دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل دفتر توسعه فناوری در گفت‌وگو با‌ آنا:

یکی از مهمترین اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی انجام پروژه‌های تحقیقاتی برون‌دانشگاهی است/ درآمد از این طرح‌ها به 70 میلیارد تومان رسیده است

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد که درآمد حاصل از انجام طرح‌های تحقیقاتی برون‌دانشگاهی به 70 میلیارد تومان می‌رسد.
کد خبر : 166309

دکتر داوود ثمری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ارتباط با صنعت برای سال 96، گفت: «توسعه کمی و کیفی مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان که ریل‌گذاری آن انجام شده است را تداوم خواهیم داد.


مدیرکل توسعه و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید هر دانشگاه میزان درآمد خود از این محل را اعلام کند، افزود: قبل از این، بسترسازی مورد تاکید بود و از این پس وارد درآمد خواهیم شد.


او ادامه داد:‌ «اولویت دوم اجرای طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی خواهد بود، تحقیقات با توجه به نیازهایی که وزارتخانه‌ها و سازمان‌های خارج از دانشگاه دارند، انجام خواهد شد، این تحقیقات تقاضامحور و مساله‌محور خواهد بود که نتیجه آن به درد کشور و مردم بخورد و همه از آن بهره‌مند شوند.»


مدیرکل توسعه و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی به تجاری‌سازی اشاره کرد و گفت: «تجاری‌سازی از ایده تا محصول و بازار فرآیندهای متفاوتی دارد. ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور را مدنظر خواهیم داشت، نهادسازی در این زمینه ایجاد صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی است که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود و پژوهشگران و اعضای هیات علمی می‌توانند از این صندوق تسهیلات دریافت کنند.»


ثمری درباره ارتباط با صنعت ادامه داد: «از نیمه دوم امسال قراردادی با وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد کردیم که چند حوزه چرم، مهندسی، الکتروموتورها و چوب و کاغذ کار خواهیم کرد. طرح پژوهشی در زمینه‌ چرم مربوط به پساب‌های صنعتی شهرک چرم است. درباره مهندسی پزشکی که در حوزه صنعت قرار می‌گیرد، با یک شرکت وارد مذاکره شدیم و پروژه فنی تعریف شده است. برای الکترو موتورهای پیشرفته نیز اقداماتی انجام داده‌ایم. ما می‌توانیم ادعا کنیم که به دانش فنی الکترو‌موتورهای پربازده رسیده‌ایم. موتور کولرها و آسانسورها که از خارج وارد می‌شود جزو الکتروموتورهای پربازده هستند، بهینه مصرف کردن این‌ها در دستور کار ماست که با بخش الکترونیکی وزارت صنعت و معدن مذاکره کردیم. در صنعت چوب و کاغذ نیز مقدمات اولیه فراهم شده است و پروژه تعریف کردیم.»


او افزود:‌ «اکنون کل مبلغ طرح‌های برون‌دانشگاهی 70میلیارد تومان است که از این میزان بیش از نیمی، در این سه سال و نیم انجام شد. امیدواریم در سال جدید این عدد را به 100 میلیارد تومان برسانیم.»


ثمری ادامه داد:‌ «دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه جوان است ولی پتانسیلی که در این دانشگاه وجود دارد می‌تواند همپای خیلی از دانشگاه‌ها باشد.»


مدیرکل توسعه و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی گفت‌: «در بخش صنعت نفت هم کار را از دو سال قبل شروع کردیم. قرارداد یکی از پروژ‌ه‌ها به نیمه رسیده که درباره ازدیاد برداشت از مخازن نفتی است. همچنین در سال جدید سه قرارداد پایین‌دستی در صنعت پتروشیمی و فرآوردهای نفتی خواهیم داشت. منتظر بودیم وزارت نفت با انیستیتوهای اصلی این قراردادها را منعقد کند که این قراردادها امضا شد و این انیستیتوها باید وارد کار شوند.»


ثمری همچنین درباره پروژه ریزگردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: «در جلسه‌ای که با مسئولان سازمان محیط زیست داشتیم سه تصمیم خوب درباره مالچ‌ رسی گرفته شد، یکی اینکه مالچ‌ رسی مورد تایید محیط زیست و دوستدار محیط زیست است، دیگری اینکه فضای پایلوت ما تا 300هکتار افزایش یابد و در کانون بحرانی استان اصفهان انجام شود. سوم اینکه در استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان 20 هکتار عرصه در اختیار ما قرار می‌دهند که به صورت پایلوت در این دو استان نیز مالچ‌پاشی انجام شود. علت کم شدن مساحت مالچ‌پاشی در این دو استان وجود پارامترهای فنی و زیستی است. ممکن است این پارامترها با استان اصفهان فرق داشته باشد. این اقدام در دو کانون فوق بحرانی انجام می‌شود.»


او درباره بودجه این طرح افزود: «بودجه 100 هکتار را ما تامین می‌کنیم. وقتی یکسال انجام دادیم 200 دیگر را تحت پوشش می‌بریم که با همکاری محیط زیست آن را انجام خواهیم داد و هزینه آن از سوی سازمان مراتع و جنگلداری پرداخت می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب