دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بازدید علمی دانشجویان واحد شهرکرد از مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری

دانشجویان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحدشهرکرد از منطقه حفاظت شده کوه کلار استان چهارمحال و بختیاری بازدید کردند.
کد خبر : 183263

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مدیر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شهرکرد گفت: «این باشگاه بازدید علمی از منطقه حفاظت شده کوه کلار را برای اعضای خود فراهم کرد و اعضای باشگاه پژوهشگران جوان واحد شهرکرد با موقعیت منطقه، پوشش گیاهی و به ویژه گیاهان دارویی منطقه آشنا شدند.»


اعظم بیگی خردمند گفت: «با توجه به رویکرد باشگاه پژوهشگران جوان و پوشش گیاهی غنی منطقه کلار، بازدیدهایی از این دست برای دانشجویان و اعضای باشگاه کاربردی و آموزنده استو الهام‌بخش تحقیقات و پژوهش­‌های اعضای باشگاه پژوهشگران جوان خواهد بود.»


به گزارش آنا، کوه کلار از جمله ارتفاعات زاگرس است که به‌صورت شرقی و غربی امتداد دارد و سمت شرق آن از گردنه­ تنگ وستگان شروع و به سمت غرب امتداد یافته است و جنوب شهر ناغان در گردنه‌ای به نام همین شهر ختم می‌شود.


کلار از شمال به تالاب‌های گندمان، چغاخور، علی آباد و سولگان منتهی است و در واقع وجود این تالاب­‌ها که به صورت زنجیروار به هم پیوسته است و مأمن و زیستگاه بیش از 300 هزار پرنده بومی و مهاجر، آبزی، کنار آبزی بوده و مدیون وجود ارتفاعات برف­گیر کلار است.


کلار علاوه بر تأمین آب این تالاب­‌ها که هریک به تنهایی چون نگین انگشتری از بابت تنوع زیستی، گردشگری و زیبا شناسی بر تارک این خطه از ایران می‌درخشد، درضلع جنوبی نیز ذخیره گاه ژنتیکی جنگل‌های ارس را در دامن خود پرورده و کلار از لحاظ تنوع ژنتیکی و فلور این دیار بی نظیر است.



وجود دریاچه­ زیبا و منحصر به­‌فرد قزل گل با مساحت ا۱۴۲ هکتار در ارتفاعات بالای ۲۲۰۰متر این کوه و تالاب­‌های چال‌تر و چال خشک مشرف در آنجا و جاری بودن حدود 40 چشمه بزرگ از اقصی نقاط منطقه و تمرکز مراکز جمعیتی جمعیتی در دامنه‌های و اضلاع اربعه ارتفاعات آن ارتزاق و تأمین معیشت اهالی و ساکنین روستاهای دامنه‌های کوه کلار را باعث شده است.


هرساله قریب 20 هزار واحد دامی و دامداران روستایی ساکن و عشایر، مراتع کلار را مورد بهره‌برداری قرار می‌دهند و نزدیک به 700 گونه گیاهی در کلار شناسایی شده که قریب 50 گونه­ی آن در علم پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به گیا هم­چون شاه تره، چز، مخلصه، کافور کوهی، پرسیاوشان، افسنطین، بومادران، تره کوهی، زرین گیاه، گلنار، مرزه­کلاری، زالزالک، محلب، گل سنبله‌­ای، ریواس و … یاد کرد، که اهمیت این منطقه را دو چندان کرده است.



دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی حائز شرایط عضویت می‌­توانند با ارسال درخواست عضویت خود، در سایت www.bpj.ir از امکانات آموزشی و علمی این باشگاه استفاده کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب