دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1394 - 13:25

واکنش ظریف به اظهارات اوباما: آمریکایی‌ها فرافکنی می‌کنند

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به اظهارات اخیر باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا پاسخ داد.
کد خبر : 17922

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وزیر امور خارجه در خصوص اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با شرق الاوسط گفت: صحبت‌های رئیس‌جمهوری آمریکا صرفا تکرار اتهامات بی‌اساس قبلی و برای آرام کردن متحدانشان صورت می‌گیرد.


ظریف اضافه کرد: بی‌اعتباری این ادعا‌ها بار‌ها ثابت شده، سیاست‌های ما در منطقه مبتنی بر تقویت دوستی و همکاری و اقدام مسئولانه برای تقویت ثبات و تضمین امنیت در منطقه است.


وزیر امور خارجه با مردود دانستن این ادعا‌ها اضافه کرد: آمریکا برای راضی کردن متحدان منطقه‌ای‌اش به فرافکنی رو آورده است.


به گزارش آنا، رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه دیدار با نمایندگان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کمپ دیوید، بار دیگر ایران را حامی تروریسم خواند و گفت واشنگتن از تمام ابزارهای خود برای حمایت از منافع و متحدان خود، استفاده می‌کند.


اوباما که با نشریه «الشرق الاوسط» گفت‌وگو می‌کرد، با بیان اینکه در نشست کمپ دیوید، اعراب را در جریان روند مذاکرات هسته‌ای با ایران قرار می‌دهد، گفت: «من این فرصت را خواهم داشت که مقامات ارشد شورای همکاری خلیج فارس را در جریان مذاکراتمان در راستای یک توافق هسته‌ای برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای قرار دهم. مذاکراتی که من قویا باور دارم بهترین راه برای کسب اطمینان از امنیت منطقه، از جمله شرکایمان در شورای همکاری خلیج فارس است. در عین حال، دیدار این هفته فرصتی است تا اطمینان حاصل کنیم که برای مقابله با رفتار ثبات‌زدای ایران در سرتاسر خاورمیانه، از جمله حمایت ایران از گروه‌های تروریستی، به اندازه کافی همکاری نزدیکی داریم.»


در پاسخ به این سوال خبرنگار که تهران را به اقدامات نگران‌کننده در سوریه و یمن متهم کرد، گفت: «روشن است که ایران در کشورهای مختلف منطقه درگیر رفتارهای خطرناک و ثبات‌زدا است. ایران یک حامی دولتی تروریسم است. این کشور به تقویب رژیم اسد در سوریه کمک می‌کند، از حزب‌الله در لبنان و حماس در غزه هم حمایت می‌کند. این کشور به حوثی‌ها در یمن کمک می‌کند. بنابراین، کشورهای منطقه به درستی عمیقا از فعالیت‌های ایران به خصوص حمایت این کشور از گروه‌های نیابتی خشن داخل مرزهای دیگر کشور‌ها، نگران هستند.»


وی افزود: «مهم است که به یاد داشته باشیم که ایران همه این کار‌ها را بدون داشتن زرادخانه هسته‌ای انجام می‌دهد. حالا تصور کنید که اگر ایران به سلاح هسته‌ای مجهز بود، چقدر تهاجمی‌تر می‌شد. آن وقت مقابله و بازداشتن رفتارهای ثبات‌زدای ایران، توسط جامعه بین‌الملل دشوار‌تر هم می‌شد. یکی از دلایل اهمیت بالای توافق جامعی که به دنبال رسیدن به آن با ایران هستیم هم همین است. با جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ای، یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای امنیت منطقه از میان برداشته می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب