دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1396 - 10:37

طرح محرمانه در فرانسه: پیروزی لوپن چگونه قابل کنترل بود؟

دو هفته پس از اتمام انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه گزارشی منتشر شده که نشان می‌دهد مقامات سیاسی و امنیتی این کشور آماده بودند تا در صورت پیروزی مارین لوپن در این انتخابات، اقدامات ویژه‌ای را به اجرا درآورند.
کد خبر : 180548

به‌ گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از گاردین، یک رسانه فرانسوی در گزارشی به نقل از مقامات ارشدی که نامشان را فاش نکرده است نوشته این مقامات آماده بودند تا در صورت پیروزی مارین لوپن نامزد به شدت دست راستی و برای جلوگیری از ناآرامی‌های گسترده در فرانسه اقداماتی را به اجرا درآورند.


در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، امانوئل ماکرون نامزد مستقل موفق شد با بیش از 60 درصد آرا بر لوپن غلبه کند.


مجله فرانسوی لوبز از سه منبعی که نامشان را فاش نکرده نوشته است که طرح محرمانه‌ای آماده شده بود تا در صورت ورود لوپن به کاخ الیزه به اجرا درآید.


این منابع گفته‌اند که از سوی گروه کوچکی از وزرا، روسای ادارات و برخی دیگر از مقامات خاص تهیه شده بود. هدف اصلی این طرح محرمانه، جلوگیری از ناآرامی‌های مدنی و متوقف کردن وضعیت سیاسی با برگزاری جلسه اضطراری پارلمان و بیرون نگه داشتن نخست وزیر از دفتر کارش بوده است.


این گزارش می‌افزاید که این نگرانی وجود داشته که مراکز پلیس و سرویس‌های امنیتی پس از پیروزی احتمالی لوپن مورد حمله شورشیان چپ افراطی قرار گیرند.


در همین حال لوپریزین دیگر رسانه فرانسوی گزارش کرده است که حتی پس از برگزاری انتخابات دور اول که نشان دهنده پیروزی مطمئن ماکرون در دور دوم بود سرویس امنیتی اعلام کرده بود «بدون هرگونه استثنایی درباره امنیت مراکز عمومی نگرانی وجود دارد.» بنابراین از مقامات محلی پلیس خواسته شده بود که ترتیبات لازم را برای کنترل جمعیت را به اجرا در آورند.


فرانسه در روزهای برگزاری انتخابات 50 هزار پلیس و هفت هزار سرباز را در حالت آماده‌باش نگه داشته بود. در روز پنج می (15 اردیبهشت) یعنی دو روز قبل از برگزاری دور دوم انتخابات که با پیروزی 66 درصدی لوپن به پایان رسید، پلیس هشدار داده بود که ممکن است معترضان از ابزار آتشین و بمب‌های دست‌ساز استفاده کنند.


این گزارش همچنین می‌گوید که برنارد کازنوو، نخست وزیر وقت آماده بوده که پس از پیروزی لوپن تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی که در ماه ژوئن (خرداد) برگزار خواهد شد، بر سر کار باقی بماند. با وجود این کازنوو این موضوع را رد کرده است.


قانون اساسی فرانسه نخست‌وزیر را مجبور نمی‌کند که در صورت برگزیدن رئیس‌جمهوری جدید از کار برکنار شود.


طبق ماده هشت این قانون رئیس‌جمهوری نخست‌وزیر را انتخاب می‌کند اما تنها پارلمان است که می‌تواند وی را با دادن عدم رای اعتماد از کار برکنار کند. البته لوپن این اختیار را می‌داشت که با استناد به ماده 16 قانون اساسی از اختیارات فوق‌العاده به هنگام وقوع وضعیت حاد اضطراری برخوردار شود اما از آنجا که وی فاقد اکثریت لازم در پارلمان بود نمی‌توانست نخست‌وزیر جدیدی برگزیند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب