دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 بهمن 1393 - 15:57

اعتراض رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی نظام پزشکی به وزیر بهداشت

رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی سازمان نظام پزشکی کشور مراتب اعتراض خود را نسبت به بازنگری ضرایب فیزیوتراپی در کتاب ارزش های نسبی و مصوبه جلسه اخیر شورایعالی بیمه، طی نامه ای اعلام کرد.
کد خبر : 1656

به گزارش سرویس پزشکی خبرگزاری آنا، فرجود شکوهی، عضو شورایعالی نظام پزشکی در اعتراض به وزیر بهداشت نوشت: متاسفانه برخلاف نقطه نظرات کارشناسی شورایعالی نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی ایران در مصوبه اخیر شورایعالی بیمه در خصوص ارایه خدمات یکسان، تعرفه‌ها متفاوت دیده شده است. این مهم بدعت بسیار خطرناکی است و علاوه بر اجحاف به جامعه خدوم فیزیوتراپی کشور، ظلم آشکاری به بیماران دردمند نیز به شمار می‌رود.


زمانی که شورایعالی بیمه مصوبات کمیسیون تعرفه نظام پزشکی را که حاصل یکسال کار کارشناسی همکاران در این کمیسیون در خصوص رشته فیزیوتراپی و چکیده ساعت‌ها بحث، بررسی و جلسات متعدد با نمایندگان انجمن فیزیوتراپی ایران بوده است را تماما بدور انداخته و هر چه را که می‌خواهد مصوب می‌کند، ما فیزیوتراپیست‌ها که خود التیام بخش آلام بیماران هستیم، این درد را به چه زبانی فریاد کنیم.


مصوبات اخیر شورایعالی بیمه در وهله اول برخلاف منویات حضرتعالی به لحاظ بازنگری در کتاب تعرفه و همچنین بی‌اعتنایی تمام به سازمان نظام پزشکی کشور و انجمن فیزیوتراپی و در نهایت ظلم به نظام سلامت کشور است که مردم کشور را از خدمات بهتر در زمینه فیزیوتراپی محروم، همکارانم را آن هم در دولتی که شعارش تدبیر و امید است، مایوس و ناامید کرده است!


یک ساعت تفکر از 70 سال عبادت ارزشمند‌تر است، از شما می‌پرسم آیا نادیده انگاشتن و بدور ریختن هزاران ساعت وقت و اندیشه افراد متخصص در جلسات متعدد کمیسیون تعرفه در سازمان نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی ایران تدبیر است؟


مسوولان شورایعالی بیمه و وزارت بهداشت باید توجه داشته باشند که ارائه خدمات فیزیوتراپی در تمامی مراکز فیزیوتراپی در سطح کشور، منحصرا توسط فیزیوتراپیست‌ها صورت می‌گیرد و لا غیر!


برای من بعنوان کسی که قریب 20 سال کار کلینیکی در زمینه فیزیوتراپی انجام می‌دهد، قابل قبول نیست که از سوی شورایعالی بیمه دو تعرفه برای ارایه یک خدمت واحد که آن هم فقط و فقط توسط همکاران فیزیوتراپیست انجام می‌شود، تعیین شده باشد این تعرفه دوگانه برای خدمتی که تنها توسط فیزیوتراپیست‌ها اعمال می‌شود برای چیست؟ و بر چه مبنایی تعرفه اعلام شده را به میزان ٨٠درصد برای فیزیوتراپیست‌های زحمتکش کشور تعدیل کرده‌اند؟


در این راستا بی‌توجهی محض به جزو حرفه‌ای خدمات فیزیوتراپی و تعرفه گذاری نامناسب جهت خدمات ارزشمندی مانند ارزیابی و برنامه‌ریزی فیزیوتراپی، تمرین درمانی، درمان‌های دستی، ماساژ و آب درمانی است که متضرر اصلی در این آشفته بازار، بیماران عزیز هستند.


مگر می‌ توان به یک استاد خلبان گفت که بدون هواپیما پرواز کن یا به فرمانده عالی جنگ گفت که بدون لشگرش به جنگ برود.


هنر فیزیوتراپیست در دستانش است، اولین درسی است که به دانشجویان فیزیوتراپی در روز اول دانشگاه در تمامی کشورها داده می‌شود. حال آنکه در تعرفه جدید جایی برای دست‌های معجزه‌گر فیزیوتراپیست باقی نمانده است! این تعرفه نشانگر آن است که مسوولان محترم شورایعالی بیمه یا کوچکترین اطلاعی از رشته تخصصی فیزیوتراپی ندارند و یا آنکه آگاهانه خود را به ندانستن زده‌اند.


دکتر هاشمی!


یکی از حسن‌های جنابعالی در دوران تصدی در وزارت بهداشت، بازدیدهای سرزده به مراکز مختلف و حل مشکلات همکاران در گروه‌های مختلف پزشکی است که امیدواریم بزودی بازدیدی از مراکز فیزیوتراپی داشته باشید تا ببینید.


بیماران با شرایط متفاوت روزانه به مدت 10 جلسه تحت معاینه، ارزیابی و درمان فیزیوتراپیست‌ها قرار گرفته و روند بیماری با توجه به وضعیت هر بیمار، روزانه برنامه‌ریزی و درمان انجام می‌شود در حالیکه در تعرفه جدید، آگاهانه و عامدانه حتی عنوان ارزیابی و درمان رشته فیزیوتراپی هم دستخوش تغییرشده است.


در دوره تخصصی درمان‌های دستی، اساتید همیشه براین باور بودند که فیزیوتراپی مکمل تمامی اعمال جراحی است و در بسیاری از موارد حتی زمان بسیاری از اعمال جراحی بعد از جلسات تقویت و آماده سازی عضلات بیماران، توسط فیزیوتراپیست و با پیشنهاد فیزیوتراپیست‌ها تعیین می‌شد اما متاسفانه رویکرد پزشک سالاریی در ساختار مدیریتی درمان، منجر به بی‌توجهی و ظلم مضاعف به گروههای دیگر درمانی خصوصا «فیزیوتراپی» شده است.


در این مورد خاص از شما تقاضا میکنم که شخصا به درخواست بازنگری تعرفه‌های فیزیوتراپی در کتاب ارزش‌های نسبی مورد درخواست همکاران فیزیوتراپیست ما از سراسر کشور، رسیدگی و اجازه ندهید که در دولت تدبیر و امید با لابی قدرت و تزویر، حق و حقوق قانونی و مشروع خدوم‌ترین اقشار نظام سلامت، پایمال زورمداران گردد.


و کلام آخر؛


چشمان هزاران فیزیوتراپیست کشور به دستان معجزه‌گر و شفا بخش شما دوخته شده است.آیا جامعه فیزیوتراپی کشور می‌توانند همچون حل بسیاری از معضلات پزشکی کشور، به تدبیر شما در مورد بازنگری مجدد تعرفه ناعادلانه فیزیوتراپی امید داشته باشند؟ امیدوارم که اینگونه باشد.


با تشکر


فیزیوتراپیست دکترفرجود شکوهی


عضو شورایعالی نظام پزشکی


رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی سازمان نظام پزشکی کشور


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب