دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مطرح کرد

ایجاد سامانه نیازمندی‌های بیماران متابولیکی/ از هر 600 نوزاد یکی دچار بیماری‌های متابولیک ارثی است

مدیر کل نظارت بر فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از ایجاد اولین و کامل‌ترین سامانه جامع برنامه‌ریزی تامین و تحویل فرآورده‌های مورد نیاز بیماران متابولیک و رژیمی خبر داد و گفت: در دومین روز هفته سلامت، این سامانه به‌صورت رسمی معرفی می‌شود.
کد خبر : 172109

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، امیرحسین جمشیدی، مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در ایران تقریبا از هر 600 نوزاد یکی دچار بیماری‌های متابولیک، ارثی است، اظهار کرد: این بیماران تغذیه‌ای متفاوت از عموم مردم دارند و باید از رژیم‌های غذایی مخصوصی استفاده کنند که در بیشتر آنها مصرف فرآورده‌های متابولیک ضرورت دارد.


جمشیدی اضافه کرد: برای تهیه این فرآورده‌های ویژه که به دلیل تکنولوژی بالا مستلزم هزینه‌ بالایی است و از آنجا که این غذاها در کشور‌های بسیار معدودی تولید می‌شوند برای تامین، باید یک سال جلوتر به آنها سفارش تولید داد.


وی همچنین عنوان کرد: طرح شناسایی بیماران pku (یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر) توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال 1386 آغاز شد لذا بیماران متولد شده قبل این تاریخ، هیچ‌گاه از شناسه و جامعه آماری کاملی برخوردار نبودند و همین امر موجبات عدم تامین دقیق و به موقع فرآورده‌های مورد نیاز این بیماران از سوی سازمان غذا و دارو می‌‌شد.


این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو مشکل دیگری که پیش از طرح شناسایی بیماران متابولیکی وجود داشت را نبود اطمینان از دریافت این محصولات توسط اشخاص نیازمند دانست و بیان کرد: از آنجا که این فراورده‌ها با یارانه بسیار بالا و حمایت‌های دولتی تهیه و به کشور وارد می‌شدند، پس همواره ضرورت ایجاد بستری که بتواند به مقابله با سود جویانی که سهم بیماران متابولیک را دست آویز طمع خود قرار داده و حتی از کشور خارج می‌کردند کاملا احساس میشد.


جمشیدی همچنین افزود: به همین دلیل سازمان غذا و دارو در اقدامی قابل توجه با ایجاد اولین و کامل‌ترین سامانه جامع برنامه ریزی تامین و تحویل فرآورد‌های مورد نیاز بیماران متابولیک و رژیمی به تمام نگرانی‌ها پایان داد و در راستای طرح تحول نظام سلامت و با هدف افزایش و بهبود سطح دسترسی و رضایت‌مندی واقعی بیماران موفق به بهبود کیفیت خدمات از سطح تجویز مدیریت زنجیره‌ای تامین تا تحویل شد.


وی تجویز و مصرف منطقی فرآورده‌ها، مدیریت هوشمند و بهینه، حمایت‌های مالی و امکان تحلیل و مطالعه داده‌ها و شواهد اجرا شده را از دیگر قابلیت‌هایی برشمرد که با ایجاد سامانه مذکور محقق شده است.


مدیر کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه ویژه‌ای که با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و در دومین روز هفته سلامت برای معرفی این سامانه جامع بیماران متابولیک در نظر گرفته شده است، افزود: با اجرایی شدن این سامانه نه تنها تک تک بیماران شناسه دار می‌شوند بلکه با ثبت پزشکان و درج تمامی نسخه‌ها به صورت برخط، امکان برآورد نیاز دقیق هر بیمار، چشم انداز صحیح نسبت به مصرف کنونی و مهمتر از آن تامین بهنگام برای سال‌های آتی فراهم شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب