ساخت و ساز بزرگترین تلسکوپ نوری جهان آغاز شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، تلسکوپهای نوری انواعی از دوربینهای رصد ستارگان و اجرام فضایی هستند که با استفاده از نور رسیده به آنها، کار میکنند. اکنون پس از سالها بررسی و پژوهش درباره مکانیابی و دیگر جزئیات فنی، «تلسکوپ نوری بسیار بزرگ» یا همان ELT بدون هیچ کسری بودجه و بدون عقبماندگی از برنامه، به مرحله ساختمانسازی رسیده است. این تلسکوپ قرار است بر اساس برنامهها در سال 2024 آسمان را زیر چشم بزرگ خود بگیرد.
اگرچه به نظر میرسد زمان زیادی برای ساخت این تلسکوپ درنظر گرفته شده است اما وقتی بدانیم که عدسی چشمی یعنی بخشی که قرار است نور را از آسمان جمع کند، قطری معادل 40 متر دارد، به ابعاد ساختمان مورد نیاز برای آن پیخواهیم برد.
این تلسکوپ میتواند کهکشانهای نیمهدور از زمین را زیر نظر بگیرد و ضمن کشف ویژگیهای تازه از آنها، بهدنبال سیاراتی که تاکنون از چشم ما دور بودهاند بپردازد. تلسکوپ عظیم در کشور شیلی ساخته میشود و پس از مرحله نخست که در سال 2024 به بهرهبرداری میرسد، فاز دوم عملیاتی شدن را با آغاز ساختمان دومین مجموعه خود آغاز کرد که آن نیز چند سال بهطول میانجامد. در این مدت تلسکوپ با توانی کمتر از حداکثر نوردهی خود کار میکند اما پس از آن احتمالا برای سالهای طولانی، بزرگترین و دوربینترین دوربین روی کره زمین خواهد ماند.
در تلکسوپهای نوری، نسبت ابعاد عدسیهای شیئی و چشمی به یکدیگر و همچنین نسبت بزرگی و بزرگنمایی آیینههای کروی به کار رفته در تلسکوپ، تعیینکننده میزان دقت و بزرگنمایی و البته پوشش آنها از فضای بیکران است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/