روش تحقیق جدید، فوکوشیما را نسبتا امن اعلام میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Science، اکنون 6 سال از فاجعه تلخ فوکوشیما که در اثر زلزله عظیم و سونامی متعاقب آن اتفاق افتاد میگذرد اما هنوز بسیاری از مناطق اطراف این شهر خالی از سکنه هستند و تلاشها برای پاکسازی این مناطق ادامه دارد.
اگرچه خود راکتور اتمی فوکوشیما آنقدر تشعشعات خطرناک دارد که حتی رباتها را میکشد، اما مناطقی در منطقه خاکستری و در شعاع 60 کیلومتری این راکتور اکنون امن اعلام شدهاند. دو تحقیق مجزای تازه نشان میدهد که میزان تشعشعات سزیم رادیواکتیو در این مناطق کاملا امن است و حتی از میزان معمول در نقاط دیگر کره زمین نیز کمتر است.
بنابر این تحقیقات، مقدار تشعشعات سزیم در مناطق امن فوکوشیما 18 میلیسیورت (مقیاس اندازهگیری تشعشعات رادیواکتیو زیستی) است که از مقدار تشعشعات مشابه در وضعیت عادی کره زمین در مناطق دیگر، کمتر است. دانشمندان معتقدند که این کاهش تشعشعات بیش از آنکه ناشی از اقدامات محدود کننده برای جمعآوری راکتور باشد، ناشی از اقدامات طبیعت مانند باران و برف و نیمه عمر خود اتم سزیم است که با سرعت متلاشی شده است.
روش این تحقیق به این شکل است که میزان رادیواکتیو موجود در آسمان این مناطق بررسی و برآورد میشود که براساس آن چه مقدار رادیواکتیویته در سطح زمین وجود دارد و تا 70 سال آینده این رادیواکتیویته چه تغییراتی خواهد کرد.
ژاپنیها که هنوز عجلهای برای بازگرداندن مردم تخلیه شده از مناطق فوکوشیما را ندارند، نتایج این تحقیق و روش خود را در اختیار محافل علمی قرار دادهاند تا در آینده در فجایع احتمالی مشابه، برای بهترین برآورد و اقدام، مورد استفاده قرار گیرد.
انفجار راکتورهای فوکوشیما که در اثر سونامی آسیب دیده و سیستم خنک کننده آنها از کار افتاده بود، فاجعهای زیستمحیطی به بار آورد که طی برآوردهای اولیه، دهها میلیارد دلار هزینه فقط برای جمعآوری راکتور نیاز بود اما اکنون این هزینه چند صد میلیارد دلاری، نزدیک به 40 درصد افزایش یافته است و زمان برآورد شده نیز احتمالا یک دهه بیشتر خواهد بود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/