دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر گمرک و تجارت ترکیه:

تعرفه ترجیحی در کوتاه مدت مشکل‌ساز و در دراز مدت تامین کننده منافع دو کشور است

وزیر تجارت و گمرک ترکیه با بیان این که وقتی ترکیه با اتحادیه اروپا موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی امضا کرد به شدت مورد انتقاد تولیدکنندگان و بازرگانان قرار گرفت، گفت: این طور موافقت‌نامه‌ها ممکن است در کوتاه مدت مشکلاتی را به وجود بیاورد، ولی در دراز مدت سبب ارتقای تولید و صنایع دو کشور خواهد شد.
کد خبر : 1650

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، نورکتین جانیتلی در همایش بازرگانان ایران و ترکیه که بعد از ظهر امروز در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد با بیان اینکه در ماه‌های اخیر رابطه ایران و ترکیه از یک سیر صعودی برخوردار بوده‌است، گفت: این روند رو به افزایش و توسعه مناسبات اقتصادی ایران و ترکیه حکایت از آن دارد که دو کشور از پتانسیل و ظرفیت‌های بسیار بالایی برای گسترش مناسبات برخوردار هستند.


وی افزود: شاید اغراق باشد اگر بگویم که دست معجزه آسایی برای توسعه هر چه بیشتر روابط ایران و ترکیه در طول ماه‌های گذشته به کمک بازرگانان و تجار دو کشور آمده‌است.


وزیر گمرک و تجارت ترکیه با اشاره به اینکه در دوره‌های گذشته با وجود آرزو‌ها و امیدهای زیاد برای گسترش هر چه بیشتر روابط ایران و ترکیه، عموما توافقات انجام شده تنها بر روی کاغذ باقی می‌ماند، تصریح کرد: رویه دولت فعلی ایران نشان می‌دهد که دیگر قرار نیست امیدهای توسعه روابط اقتصادی ایران و ترکیه بر روی کاغذ بماند و خاک بخورد.


وی ادامه داد: ما ترک‌ها نیز برای رسیدن به سطح بالایی از مناسبات اقتصادی و تجاری با کشور دوست و برادر ایران بسیار مصمم هستیم، چرا که روابط دوستی ایران و ترکیه نباید فقط در بحث روابط باقی بماند و باید در سطح توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی تعمیم و گسترش یابد.


او با تاکید بر اینکه بازرگانان و تولیدکنندگان ایران و ترکیه باید از فرصت تعرفه ترجیحی در جهت توسعه و ارتقای کمی و کیفی تولیدات خود بهره ببرند، اظهارکرد: یقین بدانید تا زمانی که نتوانیم کالا‌هایمان را بر اساس استانداردهای جهانی تولید و عرضه کنیم، نخواهیم توانست در بازارهای بین‌المللی جایی برای خود داشته باشیم.


وزیر گمرک و تجارت ترکیه همچنین به حضور بسیار گسترده ایرانی‌ها در ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون سه هزار شرکت ایرانی در ترکیه فعال هستند که ما امیدواریم با توافقات صورت گرفته میزان فعالیت‌های اقتصادی و تجاری شهروندان دو کشور گسترش یابد.


وی همچنین به لزوم تسهیل در سرمایه‌گذاری در دو کشور نیز اشاره کرد و گفت: باید بدانیم بازار مالی و بازار تولیدی، دو روی سکه هستند و تا زمانی که هر دوی این‌ها با هم فعال نشود، رسیدن به سطح بالای مناسبات تجاری و اقتصادی امکان پذیر نخواهد بود.


وزیر گمرک و تجارت ترکیه اظهار امیدواری کرد که دو کشور ایران و ترکیه با برداشتن مشکلات کوچک از سر راه توسعه مبادلات خود، در آینده به یک قدرت تجاری بزرگ در جهان تبدیل شوند.


موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران و ترکیه اصلاح می‌شود


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب