌شود.


اما تا رسیدن آن روز کار روی پردازشگرهای کنونی ادامه می‌یابد و فعلا در آینده نزدیک شاهد افزایش هسته‌ها و کوچک شدن و افزایش بازده پردازنده‌های کنونی خواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب