دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 خرداد 1396 - 14:54

سومین برنامه راهبردی دانشگاه تهران ابلاغ شد

سومین برنامه راهبردی دانشگاه تهران (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) با رویکرد توسعه پایدار و مقاوم سازی اقتصادی بر مبنای اسناد بالادستی، از جمله دو سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران و نیز دانشگاه تهران در افق ۱۴۰۴ تدوین شد.
کد خبر : 183769

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط‌ عمومی دانشگاه تهران، سومین برنامه راهبردی دانشگاه با بهره‌گیری از مشارکت همه نخبگان، واحدهای دانشگاه و انجام مطالعات تطبیقی با دیگر دانشگاه‌های جهان آماده شده است، با سه هدف کلان ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه و حضور موثر در چرخه تولید علم و فناوری جهانی، نوآوری و حرکت به سوی دانشگاه ایده‌پرداز و کارآفرین و ارتقای اخلاق و مسئولیت‌پذیری اجتماعی تدوین شده است.


از راهبردهای هدف اول «ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه و حضور مؤثر در چرخه تولید علم و فناوری جهانی»، گسترش همکاری‌های آموزشی بین‌المللی، تقویت فعالیت‌های پژوهشی و فناوری بین‌المللی، بهینه‌سازی زیرساخت‌ها و فرایندهای همکاری بین‌الملل است.


هدایت پژوهش‌های دانشگاه به سوی ایده‌‌پردازی و تجاری‌سازی؛ پرورش سرمایه انسانی ایده‌پرداز و کارآفرین؛ تقویت زیرساخت‌های لازم برای شکل‌گیری زنجیره اندیشه تا محصول؛ اصلاح نظام مدیریتی و تنوع‌بخشی به منابع درآمدی دانشگاه از جمله برنامه‌های راهبردی هدف دوم یعنی «نوآوری و حرکت به سوی دانشگاه ایده‌پرداز و کارآفرین» است.


هدف سوم، «ارتقای اخلاق و مسئولیت‌پذیری اجتماعی» است که تقویت اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری؛ حفظ محیط زیست؛ حرکت به‌ سوی دانشگاه سبز؛ گسترش محیط حمایتی و ارتقای سلامت اهالی دانشگاه را شامل می‌شود.


سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در تدوین سومین برنامه راهبردی دانشگاه تهران مورد توجه جدی قرار گرفته است. توسعه کارآفرینی؛ توجه به اقتصاد دانش‌بنیان؛ افزایش بهره‌وری با تقویت عوامل تولید و توانمندسازی نیروی کار؛ افزایش سهم سرمایه انسانی در زنجیره تولید تا مصرف با ارتقای آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه؛ اصلاح و تقویت نظام مالی؛ توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورها و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای؛ صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور با ایجاد تحول اساسی در ساختار و فرایند؛ شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و جلوگیری از اقدام‌ها، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا؛ تقویت فرهنگ جهادی در کارآفرینی و تقدیر از نامداران این حوزه از جمله مبانی اقتصاد مقاومتی لحاظ شده در این برنامه است.


گسترش قلمرو همه علوم از جمله علوم انسانی، اجتماعی، فنی و مهندسی، کشاورزی و هنر؛ تولید نظریه‌های علمی و تأمین نیازهای فکری و علمی جامعه اسلامی؛ ارائه فرصت برابر برای شکوفایی و پرورش استعدادهای علمی و فنی کشور؛ همکاری همه‌جانبه با دیگر دانشگاه‌های ممتاز در عرصه ملی و بین‌المللی؛ پرورش اندیشمندان، محققان و متخصصان در عرصه‌های علمی، فنی، اقتصادی و اجتماعی؛ ایجاد فضای مناسب آزاداندیشی و نقدپذیری علمی بر اساس مبانی دین مبین اسلام؛ انجام پژوهش‌ها و تحقیقات بنیادی، تأمین نیازهای علمی و کاربردی جامعه در همه سطوح؛ حفظ میراث فرهنگی ملموس و ناملموس از مهمترین ماموریت‌های دانشگاه تهران است.


همه واحدهای ستادی و آموزشی دانشگاه، برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود را بر اساس این سند بازنویسی کرده و برای تصویب به معاونت برنامه‌ریزی دانشگاه ارائه می‌‌کنند تا دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۰ تجلی دانشگاه پیشرو بین‌المللی، کارآفرین و اخلاق مدار باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب