دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1396 - 11:00
آنا گزارش می‌دهد؛

کالبدشکافی تناسب اندام با پیکرتراشی؛ مزایا و عوارض لاغری یک‌شبه

«با پیکرتراشی به وزن مورد نظر خود دست پیدا کنید»، «لاغری و تناسب اندام بدون رژیم‌های سخت فقط با پیکرتراشی»، «کاهش وزن تا 20 کیلوگرم با پیکرتراشی» اینها بخشی از تبلیغات مراکز زیبایی است که امروزه به وفور در سایت‌ها، فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی به چشم می‌خورد. بر این اساس می‌توان گفت که پیکر تراشی این روزها در زمره کلیدواژه‌های اصلی جذب مخاطب محسوب می‌شود.
کد خبر : 173099

سارا امیری، گروه اجتماعی- با گذری کوتاه در شبکه‌های مجازی و جست‌و‌جوی کلیدواژه پیکرتراشی متوجه می‌شویم که تعداد مراکزی که این دسته از خدمات را ارائه می‌دهند، بسیار گسترده است و مخاطبان آنها که بیشترشان را زنان تشکیل می‌دهند سوالات گوناگونی را در این باره در گفت‌وگوهای شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌کنند و یا پیگیر انجام آن هستند.


پیکر تراشی چیست؟


دکتر محمدرضا عبدالحسینی، فلوشیپ جراحی چاقی و لاپراسکوپی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره پیکرتراشی می‌گوید: پیکر تراشی به تخلیه چربی‌های بدن به کمک دستگاه‌هایی مانند لیزرلیپولیز، لیپوماتیک، واتر جت یا لیپوساکشن گفته می‌شود. در واقع، پزشک با بهره‌گیری از این دستگاه‌ها، از ناحیه زیر پوست چربی‌های تجمع‌یافته در بدن را می‌شکند و تخلیه می‌کند.


وی می‌افزاید: این روش برای افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیش از 25 و تا 30 باشد انجام می‌شود. شاخص توده بدنی از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر قد (متر) به توان دو حاصل می‌شود. به طور کلی این نوع از جراحی‌های زیبایی برای افرادی که دچار چاقی از ناحیه پایین تنه هستند، توصیه می‌شود.



فواید بافت چربی در بدن


تجمع چربی در بدن اتفاقی ناخوشایند برای بسیاری از اشخاص است، این در حالی است چربی‌ها دو نقش عمده را در بدن ایفا می‌کنند، اول اینکه چربی کالری‌های اضافی دریافتی را به صورتی ایمن ذخیره می‌کند، بنابراین افراد می‌توانند هنگام گرسنگی با سوزاندن ذخیره‌ چربی بدن انرژی لازم را به دست آورند. دوم اینکه بافت چربی بدن هورمون‌هایی را آزاد می‌کند که سوخت و ساز را کنترل می‌کند بنابراین در پیکرتراشی باید چربی به مقداری شکسته و تخلیه شود که فرد دچار آسیب نشود.


چه افرادی مجاز به پیکرتراشی هستند؟


عبدالحسینی در این خصوص می‌گوید: در افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیش از 30 است نباید روش‌های پیکرتراشی انجام شود، زیرا در روند این دسته از جراحی‌ها نباید بیش از 3 تا 3.5 لیتر چربی از بدن فرد استخراج شود در حالی که این میزان برای تناسب اندام این دسته از افراد پاسخگو نیست و آنها را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند.


وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه اگر بیش از 3.5 لیتر از این افراد چربی استخراج شود، چه عوارضی به همراه خواهد داشت؟ یادآور شد: استخراج بیش از مقدار مجاز، افزون بر اینکه احتمال بازگشت مجدد چربی را زیاد می‌کند، موجب آسیب به فرد و بروز بیماری‌های مانند آمبولی چربی، تنگسی نفس، کم‌خونی، افزایش حجم خون لخته‌شده در بدن می‌شود.


در پیکرتراشی سوراخ‌هایی با شعاع 10 تا 15 سانتی‌متر در نقاط تجمع چربی ایجاد و از آن ناحیه ورود دستگاه و تخلیه چربی انجام می‌شود به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند تنها افرادی اقدام به انجام این جراحی زیبایی کنند که دچار تجمع چربی در یک نقطه از بدن هستند.


عبدالحسینی، فلوشیپ جراحی چاقی و لاپراسکوپی در این باره تصریح می‌کند: زمانی‌ که فرد برای تخلیه چربی از چند نقطه در بدن اقدام کند سوراخ‌های متعددی در بدنش ایجاد می‌شود که موجب افزایش خونریزی و عفونت خواهد شد.


عوارض احتمالی


احتمال بروز عوارض جانبی، پس از جراحی در تمام اعمال جراحی وجود دارد اما آنچه موجب کاهش احتمال بروز آن می‌شود انجام جراحی در یک مرکز مورد تائید وزارت بهداشت است که از نظر رعایت استاندرها پایش می‌شود و به دست یک جراح مجرب است که دوره‌های لازم را سپری کرده باشد اما متاسفانه امروزه به دلیل استقبال مردم از جراحی‌های زیبایی شاهد افزایش مراکزی هستیم که بدون رعایت این موارد و در ازای آن با کاهش هزینه، سعی بر جذب مراجعه‌کننده دارند.


عبدالحسینی در این باره می‌گوید: کبودی، سوختگی، بروز عارضه قلبی، تنفسی و ... از عوارض جراحی پیکرتراشی است که انجام آن به دست یک جراح مجرب این احتمال را کاهش می‌دهد بنابراین به افراد متقاضی توصیه می‌شود قبل از مراجعه به هر یک از مراکز تحقیقات لازم را انجام دهند.


پیکرتراشی با هدف دستیابی به اندام متناسب انجام می‌شود بنابراین بازگشت‌ناپذیری چربی‌ها و چاقی یکی از اولویت‌های اصلی مراجعه کنندگان است. این فلوشیپ جراحی چاقی و لاپراسکوپی معتقد است، اگر افراد پس از پیکرتراشی رژیم غذایی تجویز شده توسط پزشک را رعایت کنند و به میزان کافی تحرک داشته باشند دوباره دچار اضافه وزن نمی‌شوند.


عوارض پس از جراحی


دکتر عبدالحسینی در ادامه عنوان کرد: تنها برخی از مراجعه کنندگان پس از پیکرتراشی نیاز به یک شبانه روز بستری پیدا می‌کنند و اکثر افراد بلافاصله ترخیص می‌شوند. سوراخ‌های ایجاد شده برای تخلیه چربی پس از گذشت دو روز بسته و رفع کبودی اطراف آن یک هفته به طول می‌انجامد و در این مدت فرد می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد و نیاز به استراحت در رختخواب ندارد.


تعرفه‌ها؛ از 2 تا 10 میلیون


جراحی‌هایی زیبایی جزو جراحی‌های هزینه‌بر است و به دلیل اینکه در مراکز مختلف مانند بیمارستان، دی کلینیک و ... انجام می‌شود تعرفه مشخصی ندارد اما دکتر عبدالحسینی می‌گوید پیکر تراشی از 2 تا 10 میلیون برای فرد هزینه در برمی‌گیرد.


بیش از نیمی از مردان و زنان بزرگسال دچار اضافه وزن و چاقی هستند این آماری است که پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت چندی پیش به نقل از دکتر زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد و حتی درباره شیوع چاقی در کودکان نیز هشدار داد. از این آمار به روشنی می‌توان علت افزایش کلینیک‌ها و استقبال از انواع تکنیک‌های لاغری را دریافت. این در حالی است که پزشکان در وهله نخست، بهبود رژیم غذایی و داشتن تحرک را به متقاضیان کاهش وزن توصیه می‌کنند؛ راهکاری که گرچه سالم‌تر و اصولی‌تر از روش‌های تهاجمی است، بی‌گمان، به اندازه عمل‌‌های زیبایی زودبازده نیست در نتیجه نمی‌تواند بازار پررونق پیکرتراشی و دیگر روش‌های مشابه را نزد علاقه‌مندان به تناسب اندام راحت‌طلب کساد کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب