3 عاملی که میتوانند دولت جدید بریتانیا را سرنگون کنند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از سیانان، در حالی که ترزا می تصور میکرد با برگزاری انتخابات زودهنگام اکثریت بیشتری در پارلمان به دست خواهد آورد اما نتیجه نهایی برای او و حزبش کاملا ناامیدکننده بود.
حزب محافظهکار 13 کرسی را به نسبت پارلمان گذشته از دست داد و در مقابل حزب کارگر سرسختترین رقیب آنها 30 کرسی به نسبت پارلمان قبلی بیشتر کسب کرده است.
مهمترین نکته درباره پیروزی جرمی کوربین، سیاستمدار متفاوت رهبر حزب کارگر در این نکته خلاصه میشود که حزب تحت رهبری او برای نخستینبار از سال 1992 به این طرف بر تعداد کرسیهای خود افزود. حالا به نظر میرسد که ترزا می با مشکلات متعددی روبهرو خواهد بود.
1- مذاکرات برگزیت: پیشتر مذاکرات مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) به دلیل مشکلات و موانع داخلی و خارجی به تعویق افتاده بود. حالا به نظر میرسد که بر مشکلات دولتی می برای انجام این مذاکرات افزوده شده است.
در حالی که رهبران اتحادیه اروپا گفته بودند که بریتانیا باید به طور کامل از این اتحادیه خارج شود بدون آنکه از مزایای آن بهرهمند باشد اما حزب همائتلافی جدید می نظر کاملا مخالفی دارد.
حزب اتحادگرای دموکرات ایرلند شمالی که پذیرفته است با ترزا می ائتلاف کند تا فقدان 8 کرسی حزب محافظهکار برای به دست آوردن دولت را پر کند میگوید با خروج از اتحادیه اروپا موافق است به شرط آنکه بریتانیا در برخی از حوزهها از مزایای اتحادیه اروپا برخوردار باشد.
به این ترتیب که بریتانیا در بازار واحد اروپایی باقی مانده و شهروندانش بتوانند در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تردد کرده و در مقابل شهروندان دولتهای عضو اتحادیه اروپا نیز بتوانند آزادانه در بریتانیا تردد کنند. این موضوع عملا مذاکراتی بسیار دشوار را پیشروی ترزا می قرار خواهد داد.
2- تشکیل یک رقیب جدی در پارلمان: حزب کارگر تحت رهبری جرمی کوربین حیات تازهای گرفته است. کوربین با وعدههایی همچون افزایش مالیات ثروتمندان، افزایش دستمزد کارمندان و افزایش سطح خدمات عمومی موفق شد حزب کارگر را از سال 1992 به این سو با موفقیت همراه کند.
حالا این حزب با در اختیار داشتن 266 کرسی یعنی 30 کرسی بیشتر از آنچه این حزب در پارلمان گذشته در اختیار داشت به یک رقیب جدی برای ترزا می تبدیل خواهد شد.
بدون تردید هر گونه اختلاف میان ترزامی و حزب همائتلافی او که منجر به از دست رفتن دولت شود یک فرصت کامل در اختیار کارگر است تا دولت تشکیل دهد.
3- جدایی اسکاتلند از بریتانیا: شکست جداییطلبان اسکاتلندی در رفراندوم جدایی از بریتانیا در سال 2014 باعث نشد که آنها دست از این مطالبه خود بردارند. بعد از رای مثبت به رفراندوم برگزیت، نیکولا اشتروگن نخستوزیر اسکاتلند با این استدلال که برگزیت ناخودآگاه به خروج اسکاتلندیها از اتحادیه اروپا منجر خواهد شد خواستار برگزاری یک رفراندوم جدید شده است.
با وجود این، حزب تحت رهبری اشتروگن در انتخابات پارلمانی پنجشنبه تنها صاحب 35 کرسی شد و در نتیجه 21کرسی گذشته خود را از دست داد.
این موضوع میتواند او را در طرح مجدد جدایی اسکاتلند از بریتانیا تضعیف کند اما نزدیکان وی گفتهاند که تلاش خواهند کرد که نتیجه انتخابات اخیر بر طرح موضوع جدایی اسکاتلند سایه نیندازد.
انتهای پیام/