دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1396 - 11:20
گزارشی از آمار شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور؛

فعالیت بیش از ۲ هزار دانشجوی شورای صنفی در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی

دو هزار و ۱۱۱ دانشجو در قالب اعضای فعال شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و خوابگاه‌های دخترانه، پسرانه و خوابگاه‌های متاهلی پیگیر مطالبات صنفی دانشجویان هستند.
کد خبر : 182659

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، براساس آمار به دست آمده از اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت درباره شمار دبیران شوراهای صنفی و اعضای آنها به تفکیک دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور و همچنین خوابگاه‌های دخترانه، پسرانه و متاهلی در سال تحصیلی ۹۶-۹۵، ۲ هزار و ۱۱۱ نفر آمار فعالان شورای صنفی ۵۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور است که ۳۸۱ نفر دبیران شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و هزار و ۷۳۰ نفر به عنوان اعضای شورای صنفی دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند.


آمار شورای صنفی دانشجویان در سال تحصیلی جاری:









































واحد دانشگاهی



تعداد دبیر (واحد شورای صنفی)



تعداد اعضا



دانشگاه



۶



۵۲



دانشکده



۱۸۸



۱۰۰۳



خوابگاه پسران



۷۹



۲۸۱



خوابگاه دختران



۱۰۶



۳۹۰



خوابگاه متاهلی



۲



۴



جمع



۳۸۱



۱۷۳۰














این در حالی است که در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور هزار و ۹۶۷ نفر فعال شورای صنفی وجود داشت.


آمار شورای صنفی دانشجویان در سال تحصیلی ۹۵-۹۴:









































واحد دانشگاهی



تعداد دبیر( واحد شورای صنفی)



تعداد اعضاء



دانشگاه



۶



۳۵



دانشکده



۱۷۳



۹۱۱



خوابگاه پسران



۸۲



۲۸۰



خوابگاه دختران



۹۹



۳۷۷



خوابگاه متاهلی



۱



۳



جمع



۳۶۱



۱۶۰۶














عباس عطوف، مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت؛ مدیریت حوزه دانشجویی را کاری با حجم بالا دانست که نیاز به شیوه‌های نوین مدیریتی دارد، او گفت: «این امر تغییر در رویکرد مدیریتی این حوزه را می‌طلبد. همان طور که ما در قبال آموزش و پرورش دانشجو موظف هستیم باید در قبال این که دانشجو را فردی توانمند و اجتماعی نیز تربیت کنیم، مسئولیم.»


عطوف به بند ۱۱ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: «برای افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامین، حفظ و ارتقای سلامت، باید در جستجوی راه‌های دسترسی به حضور پرشور و مشارکت بیشتر دانشجویان در امور صنفی رفاهی بود. مدیران باید نگاه ویژه‌ای به این زمینه داشته باشند و با واگذاری کارها به دانشجویان، فرصت‌های پیشرفت بیشتری را برای آنها فراهم آورند. این مهم را در نظر داشته باشیم که دانشجویان امروزی، فردا عهده‌دار مسئولیت‌های نظام سلامت خواهند شد و باید برای توانمندی آنها بکوشیم و به آنها اعتماد کنیم.»


مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت به ضرورت تشکیل شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «شوراهای صنفی برای ایجاد بستر مناسب و تقویت زمینه‌های همفکری، مشارکت، تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و همکاری دانشجویان در امور صنفی تشکیل شده است. همچنین حفظ، پیگیری حقوق و حریم دانشجویی و پررنگ‌کردن نقش مشورتی دانشجویان از دیگر اهداف راه‌اندازی شوراهای صنفی است.»


شورای صنفی، پل ارتباطی دانشجویان با مسئولان دانشگاه‌ها


او افزود: «شوراهای صنفی نقش پل ارتباطی میان دانشجویان و مسئولان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی را بر عهده دارند، شوراهای صنفی برای پیگیری مطالبات صنفی دانشجویان نقش ایفا می‌کنند، شورای صنفی، نهادی تزئینی نیست و هدف از احیای این شوراها مشارکت فعال دانشجویان در بهبود وضع معیشتی خود آنها است. مسئولان و مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تنها در صورتی موفق به ارائه مطلوب امکانات به دانشجویان خواهند شد که خود آنان در قالب تعاملات سازنده با مسئولان و دانشجویان مشارکت فعالی داشته باشند.»


مدیر‌کل دانشجویی وزارت بهداشت افزود: «نگاه وزارت بهداشت به شوراهای صنفی نگاه راهبردی است، آن چه که می‌تواند مشکلات معیشتی دانشجویان در حوزه مدیریت خوابگاهی را مرتفع کند، نگاه متفاوت و راهکارهای خلاقانه دبیران شوراها است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب