دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1396 - 08:45

آسیب‌شناسی گردشگری چابهار از زبان مدیرمیراث فرهنگی شهرستان زاهدان / در تابستان به کجا سفر کنیم؟

منطقه آزاد چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی ، به لحاظ بصری تفاوت چشمگیری با دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان دارد و از همین منظر در تابستان از هوای بسیار خوبی برخوردار است و سردترین بندر ایران شمرده می‌شود و در زمستان گرمترین بندر و از بهترین مکان‌های دیدنی کشور به شمار می‌رود.
کد خبر : 175490

عدنان حسینی مدیر میراث فرهنگی شهرستان زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «شهرستان چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان، یکی از مناطق بکر، ساحلی و استراتژیک ایران است. منطقه زیبای چابهار، جاذبه‌های گردشگری بسیار زیبا و قابل توجهی دارد و از جمله آن می‌توان به ساحل 100 کیلومتری خلیج گواتر اشاره کرد که در پشت آن کوه‌های مینیاتوری وجود دارد که جذابیت خاصی به این منطقه داده است.»


وی ادامه داد: «دریای بزرگ و دریاهای کوچ در خلیج گواتر از دیگر بخش‌های دیدنی چابهار است. همچنین از لحاظ گردشگری تجاری منطقه آزاد چابهار به دلیل هم‌جواری و راه داشتن به آب‌های آزاد و همچنین این‌که دروازه اقیانوس هند به ایران به شمار می‌رود توانسته تاثیر زیادی به لحاظ اقتصادی در این منطقه داشته باشد.»






مدیر میراث فرهنگی شهرستان زاهدان در اشاره به جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این منطقه بیان کرد: «مقبره سید غلام رسول که متعلق به دوره سلجوقیان است، جنگل‌های حرا که با میوه‌های گرم سیری‌اش اقلیمی چون هندوستان دارد و دریاچه صورتی که باعث تمایز میان این منطقه با دیگر مناطق مجاور با دریای عمان است از دیگر جاذبه‌های گردشگری سیستان و بلوچستان شمرده می‌شوند. »


وی در معرفی دیگر بخش‌های دیدنی چابهار گفت: «یکی از بناهای تاریخی ساحل چابهار قلعه تیس است که در کنار روستای گردشگری تیس واقع شده است. تیس یکی از بنادر مهم ایران در دریای مکران در زمان هخامنشیان بوده است و پیشتر به آن تیز می‌گفته‌اند. در آن دوران کالاها از آسیای شرقی و هند به بندر تیس می‌آمده‌اند و به مناطق مختلف خاورمیانه، آسیای میانه و قفقاز فرستاده می‌شدند. تیس در سده‌های اولیه اسلامی نیز بندری مهم بوده است از جمله مقدسی مورخ سده چهارم هجری از رونق این بندر سخن رانده است. درک در کنار شهرستان کنارک است و می‌توان در آنجا نخل خرما، ماسه کویر و دریا را که المانی از طبیعت متفاوت است را در کنار هم دید.»




مدیرکل میراث فرهنگی شهرستان زاهدن مهم‌ترین نقاط ضعف این منطقه را دوربودن از مرکز کشور و گران بودن سفر به استان سیستان و بلوچستان معرفی کرد


وی در راستای جذب گردشگر بیشتر پیشنهاد داد: «نوار ساحلی باید زیرساخت‌ها و خدمات بهداشتی و رفاهی بیشتری داشته باشد و باید با توجه به ظرفیت قابل توجه و عظیمی که این منطقه دارد برنامه‌های گردشگری، رفاهی و خدماتی در راستای ایجاد رضایت گردشگر باید بیشتر شود. »


نیاز به ایجاد مجتمع‌های رفاهی و بهداشتی، کمپینگ‌ها و توجه به طبیعت‌گردی


حسینی در سخنانش تاکید کرد:‌ «طبیعت زیبا است و زیبایی‌های خاص این منطقه را تمام بازدیدکنندگان اذعان می‌کنند اما برای جذب توریست بیشتر، موارد اولیه‌ و نیازهای ضروری یک گردشگر باید فراهم شود. مهیا شدن امکانات از جمله ایجاد مجتمع‌های رفاهی، ایجاد مجتمع خدماتی بهداشتی، ایجاد کمپینگ‌ها و فراهم آوردن شرایط و برنامه‌های لازم برای طبیعت‌گردی آن هم در کوه‌های مینیاتوری سفری امن و لذت‌بخش را برای مسافر به دنبال دارد. »


وی همچنین عنوان کرد: «لازم است تمهیداتی در راستای حفظ منظر زیبای طبیعی و یا تاریخی انجام شود، برای مثال راهکارها و اکوکمپ‌هایی تعریف شود تا زیبایی کوه‌ها آسیب وارد نشود.»




حسینی همچنین تاکید کرد: «خونگرمی و مهمان‌نوزی مردم از دیگر جاذبه‌های این استان محسوب می‌شود. با آمدن گردشگران به استان سیستان و بلوچستان هم سطح فرهنگی مردم ارتقا پیدا می‌کند و هم مسافران با جذابیت‌های بخش‌های استان سیستان و بلوچستان آشنا می‌شوند.»






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب