دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1396 - 10:00
علیرضا وحدتی پور*

به بهانه روز مقاومت و پایداری؛ روز مقاومت دزفول

کد خبر : 182198

دوران دفاع مقدس عرصه ای جدید در ادبیات ما بوجود آورد که ثمره آن فرهنگ ایثار و شهادت است؛ دستاوردی که ثمره خون شهیدان و پایمردی زنان و مردان پولادین استواری است که جانانه دراین مبارزه نابرابر ایستاده و به اوج اقتدار جهانی رسیدند.
فرهنگ شهادت ما که منشا آن اعتقادات درونی و منبعث از دین مبین اسلام و آئین سرخ آزادگی سرور و سالار شهیدان است برگ های زرینی در تاریخ ایران اسلامی رقم زد و یکی از این اوراق مزین بنام دزفول است.


روز چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور به عنوان روز مقاومت و پایداری - روز دزفول نام گذاری شده است. بلد الصواریخ یا شهر موشک‎ها عنوانی بود که عراقی‎ها در طول جنگ تحمیلی به شهر مقاوم و شهید پرور دزفول داده بودند این شهر که مظهر مقاومت مردم در مقابل حملات موشکی عراق نام گرفت در سال 1365 از طرف جمهوری اسلامی ایران با نظر سنجی از مردم ایران به عنوان شهر نمونه معرفی گردید و لوح زرین آن توسط دولت در یکی از میادین آن نصب شد. مردم دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس همگام با هم میهنان خود با همه ی توان در برابر دشمنان قهرمانانه ایستادند و با وجودی که بیشترین موشک بر پیکره این شهر وارد شد اما در حین جنگ مردم، بخش های تخریب شده شهر را همزمان بازسازی نمودند. با این همه بخش های گسترده ای از بافت تاریخی دزفول آسیب دید و بیش از 2600 شهید در راه میهن و انقلاب تقدیم شد. به دلیل مقاومت های بی نظیر مردم دزفول لوح زرینی به عنوان شهر نمونه مقاومت و پایداری به دزفول اهدا شد و این شهر را پایتخت مقاومت ایران عزیز نامیدند و روز چهارم خرداد در تقویم ملی ایران به نام روز دزفول ثبت گردید. دزفول که در طول جنگ تحمیلی 172 بار توسط انواع موشک‎های 3 متری و 9 متری اسکاد، 2500 بار توسط توپ و 300 بار مورد حملات هواپیماهای دشمن قرار گرفت و در این حملات بیش از 19000 واحد مسکونی تخریب گردید ولی هم چنان استوار به مقاومت خود ادامه داد و اراده رژیم عراق را در خالی کردن شهر توسط مردم و در هم کوبیدن آن را بر دل صدام گذارد و چنان مقاوم به عنوان تکیه گاه رزمندگان اسلام و نمونه‎ای از مقاومت برای کل جهان شناخته شد، تا پایان جنگ باقی ماند .
دزفول پیشینه باستانی ارزشمندی دارد. اولین سکونت گروهی از انسان ها در این شهرستان در تپه های چغابنوت در میانه ی هزاره هشتم پیش از میلاد آغاز شده است. علاوه بر آن شهرستان دزفول از جنبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی ویژگی های برجسته ای را داراست.


طبق اظهارات کاوشگران غربی در نیم قرن اخیر، آوان نخستین امپراتوری گسترده کشور عیلام( اولین حکومت ایرانی) در محل فعلی دزفول قرار داشته است.
* دانشگاه بزرگ جندی شاپور( اولین و بزرگترین مرکز آموزش پزشکی، فلسفه و نجوم در دوره ساسانیان) که به شماره 46 در ردیف ملی ایران ثبت شده است.


* پل قدیم دزفول( پل تاریخی دزفول با گذشت 1700 سال به عنوان قدیمی ترین پل جهان که هنوز شکوه و عظمت خود را حفظ کرده و به حیات خود ادامه می دهد در جهان شناخته می شود) و به شماره 84 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


* آبشار شوی دزفول( به عنوان بزرگترین آبشار خاورمیانه) که در شمال شهرستان دزفول واقع شده است.


* آسیاب های تاریخی، رود دز، جنگل و بافت تاریخی و... تنها قطره ای از جاذبه های دزفول می باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب