ربیعی: با شکاف انتظاری از شغل روبرو هستیم/ 6 میلیون ایرانی 90 درصد منابع مالی کشور را مصرف میکنند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علی ربیعی در نشست تخصصی برجام- اقتصاد مقاومتی که با محوریت سرمایهگذاری، اشتغال و کارآفرینی از بعد از ظهر امروز در محل وزارت تعاون در حال برگزاری است، افزود: ما با روند ورود فارغالتحصیلان به بازار کار روبرو هستیم. در دورهای با 300 هزار شغل میتوانستیم بر بیکاری غلبه کنیم اما امروز علاوه بر بیکاری تلنبار شده، با جمعیت و متقاضیان جدید نیز روبرو هستیم.
وی تصریح کرد: نوع نگاه این افراد به شغل هم با گذشته تفاوت دارد و از آنجا که اغلب افراد بیکار و بدون شغل تحصیل کرده بوده بنابراین خواهان منزلت و شرایط کاری بهتری هستند.
ربیعی تاکید کرد: البته ما افزایش مشارکت اقتصادی مردم را نیز داریم که در همین راستا انتظار مردم برای دستیابی به شغل نیز افزایش یافته است و این امر برای ما خوشایند است در همین راستا برنامهای برای شناسایی رستههای شغلی استانی داریم که امیدواریم این گفتمان در جهت رفع معضل بیکاری کشور موثر باشد.
وی با بیان اینکه طی سالهای طولانی در کشور با پدیدهای مواجه بودهایم که در جهتگیریها و کنشهای سیاسی دیده نمیشوند، ادامه داد: برای ایجاد حرکت درست باید وضعیت را نیز به شیوهای صحیح تحلیل کنیم.
وزیر تعاونف کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تاکنون تعاریف مختلفی برای اقتصاد مقاومتی ارائه شده است، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی تابلویی از رشد و توسعه را تصویر نمیکند که عدهای در آن له شوند. کما اینکه فارغ از اقتصاد مقاومتی اگر هر کشوری بخواهد رشد و توسعه را تجربه کند باید سطوح پایین جامعه نیز در اقتصاد نقش آفرینی کنند.
وی ابراز کرد: در دورانی که ارتباط ایران با جامعه بینالملل قطع بود هم به علت نظام ظالم جهانی و هم به علت بیتدبیریها نتوانستیم سهممان را از اقتصاد جهانی بگیریم و متاسفانه به جای جامعه توسعه محور جامعه رانتگرا ایجاد کردیم. پولهای رانتی ایجاد شده در سالهای اخیر نیز تاییدی بر این مدعا هستند که اکنون در دادگاهها میتوانیم آن را مشاهده کنیم.
ربیعی اضافه کرد: تنها در بخش صندوقها به علت کارکرد محدود نظام بانکی در دوران تحریم ناچار به استفاده از گروههایی برای انتقال پول فروش پتروشیمی بودیم که تنها در یکی از این صندوقها هزار میلیارد تومان از منابعمان از دست رفت.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره بر رشد منفی اقتصادی در آغاز دولت یازدهم تاکید کرد: در شرایطی که باید سالانه 8 درصد رشد اقتصادی را تجربه میکردیم دولت یازدهم را با شیب منفی رشد تحویل گرفتیم و اگر آن شیب رکود ادامه مییافت مشخص نیست که اکنون در چه جایگاهی قرار داشتیم.
وی با بیان اینکه تورم در واقع مالیات فقرا به پولداران عنوان میشود، گفت: تورم هر گونه سرمایهگذاری را در طولانی مدت مستهلک میکند.
ربیعی افزود: هر چند گفته میشود که نتوانستیم با کنترل تورم به سرعت از رکود خارج شویم اما اگر همان شیب رکود ادامه مییافت اکنون در چه جایگاهی قرار داشتیم؟
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بنده امسال را سال شکوفایی دولت و سال 96 را سال بازگشت رونق میدانم، تاکید کرد: در سال 92 بیشترین میزان افت اشتغال را تجربه کردیم اما امروز تندترین شیب در ایجاد اشتغال در دولت یازدهم در حال وقوع است.
وی ابراز کرد: با این حال سوال این است که چرا بیکاری و ایجاد شغل به چشم دیده نمیشود و در پاسخ به این پرسش نیز باید گفته شود که مسیر در پیش گرفته شده صحیح است اما رشد عملا تاثیر خود را تاثیر سه چهار سال نشان میدهد کما اینکه رشد امروز ما رشد بدون توسعه اشتغال است.
ربیعی با تاکید بر اینکه حداقل دستمزد و قدرت خرید کارگران بخش مهمی از دغدغه ما است، گفت: طی سه سال دولت یازدهم، نرخ مزد بر تورم پیشی گرفت اما آیا قدرت نیز افزایش یافت که باید در این باره پاسخ منفی دهم اما افزایش نرخ مزد از تورم جلو زده است.
وی با بیان اینکه هنوز قدرت خرید مطلوب نیست، عنوان کرد: هیچ اقتصاد جهانی نمیتواند روندها را به یک باره بهبود ببخشد اما قدرت خرید روند رو به بهبود در پیش گرفته است.
ربیعی درباره قدرت خرید بازنشستگان کشوری هم تاکید کرد: قدرت خرید بازنشستگان کشوری از سال 86 تا 92 به میزان 67 درصد کاهش یافته است که این روند باید با کنترل تورم و پیشی گرفتن مزد اصلاح شود. هنوز مسیر زیادی برای تحقق این امر در پیش داریم اما باید گفته شود که جهتگیری در پیش گرفته شده صحیح است و در این باره باید در تحلیلهایمان انصاف را رعایت کنیم.
ربیعی با اشاره بر افزایش حق مسکن کارگران در سال جاری گفت: حق مسکن کارگران امسال به میزان 100 درصد افزایش یافت اما با گزارههای خبری مواجه هستیم که حق مسکن تنها 20 هزار تومان افزایش داشته است. درست است که رقم حق مسکن اکنون پایین بوده اما مسیر در پیش گرفته شده درست است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم افزایش سرمایهگذاریها در بازار سرمایه نیز تصریح کرد: برای ایجاد هر یک درصد رشد اقتصادی نیازمند 100 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری هستیم بنابراین به ترکیب سرمایه داخلی و خارجی نیاز داریم و باید در همین راستا برای ورود سرمایهگذاران به میدان ایجاد امید کنیم.
ربیعی ادامه داد: اگر بتوانیم قدرت خرید مردم را افزایش دهیم پول در دست تودهها میچرخد و همین امر نیز زمینه رشد را فراهم میکند.
به گفته وی در دورههایی ثروتهای قلهای شکل گرفت به طوری که 6 میلیون نفر معادل یک دهک از جامعه اکنون 90 درصد منابع مالی کشور را مصرف میکنند و ما باید قدرت خرید سایر دهکها را افزایش دهیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه ثروتهای قلهای نابرابریها را افزایش میدهند، خاطر نشان کرد: اکنون بیشتر شغلهای ایجاد شده در صنایع و کارگاههایی کوچک با ظرفیت شاغلین کمتر از 50 نفر هستند که این امر برای ما نوید بخش است.
انتهای پیام/