همکاری شهرداری تهران و وزارت بهداشت در حوزه اورژانس
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شهر با اشاره به حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صحن شورا گفت: بدون شک وزیر بهداشت از مدیران لایق جهادی، با روحیه خدمت به مردم است که به عنوان یک شهروند از زحمات ایشان تقدیر و تشکر میکنم.
شهردار تهران تصریح کرد: شهرداری تهران در دهه اخیر با رویکرد اجتماعی و فرهنگی که داشته است موضوع سلامت را به عنوان یکی از مهمترین ماموریتهای خود مورد توجه قرار داده و این موضوع یک سابقه ده ساله بسیار برجسته و شفاف در شهرداری تهران دارد.
وی گفت: خانههای سلامت ما در ۳۷۴ محله پایتخت حتی پیشتاز سراهای محله نیز بودهاند، این موضوع تاکید بر این امر دارد که مجموعه مدیریت شهری بحث سلامت شهروندان را از دغدغههای اول خود میداند و حضور هاشمی در وزارتخانه بهداشت و درمان نیز میتواند نقطه عطفی در همکاریهای پیش رو باشد.
شهردار تهران در ادامه به تشریح سه حوزه مشترک برای همکاریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیریت شهری پایتخت پرداخت و تصریح کرد: بیمارستانهایی با سابقه ۷۰ – ۸۰ سال در شهر تهران وجود دارد و بخشی از بیمارستانها نیز با سازههای غیر استاندارد ساخته شده یا تغییر کاربریهای غیر منطقی دارند. در بند «ج» قانون مجلس نیز این اختیار برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گذاشته شده است تا توزیع نرمالی در ساختمانهای بیمارستانها در تهران داشته باشیم.
به گفته قالیباف در حال حاضر مناطق شرق و جنوب تهران از نظر مراکز درمانی محرومتر از خیلی از نقاط محروم کشور است. این در حالی است که در غرب تهران، در هر محله یک بیمارستان خوب خصوصی وجود دارد.
وی یادآور شد: در این زمینه باید با سیاستگذاری و همکاریهای مشترک، بخشی از بیمارستانهای فرسوده تخریب شود چراکه این بیمارستانها علاوه بر فرسودگی، یک معضل زیستمحیطی و ترافیکی هم به شمار میروند و نیازی به آنها در نقطه فعلی نیست. از این رو میتوانیم این بیمارستانها را به نقطه دیگری منتقل کرده و آنها را نوسازی کنیم تا از این طریق مدیریت بحران را هم داشته باشیم.
شهردار تهران تصریح کرد: این اقدام در حوزه زیرساختی میتواند یکی از زمینههای خوب همکاری بین وزارت بهداشت و شهرداری تهران باشد و شورای اسلامی شهر تهران نیز بابت این موضوع مصوبه دارد. از دیگر سو باید توجه داشت که هیچ کدام از اقدامات شهرداری تهران خارج از مصوبات شورای شهر نیست.
قالیباف در ادامه رسیدگی به کارهای روزمره و اورژانسی مردم را دومین زمینه همکاری مشترک عنوان کرد و گفت: اورژانس موضوعی است که نباید بگوییم کار کدام ارگان یا دستگاه است یا وظیفه بخش خصوصی است، بلکه اگر حادثهای در شهر اتفاق میافتد، این مجروح و مریض باید به سرعت به یک مرکز درمانی انتقال پیدا کند چراکه این وظیفه اسلامی و انسانی ما است.
وی تاکید کرد: بخشهای اورژانسی و بحرانی شهر باید حوزهای باشد که درباره آن به طور دقیق بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هم به جمع بندی برسیم، همانطور که در این زمینه الگوهای متفاوت و تجربههای جهانی وجود داد و میتوان همکاری مشترکی را انجام داد.
احداث همراهسرا در بیمارستانها پایتخت
شهردار تهران همچنین به موضوع احداث همراهسرا برای همراهان بیماران در بیمارستانهای پایتخت اشاره کرد و گفت: من چند نوبت این مشکل را در بیمارستانهای متعدد از جمله بیمارستان مفید دیدهام که افرادی از روستاهای دورافتاده به این بیمارستانها مراجعه میکنند. این در حالی است که مادران کودکان شیرخواره حتی پول غذا خوردن را ندارند، در شرایطی که لازم است مادران در کنار فرزندان خود باقی باشند اما حتی جایی برای خواب در این شهر ندارند. آیا جا دارد که در این زمینه بحث کنیم رسیدگی به این افراد وظیفه شهرداری هست یا نه؟
وی گفت: البته در این زمینه از چهار سال قبل بهترین همراهسرا را در بیمارستان مفید ساختهایم و مدیریت این همراه سرا را نیز در اختیار مدیر بیمارستان گذاشتهایم چرا که این از جمله وظایف انسانی ما در جامعه اسلامی است.
قالیباف تاکید کرد: شاید در حوزه درمان و آموزش نتوانیم در خانههای سلامت و بهداشت کاری انجام دهیم، اما مدیریت یکپارچه شهری باید از حوزه بهداشت شروع شود، به حدی که حتی اختیارات غیر حاکمیتی به طور کامل به شهرداری تهران واگذار شود و دانشگاهها نیز در این زمینه کاملا به شهرداری باید پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از وزارتخانههایی است که با یک تعامل و همکاری خوب با این وزارتخانه میتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم، البته مشکلات مالی و پولی هم مشکل ما و هم مشکل دولت است اما ما با ضعف مدیریت، عدم هماهنگی و عدم همدلی به این مشکل اضافه نکنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه سلامت غذایی، پایش و کنترل میتواند نقشهای جدی و اساسی داشته باشد، عنوان کرد: در حوزه میوه و تره بار اقدامات کلیدی و مبنایی در میدان میوه و تره بار مرکزی در طول شش – هفت ماه اتفاق افتاده و در حوزه سلامت و قیمتگذاری کارهای بسیار کلیدی و مبنایی انجام شده است. اگر شعار امسال سلامت غذایی است، حتما وزارت بهداشت و شهرداری تهران میتوانند نقش کلیدی ایفا کنند چرا که این موضوع خیلی به پول نیاز ندارد بلکه همدلی و همراهی دو دستگاه را میطلبد.
انتهای پیام/