وزارت بهداشت در تصمیمات خود منافع یک صنف را در نظر نمیگیرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزرات بهداشت در نشست خبری، در خصوص اختلاف پاتولوژیستها با دارندگان مدرک دکترای علوم آزمایشگاهی برای تاسیس آزمایشگاه، گفت: جوسازیهایی که در برخی رسانهها به خصوص در فضای مجازی ایجاد شده صحت ندارد و اعتراضات خیابانى نیز کمک کننده و زیبنده نیست. گروههای مختلف، نظرات، اهداف و مصالح متفاوتی دارند، لذا مسائل باید با گفتمان حل شود.
وی افزود: وزارت بهداشت قانون بر زمین مانده از حدود 30 سال پیش را اجرا کرده است ضمن اینکه این قانون، حکم دیوان عدالت اداری را نیز به عنوان پشتوانه خود دارد.
حریرچی گفت: در دورههای گذشته نیز دو معاون آموزشی وزارت بهداشت به خاطر اجرا نکردن همین قانون که در سال 67 مصوب شده است، عزل شدند، در خیلی از کشورها نیز مجوز آزمایشگاه به دارندگان مدارک دکترای علوم آزمایشگاهی داده میشود و امر جدید و عجیب و غریبی نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت تولیت نظام سلامت را دارد و مصالح کل جامعه و مردم را در نظر میگیرد و نه مصالح و منافع یک صنف خاص و در این مورد نیز فقط دارندگان مدرک دکترای علوم آزمایشگاهی در صورتی که در آزمون دوره بالینی قبول شوند و بیش از دو سال دوره بالینی ببینند و در آزمون نهایی دوره بالینی قبول شوند، میتوانند مجوز تاسیس آزمایشگاه بگیرند، ظرفیت این دوره نیز فقط 15نفر است بنابراین این همه جنجال آفرینی موضوعیت ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص اعتبار بخشی بیمارستانها نیز گفت: بیمارستانهای درجه یک، دو و سه خصوصی و دولتی تفاوت قابل توجهی در قسمت خدمات دارند و این موضوع میتواند تاثیرات معناداری در درآمد بیمارستانها داشته باشد.
وی گفت: در اعتبار بخشی جدید بیمارستانها، 146 سنجه به ایمنی بیماران اختصاص یافت و رضایت آنها و همچنین ارتباط بیمارستان با محیط زیست نیز بخش دیگری از این سنجهها است و امیدواریم بعد از طی این مراحل، مانند برخی از کشورهای پیشرفته نتایج این کارنامه برای اطلاع مردم منتشر شود.
سخنگوی وزرات بهداشت در ادامه گفت: ما در این دوره از وزارت بهداشت اقدامات بسیار وسیعی از لحاظ ایجاد تختهای بیمارستانی انجام دادیم. در تمام تجربه 90 ساله بیمارستان سازی در بخش دولتی، 80 هزار تخت ساخته شد. اما وزارت بهداشت در این دوره بیش از 20 هزار تخت تا کنون ساخته و تا انتهای دولت نیز در مجموع 26 هزار تخت تحویل خواهد داد، یعنی اقدام وزارت بهداشت در این زمینه، معادل یک سوم کل تختهای ساخته شده در 90 سال گذشته است.
دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: 80 درصد تختهایی که به تازگی افتتاح شده، از 80 درصد بهترین بیمارستان های خصوصی و دولتی تهران کیفیت بهتری دارند. ضمن اینکه از نظر زیرساختها نیز 45 هزار تخت بازسازی و 2550 متر مربع فضای موجود بیمارستانها نوسازی و ترمیم شد. بنابراین اعتباربخشی در این دوره بیشتر فرآیندی صورت گرفت و انتظار داریم هم زیرساختها و هم فرآیندها بهتر شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه به دلیل تاخیر در پرداخت بدهی بیمهها، بر بیمارستانها فشار زیادی وارد می شود، ادامه داد: نسبت به دو هفته قبل پرداخت بیمهها تغییری نکرده است. پیگیر هستیم تا سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت سریعتر رسیدگی کنند. امیدواریم بیمهها با استفاده از منابع صحیح و روشهای جدید، این بدهیها را پرداخت کنند و تامین منابع پایدار برای حوزه سلامت و کنترل هزینههای مربوطه وضعیت بهتری یابد.
دکتر حریرچی در زمینه نظارت بر آلودگی محیط زیست از سوی صنایع و کارخانهها و آلایندههای محیط نیز گفت: در این زمینه تقسیم وظیفهای بین ما و سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد.
وی گفت: نظارت بر صنایع آلاینده با سازمان محیط زیست است و حتی نظارت بر بیمارستانهای تابعه وزارت بهداشت نیز از نظر پسماندها و آلودگی زیست محیطی با این سازمان است.
دکتر حریرچی ادامه داد: وزارت بهداشت فقط بر تولیدات و فرآورده های غذایی صنایع، نظارت دارد و این نظارت باید با دقت زیادی انجام شود زیرا مواد غذایی آلوده میتواند به طور مستقیم به سلامت مردم آسیب بزند.
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان در مورد ادامه روند طرح تحول سلامت گفت: وزارت بهداشت سازمانی یاد گیرنده و انتقادپذیر است و حتما از تجربیات به دست آمده و انتقادها در تصمیم گیریهای جدید استفاده میکنیم.
انتهای پیام/