دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1394 - 11:05

مصر در پی بازسازی فانوس اسکندریه

دولت مصر در فکر بازسازی فانوس اسکندریه، یکی از بناهای عجایب هفتگانه دنیا، است.
کد خبر : 17188

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Egyptianstreet، شورای عالی آثار باستانی مصر در حال بررسی پروژه بازسازی یکی از عجایب هفتگانه دنیای باستان یعنی فانوس دریایی اسکندریه است.


این فانوس که در دوران حکومت بطلمیوس در سال 280 قبل از میلاد مسیح ساخته شده بود در حدود 137 متر ارتفاع داشته و برای هزاران سال­ بلندترین ساختمان ساخته بشر محسوب می‌­شده است.


حالا پس از گذشت صدها سال از تخریب این بنا توسط زلزله‌­های متعدد که در سال 1323 روی داد، مصر به دنبال احیای این بنا در مکان اصلی‌اش است.


دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر، دکتر مصطفی امین در گفت‌وگو با یک روزنامه خصوصی مصری در این‌باره می­‌گوید: «اعضای دائمی کمیته آثار باستانی مصر، یک پروژه قدیمی را که پیشتر با هدف احیای بنای فانوس دریایی اسکندریه توسط استان اسکندریه ارائه شده بود، به تصویب رسانند».


بنا به گفته­‌های دکتر امین، مطالعات جامع و طرح پایانی برای تایید نهایی به استانداری اسکندریه ارائه شده است.


این فانوس دریایی به نام فانوس دریایی فراس (شبه‌جزیره­‌ای نزدیک اسکندریه) نیز شناخته می­‌شود. دستور ساخت این بنا مدت کوتاهی پس از مرگ اسکندر کبیر توسط بطلمیوس اول صادر شد و در طول سلطنت بطلمیوس دوم ساخت آن کامل شد.


اهمیت این فانوس دریایی وابسته به لغت «فراس» است که در واقع تبدیل به ریشه لغت فانوس در زبان­‌های یونانی، فارسی، فرانسه، ایتالیایی، اسپانیایی و دیگر زبان­‌ها شد.


با وجود اینکه این بنا در سال 1323 نابود شد، سنگ­‌های باقی مانده از این ساختمان در سال 1480برای ساخت قلعه قایتبای استفاده شد که تا امروز در اسکندریه برجای خود باقی مانده است.


این بنا علاوه بر یدک کشیدن لقب بلندترین ساختمان جهان برای هزاران سال، سومین بنای باقی‌مانده از عجایب هفتگانه دنیای باستان پس از آرامگاه ماسولوس (پادشاه کاریا در یونان) واقع در هالیکارناس (شهری در یونان باستان) و هرم بزرگ جیزه به شمار می­‌رود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب