دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران تاکید کرد؛

ضرورت شکل‌گیری شرکت‌های کشت و صنعت و تجمیع زمین‌های کشاورزی

باتوجه به میانگین بسیار پایین حجم ارضی ما کمتر شرکت خارجی را می توان پیدا کرد که حاضر باشد در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کند.
کد خبر : 183940

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران،‌ احمدصادقیان رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان مطالب فوق عنوان کرد: در دولت دوازدهم و در حوزه کشاورزی باید شناسایی مزیت های کشاورزی و الگوی کشت براساس استعدادهای آب وخاک کشور در اولویت قرار گیرد.


وی ادامه داد: وقتی مزیت ها و الگوی کشت باتوجه به استعدادهای شناسایی شود برای تامین نیازهای داخلی و صادرات باتوجه به بازارهای هدف صادراتی بهتر می توانیم برنامه ریزی انجام دهیم.


او بحران آب را به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم حوزه کشاورزی دانست و افزود: نکته مهمی که در الگوی کشت باید به آن توجه ویژه کرد بحث بحران آب است؛ باید الگو را طوری طراحی کنیم که آب کمتری مصرف شود و باید درجهت مکانیزه کردن و توسعه کشاورزی گلخانه‌ای حرکت کنیم.


این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه البته دولت حرکت‌هایی در جهت این اقدامات انجام داده ولی کافی نیست و باید با سرعت بیشتری پیش رویم، گفت: یکی از مشکلات اساسی که در حوزه کشاورزی وجود دارد به قبل از انقلاب باز می گردد و آن اصلاحات ارضی و کوچک شدن زمین های کشاورزی است؛ در حال حاضر میانگین ابعاد زمین های کشاورزی در کشورما 4 هکتار است و در چنین زمینی با این حجم کم امکان پیش برد بحث مکانیزه کردن وجود ندارد و نمی توان ایده آل کشاورزی را پیش برد و پیاده کرد.


او در پاسخ به اینکه چرا به سمت تجمیع زمین‌ها از طریق تعاونی‌های کشاورزی نمی‌رویم، تصریح کرد: دولت به دنبال این کار هست و اقداماتی هم انجام شده ولی بحث تجمیع زمین‌ها بسیار پیچیده است و تاکنون تنها به موفقیت‌های کوچکی در این زمینه دست پیدا کرده‌ایم و باید کارها با جدیت بیشتری پیگیری شود.


رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر اینکه در زمین‌های کشاورزی کوچک انتظار رخ دادن اتفاق‌های بزرگ را نمی‌توان داشت، گفت: اراضی بالای 2 هزار هکتار در کشور ما الان تنها 64 قطعه است و با این شرایط نمی توانیم نیاز کشاورزی مدرن را در کشور برآورده و پیاده سازیم و بهره وری را افزایش دهیم و مصرف آب را کاهش داد؛ این یک واقعیت است که در الگوهای کوچک و زمین‌های کوچک تنها می‌توان کشاورزی سنتی را پیش برد و فقط امکان بهبود محدود و مکانیزه کردن‌های سنتی وجود دارد و اصلا نمی‌توان در جهت کشاورزی مدرن گام برداشت.


صادقیان در ادامه با بیان اینکه باید به سمت تشکیل شرکت های کشت و صنعت و توسعه تعاونی های کشاورزی برویم خاطرنشان کرد: تقویت تعاونی‌ها کشاورزی و در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای شکل‌گیری کشت و صنعت‌ها باید در اولویت دولت در حوزه کشاورزی قرار بگیرد.


او در پاسخ به اینکه آیا امکان جذب سرمایه گذاری خارجی برای شکل گیری کشت و صنعت ها وجود دارد یا نه؟ و چرا امکان احیای کشت و صنعت های بزرگی که پیش از انقلاب همچون کشت و صنعت جیرفت، دشت مغان و... فعال بودند، وجود ندارد؟ می گوید: با اصلاحات ارضی ما این کشت و صنعت ها را نابود کردیم؛ در واقع این یک سیاست بسیار غلط بود که از خارج از کشور دیکته شد و شاه نیز آن را اجرا کرد؛ الان باتوجه به میانگین بسیار پایین حجم ارضی ما کمتر شرکت خارجی را می توان پیدا کرد که حاضر باشد در بخش کشاورزی ما سرمایه گذاری کند؛ ما مشکل ریشه ای در این حوزه داریم و در ابتدا باید آن را حل کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب