دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1394 - 09:12
رئیس سازمان سما در گفت‌وگو با آنا:

تفهیم معنای خوداشتغالی، دانشجویان را جذب بازار کار می‌کند

حجت‌الاسلام دکتر احمد قلی‌‌زاده، معاون ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان سما، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به تشریح برنامه های دانشگاه سما و توسعه مدارس مهارت محور پرداخت.
کد خبر : 16893

حجت الاسلام دکتر احمد قلی‌زاده در پاسخ به این سوال که تاسیس مدارس مهارت محور تا کنون چه پیشرفت‌هایی داشته‌، گفت: واژه مهارت محوری را ما برای آموزشکده‌های خود به کار می‌بریم. سازمان سما براساس اساسنامه به مرکز مهارت محوری دانشگاه آزاد تبدیل شده است. مفهوم مهارت محوری این است که دانشجویان تا مقطع کاردانی رشته‌هایی را که فنی هستند، می‌خوانند و بعد اصطلاحا آچار به دست می‌شوند و می‌توانند ساده‌تر زندگی تشکیل بدهند، پول در بیاورند و روزگار را طی کنند. یعنی این دغدغه بیکاری که از اصیل‌ترین دغدغه های کشور است با این کار پایین‌تر خواهد آمد.


قلی‌زاده تصریح کرد: چند مکان درکشور ما متولی این کار هستند، ما هم دیدیم دانشگاه آزاد هم پتانسیل آن را دارد و کار را شروع کردیم. ممکن است این روند زمان ببرد اما نتیجه بخش خواهد بود.


وی افزود: در حال حاضر ۱۲۰ هزار دانشجو در آموزشکده های سما مشغول به تحصیل هستند و می‌خواهیم کاردانی‌های نا‌پیوسته و دوره‌های پودمانی را نیز به سما اضافه کنیم و ان شاءالله تعداد رشته‌ها گسترش پیدا خواهد کرد.


قلی‌زاده در پاسخ به این سئوال که آیا مجموعه سما برنامه ای برای بازار کار دانشجویان خود دارد؟، تاکید کرد: ما متولی بازار کار نیستیم هر چند معتقدیم اگر در مباحثمان مفاهیمی مثل خوداشتغالی را به دانشجویان تفهیم کنیم، دانشجو می‌تواند درسی که می‌خواند را تبدیل به ثروت کرده یا زمینه های جذب فرد به بازار کار را فراهم کند. متاسفانه تعداد زیادی فارغ التحصیل بیکار داریم چرا که آن‌ها حاضر نشدند علم خود را تبدیل به ثروت کنند. لذا ما روی بحث خود اشتغالی کار می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب