دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1396 - 11:06

میرسلیم: دولت یازدهم در مهار تورم موفق بوده است ولی با مسائلی روبرو هستیم که ریشه آنها به دولت روحانی بازنمی گردد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از نکات اقتصاد مقاومتی برون‌گرایی است، تصریح کرد: برون‌گرایی را باید درست فهمید. ما قائل هستیم که مبادلات منطقی و در موضع برابر با سایر کشورها داشته باشیم.
کد خبر : 175277

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مصطفی میرسلیم، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگوی خود در شبکه جام‌جم اظهار داشت: ایرانیان خارج از کشور به عنوان سفرای جمهوری اسلامی ایران می‌توانند فرهنگ و تمدن ایران را به بهترین وجه به کسانی که با آن آشنایی ندارند خوب بشناسانند. ایرانیان خارج از کشور برای ما عزیز و محترم هستند. آنها با اتصال روحی به هموطنان خود و نظام می‌توانند زیبایی‌های کشور را به بیگانگان معرفی کنند.


وی در ادامه افزود: هرگاه این معرفی خوب انجام شده، آثار خوبی به دست آمده و خارجی‌ها مشتاق ایران شدند بطوری‌که حتی خواسته‌اند آرامگاه ابدیشان در ایران باشد.


این نامزد حزب مؤتلفه در انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نقش ایرانیان خارج از کشور در مقابل توطئه ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی تصریح کرد: این سیاست غرب که شامل ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی می‌شود اشتباه است زیرا اسلام و ایران جز صلح‌خواهی و آرامش‌طلبی چیزی نخواسته است.


میرسلیم افزود: ایرانیان خارج از کشور دارای شأن و منزلت ارجمندی هستند و به افراد فهیم، معتقد و پایبند به اصول و هویت خود مشهورند، ایرانیان دیگران را محترم می‌شمرند و همواره دنبال صلح و علم هستند. این رفتار خوب فرهنگی و چنین حضوری از ایرانیان خنثی‌کننده ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی است.


میرسلیم درباره تحقق اقتصاد مقاومتی نیز گفت: یکی از نکات اقتصاد مقاومتی برون‌گرایی است، اما برون‌گرایی را باید درست فهمید. ما قائل هستیم که مبادلات منطقی و در موضع برابر با سایر کشورها داشته باشیم.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته مبادلات علمی با سایر کشورها در جریان است و رفت و آمدهای علمی میان دانشمندان ایرانی و خارجی برقرار است. از طرفی باید به مبادلات فرهنگی هم توجه کرد. زیرا از این طریق می توان جلوه های زیبای تمدنی یا فرهنگی خود را به جهان شناساند. از سویی درب مبادلات فرهنگی را هم نمی شود بست. آثار فرهنگی به داخل کشور می‌آید و ما هم باید چه با روش های متعارف سنتی چه با استفاده از وسایل نوین ارتباطی و رسانه ای محصولات فرهنگی خود را به جهانیان عرضه کنیم. این اقدامات در خنثی کردن توطئه هایی که هدف آن بدنام کردن ماست، موثر است.


این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: در زمینه اقتصادی می توانیم با سایر کشورها مبادله داشته باشیم ما با کشورهای اروپایی مبادلات اقتصادی متنوعی داریم و هم به این کشورها صادرات داریم و هم از این کشورها واردات که این مبادلات باید به نفع کشور تمام شود. ما قائل نیستیم که کشور بازار مصرف کالاهای کشورهای دیگر شود. مبادلات باید حتما برای ما توجیه اقتصادی داشته باشد.


این فعال سیاسی همچنین درباره اقدامات دولت احتمالی اش در برقراری امنیت کشور و مقابله با گروه‌های تروریستی اظهار کرد: با اقدامات خوبی که در داخل کشور انجام شده ما از امنیتی برخورداریم که کم نظیر است این امنیت ارزان به دست نیامده است. برای برخورداری از امنیت ما ریشه های گروه های تروریستی را پیدا کرده ایم و با همکاری با کشورهای همسایه کارها را به گونه ای پیش برده ایم که اجازه نداده ایم تهدیدات به کشور نزدیک شود.


میرسلیم ادامه داد: با جان فشانی هایی که از طرف ایرانی ها انجام شده خدمت بسیار ارزنده ای به کشورهای اروپایی و حتی آمریکا انجام شده که آنها باید قدر آن را بدانند. این اقدامات کمک کننده بسیار موثری برای تامین امنیت جهان بوده است که این اقدامات باید پایدار بماند و تقویت شود تا ریشه تروریسم بخشکد. امیدواریم کشورهای اروپایی و آمریکایی قدر این اقدامات را بدانند و برای مبارزه با تروریسم کمک کنند نه اینکه به دنبال تضعیف مسلمانان در منطقه باشند، این سیاست خطرناک است.


نامزد حزب موتلفه در انتخابات ریاست جمهوری درباره راهکارهای مقابله با رکود تصریح کرد: ما به بازار کالاهای مصرفی تبدیل شده ایم، از طرفی مسائل ارزی موجب شده بود قیمت کالاهای داخلی از خارجی بیشتر شود. تولیدکننده خارجی نیز با استفاده از سیاست بازارشکنی قیمت کالاهای خود را پایین می‌آورد تا تولید کننده داخلی فلج شود. بنابراین مقررات صادرات و واردات باید هوشیارانه مراقب این اقدامات باشد. شناخت سیاست های بازارشکنی برای دولت راحت است و باید قاطع با آن مقابله کند.


میرسلیم با بیان اینکه برخی واردات بی رویه به کشور انجام می شود که واقعا مورد نیاز ما نیست، اظهار کرد: باید توجه کنیم که بازار خود را از کالاهایی پر نکنیم که به آنها نیاز نداریم. چه نیازی به کالاهای تجملی است که به کشور وارد می شود؟ با وضع قوانین گمرکی می توان از ورود این کالاها جلوگیری کرد.


این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تاکید کرد: تولیدکنندگان ما هم نباید فقط به دنبال کمیت باشند بلکه باید به کیفیت هم توجه کنند برخی تولیدکنندگان به کیفیت کم توجهی کرده اند و در مقابل کالاهای وارداتی کیفیت خوبی داشته اند و باید به کیفیت تولیدات داخلی افزوده شود و ما باید چنین اقداماتی را تشویق کنیم. ما نمی خواهیم به هر قیمتی کالاهای بی‌کیفیت در کشور تولید شود. باید محصولات خود را رقابت پذیر کنیم.


میرسلیم همچین گفت: باید با قاچاق کالا هم برخورد شود و این برخورد بدون ملاحظه باشد. 20 تا 25 درصد کالاها از طریق قاچاق وارد کشور می شود باید شبکه های قاچاق متلاشی شود که برای رسیدن به این هدف به مدیرانی نیاز داریم که به مقابله با قاچاق معتقد باشند و توانسته باشند پاکدستی خود را به اثبات برسانند.


وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی کشور برگرفته از 15 سال اخیر است و اکنون لازم است موجبات رونق تولید و اشتغال را فراهم کنیم. دولت یازدهم در مهار تورم موفق بوده است ولی با مسائلی روبرو هستیم که ریشه آنها به دولت یازدهم بازنمی گردد.


میرسلیم در پاسخ به پرسشی در رابطه با ارتباط ایران با کشورهای همسایه و جهان گفت: مناسبات ایران با کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس جنبه معنوی و اعتقادی دارد. در مراسم حج باید به اعتقاد یکدیگر احترام بگذاریم و هم امنیت یکدیگر را محترم بشماریم. بنابراین برنامه ریزی و مذاکرات باید بر اساس احترام و صداقت مشترک شکل بگیرد. علاوه بر این ما همکاری خوب اقتصادی با همسایگان داریم که این همکاری ها باید موجب رشد ما در منطقه شود. پیشرفت ما آنگاه کاملا موفق می شود که موجب پیشرفت منطقه شود. تضعیف کشورهای همسایه بر کشور ما هم اثر می‌گذارد. ما می‌خواهیم همه با هم رشد کنیم. البته با هم مسابقه هم می دهیم ولی باید به هم احترام بگذاریم. رقابت نباید به قیمت تخریب دیگران باشد.


وی ادامه داد: ما با اروپا هم قراردادهای خوبی داشته ایم اما همیشه منافع ما به خوبی رعایت می‌شده است. در سالهای اخیر تلاش هایی شده است که در قراردادهای اقتصادی، زمینه های فرهنگی هم در نظر گرفته شود. و در این زمینه هم قراردادهایی نوشته شود. ما سعی می کنیم مبادلات اقتصادی با سایر کشورها را براساس موازنه صحیح پیش ببریم و این مبادلات تنها شامل کالا نباشد و به خدمات مهندسی و فرهنگی نیز منجر شود.


میرسلیم در پاسخ به این پرسش که چه برنامه ای برای آشنایی ایرانیان خارج از کشور با فرهنگ دقاع مقدس دارید؟ تصریح کرد: در این زمینه اقدامات گسترده ای باید انجام شود که تاکنون به یک دهم آن هم نرسیده ایم. این برنامه ها و اقدامات نه تنها برای ایرانیان خارج از کشور بلکه برای نسل سوم و چهارم ما هم مفید است. فعالیت‌هایی از جمله تشکیل موزه های دفاع مقدس انجام شده است که شامل خاطرات، عملیات ها و مبارزات رزمندگان ماست، نسل جوان دنبال الگو می گردد و بهترین الگو نیز همین رزمندگانی هستند که برای حفظ کشور و ارزش‌ها جان باختند.


وی در بخش دیگری از اظهارات خود درباره برخی برخوردها با ایرانیان خارج از کشور خاطرنشان کرد: برخی کشورها که برای ایرانیان محدودیت ایجاد می کنند به اشتباه خود پی خواهند برد. دولت ما از جایگاه ایرانیان دفاع خواهد کرد و با بی احترامی ها مقابله می کند. متاسفانه در سالهای اخیر در برخی زمینه‌ها شاهد بی احترامی به ایرانیان بوده ایم و آنچه در عربستان اتفاق افتاد نشان از بی توجهی به کرامات انسانی بود. ایرانی باید محترم شمرده شود و ما باید به دیگران بفهمانیم که مسائلی که درباره ایرانیان مطرح می شود، واهی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب