مته حفاری دندانهای ساخت محققان جهاد دانشگاهی با فناوری بومی رونمایی شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، مته حفاری دندانهای یکی از اقلام اساسی و استراتژیک صنعت نفت است که دانش فنی، طراحی و ساخت آن در اختیار کشورهای محدودی است؛ با توجه به تحریمهای کشورمان، تامین این مته میتوانست به یکی از گلوگاههای اصلی صنعت نفت تبدیل شود.
در چنین شرایطی بود که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از یک سو و جهاد دانشگاهی از سوی دیگر با درک صحیح واقعیتهای موجود، در قالب یک پروژه پژوهشی مشترک، نسبت به بومیسازی دانش فنی بسیار پیچیده طراحی و ساخت متههای مذکور اقدام کردند.
پیچیدگیهای موجود را میتوان در بخشهای مختلفی از جمله پیچیدگیهای هندسی و دینامیکی مته، خواص ویژه مکانیکی و متالورژیکی قسمتهای مختلف مته و تدوین روشهای ساخت عنوان کرد.
پژوهشگران پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی خوزستان با انجام پژوهشهایی دامنهدار در زمینههای مختلف و در یک جهاد علمی تمام عیار و با پشتیبانی تجربیات ارزشمند متخصصان صنعت نفت توانستند دانش فنی طراحی و ساخت متههای حفاری دندانهای را بومی سازی کنند و این مته پس از ساخت، از آزمایش میدانی نیز سربلند بیرون آمد.
این پروژه عظیم دستاوردهای علمی متعددی را به همراه داشته است که از آن جمله میتوان به دستیابی به دانش تاثیر پارامترهای مختلف هندسی بر عملکرد، کارایی و دوام مته حفاری، مدلسازی و شبیهسازی مته حفاری، شبیهسازی تماس مته حفاری و سازند و بهینهسازی شرایط عملکردی، تدوین روشهای ماشینکاری و ساخت اجزا مختلف مته، دستیابی به خواص ویژه مکانیکی و متالوژیکی و دستیابی به دانش جوشکاری سوپرآلیاژها اشاره کرد.
اقدام وزارت نفت در اجرای پروژه بومیسازی 10 قلم کالای اساسی مورد نیاز صنعت است و در این راستا، مسوولیت انبوه متههای حفاری دندانهای نیز به عنوان یکی از اقلام اساسی دهگانه، به پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان واگذار شده است.
انتهای پیام/