بهرهگیری از فناوریهای نوین ملی و بینالمللی در کاهش آلودگی هوا
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست (پام)، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا با اشاره به برنامه مصوب دولت یازدهم در زمینه مقابله با آلودگی هوا گفت: برنامه مصوب دارای زمان بندی، تفکیک مسالهها، جامع نگری و پرداختن به ابعاد و زوایای مختلف است و از این رو بسیار حائز اهمیت است که دستگاهها در همکاری با هم و بر اساس ساز و کار دقیق و منسجم برای اجرای تکالیف و مسئولیتهای خود طبق برنامه زمان بندی شده حرکت کنند.
ابتکار با ابراز خرسندی از نتایج کسب شده به دنبال اجرای برنامههای کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها اظهار کرد: خوشبختانه به طور قاطع میتوانیم اعلام کنیم که در چهار کلانشهر، کیفیت هوا بسیار بهتر شده است و این موضوعی بسیار ارزشمند است زیرا در نتیجه آن، تنفس میلیونها هموطن بهتر شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: البته در چهار کلانشهر دیگر نیز پیشرفتهایی حاصل شده اما پیشرفتها کافی نبوده و باید تلاش بیشتری برای رسیدن به نتیجه غایی یعنی همان بهبود کیفیت هوا صورت پذیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به طور قطع برنامههای مقابله با آلودگی هوا، برنامههایی بلند مدت و مستمر است و از این رو در صورت عدم استمرار و انسجام این برنامه و نبود گامهای موثرتر برای اجرایی کردن مصوبات، شاهد توقف پیشرفتها خواهیم بود.
وی با اشاره به شماره گذاری 4 تا 5 هزار خودرو جدید اظهار کرد: افزایش تعداد خودروها، افزایش فعالیتهای مختلف صنعتی و نفتی و به طور کلی نیاز کشور به رشد و توسعه ایجاب میکند تا ما نیز تلاش بیشتری برای مقابله با انواع آلودگیها و تخریبها از جمله آلودگی هوا داشته باشیم تا هم شرایط رشد و توسعه کشور فراهم شود و هم این رشد به رشد سبز و بدون تخریب و آلودگی محیط زیست تبدیل شود.
ابتکار افزود: با تصویب قانون هوای پاک در مجلس دهم، تکلیف جدیدی در زمینه مقابله با آلودگی هوا ایجاد شده است.
معاون رئیس جمهور همچنین بر ضرورت تشکیل کارگروه تدوین محتوای آموزشی و رسانهای و انجام دقیقتر مباحث نظارتی تاکید کرد و گفت: اگرچه دستاوردهای این دوره، غیر قابل انکار و بسیار ارزنده است و پیشرفتهای زیادی رخ داده که حاصل زحمات و تلاشهای همه دستگاههای مرتبط و فعالیت جمعی است اما همچنان راه طولانی در پیش است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآوری کرد: آلودگی هوا موضوعی پیچیده است و یکی از اقدامهای ضروری در این حوزه بهرهگیری از فناوریهای نوین ملی و بین المللی است.
وی همچنین از صدا و سیما خواست تا با توجه به علمی و تخصصی بودن مباحث محیط زیست و آلودگی هوا، با دقت و نگاه بیطرفانه نسبت به انعکاس اخبار و مباحث مرتبط اقدام کند تا مردم با آگاهی از شرایط نخستین، برنامهها و اقدامهای اجرا شده و نتایج کسب شده، در حیطه اختیارات و مسئولیتهای خود، دولت را در این زمینه همراهی کنند.
ابتکار اشارهای هم به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشت و افزود: بر اساس این گزارش مشخص شد طی سالهای 92 تا 95 شاهد روند کاهشی بیماریها و مرگ و میرهای منتسب به آلودگیها بودهایم و این نشان دهنده کارایی برنامهها و اقدامهای صورت گرفته است.
انتهای پیام/