دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1396 - 15:39

هویت بچه اژدهای معروف مشخص شد

فسیل یک بچه دایناسور که بیش از ۲۵ سال پیش در چین کشف شده بود، رسما به عنوان یک گونه جدید از دایناسورهای پردار شناخته شده است.
کد خبر : 178989

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، این بچه دایناسور که با عنوان «لویی کوچیکه» هم شناخته می‌شود، بین چند تخم در لانه یک دایناسور پیدا شد. دیرینه‌شناسان اسم این گونه جدید را «بی‌بیلونگ سیننسیس» گذاشته‌اند که به معنای «بچه اژدهای چینی» است.


آنها می‌گویند که این بچه اژدها اولین نمونه شناخته‌شده از یک دایناسور عظیم پرنده‌مانند است و به گروهی تعلق دارد که تحت عنوان «اوویراپتوروساروس» شناخته می‌شود.


فسیل این دایناسور نابالغ اندازه کوچکی دارد، ولی در صورتی که فرصت زندگی می‌یافت، در دوره بلوغ ممکن بود بیش از ۱۰۰۰ کیلو وزن داشته باشد.


پژوهشگران می‌گویند که با توجه به کشف تخم‌های دایناسور در چین، کره جنوبی، مغولستان و آمریکای شمالی می‌توان گفت که گونه بی‌بیلونگ احتمالا حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش، در مناطق مختلف دنیا زندگی می‌کرده است.


در اواخر دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، روستاییان محلی در هنان چین، هزاران تخم دایناسور پیدا کردند. تعدادی از این تخم‌ها از جمله همین بچه اژدها به طور غیرقانونی از چین خارج شدند.


بچه اژدها بعدها سر از آمریکا درآورد و وقتی عکس اسکلت این دایناسور کوچک روی جلد یک مجله منتشر شد، موجی از واکنش‌ها را در پی داشت. این فسیل در سال ۲۰۱۳ میلادی به چین بازگردانده شد.


پژوهشگران در چین و کانادا این فسیل را با دیگر گونه‌های دایناسور که قبلا شناسایی شده‌اند، مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که این فسیل به یک گونه جدید تعلق دارد.



اسکلت این بچه اژدها از نوک بینی تا دم حدود ۳۸ سانتی‌متر است


دکتر استیو براسیت، از دانشگاه ادینبرو، می‌گوید: «این تخم‌ها تصویری به ما می‌دهد از اینکه چطور بعضی از بزرگ‌ترین و غریب‌ترین دایناسورها تولید مثل می‌کردند؛ تصور کنید که این جنین‌های خیلی کوچک چطور به دایناسورهایی عظیم با یک تن وزن و پوشیده از پر تبدیل می‌شدند».


تخم‌هایی که در کنار این فسیل پیدا شده‌اند، بزرگ‌ترین گونه شناخته‌شده از تخم دایناسور هستند.


انتهای پیام/

برچسب ها: دایناسور فسیل
ارسال نظر
هلدینگ شایسته