دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کارمندان یک شرکت بلژیکی با کاشت تراشه دیگر هیچ رمز عبوری را وارد نمی‌کنند

یک شرکت بلژیکی به تازگی دست به ابتکار جدیدی زده است و برای اینکه کارمندانش از دست انگشت زدن و ثبت ورود و خروج‌شان راحت شوند، تراشه‌ای در دست آنها کاشته است که هم زمان ورود و خروج‌ آنها را با فرستادن امواج به یک کامپیوتر مرکزی ثبت می‌کند و هم بدون نیاز به وارد کردن رمز، اجازه دسترسی به سیستم‌های کامپیوتری شرکت را به آنها می‌دهد.
کد خبر : 159434

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Mashable، شرکت «نیوفیوژن» با کاشت این تراشه به این افراد امکان وارد شدن به شرکت و استفاده از کامپیوترها را بدون وارد کردن رمز عبور می‌دهد. هر تراشه دربرگیرنده یک شماره فردی است و با فرستادن امواج رادیویی به یک کامپیوتر مرکزی کار می‌کند.


مدیر این شرکت که خود در آغاز در استفاده از این تراشه پیشگام بوده است، می‌گوید: «اکنون کاربرد آن در شرکت معمول است. خودمان از آن بهره می‌بریم. ولی اگر روزی کشوری خواهان تجاری کردن این محصول و فراگیر کردن آن در میان شهروندان باشد، همراه با مشکلاتی خواهد بود. بنابراین باید درباره پرسش‌هایی مانند حوزه زندگی شخصی، امنیت و دسترسی به داده‌ها اندیشه کرد».


درایز فان کرائن، یکی از مهندسان این شرکت نیز نرم‌افزاری‌ را طراحی کرده است که با این تراشه کار می‌کند. او اکنون به دنبال نوآوری‌های بیشتری در ارتباط با این محصول است.


کرائن می‌گوید: «شما با اسکن تراشه، به داده‌های شخصی دسترسی دارید. برای نمونه به یاری این ابزار، موسیقی مورد علاقه‌تان در اسپاتیفای، سرویس پخش آهنگ، به لیست شخصی‌تان افزوده می‌شود. بنابراین انتخاب‌های شما را به‌روز می‌کند. مانند یک کنترل مرکزی داده‌ها می‌ماند. به شما امکان مشاهده کارهای‌تان را در یک یا دو ساعت بعد می‌دهد. اکنون تصور کنید با شناسه شخصی‌تان خواهید توانست کارهای چند ماه و یا چند سال بعدتان را مشاهده کنید».


در حال حاضر از این تراشه برای باز کردن در و دسترسی به کامپیوتر و تلفن‌های همراه استفاده می‌شود. با این حال مدیر شرکت می‌گوید هدفش دگرگون ساختن زندگی روزمره آینده است.


او در این باره می‌گوید: «برای نمونه، هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نیازمند یک کارت جداگانه هستید. اگر به کتابخانه بروید باز نیاز به یک کارت دیگر دارید. برای کارهای بانکی نیز چند کارت دارید. حال اگر روشی میانبر پیشنهاد کنیم و بگوییم این مشخصات فردی من است، آنها می‌توانند با تراشه‌ای که در بدنتان جاگذاری شده است، ارتباط برقرار کنند. این دنیای آرمانی است».


هر سال یک تراشه جدید؟


اما همه با این دنیای آرمانی هم‌ساز نیستند. لیگ حقوق بشر بلژیک این روش را تجربه‌ای خطرناک برای در دست گرفتن کنترل کارمندان در محیط کار دانسته است.


پیتر بنتلی، پژوهشگر علوم رایانه در کالج لندن، می‌گوید: «تکنولوژی با سرعت زیاد پیشرفت می‌کند. برای همین نیز خردمندانه نیست که هنگام ساخت یک خانه از تازه‌ترین تکنولوژی‌ها بهره برد. زیرا در سه سال آینده آنها دیگر به‌روز نخواهند بود. چیزی را هم که شما در بدنتان می‌کارید، در سال‌های آتی بی‌مصرف خواهد بود. در زمینه امنیت و چیزهایی از این دست تکنولوژی امروزی آسیب‌پذیر خواهد بود. آیا هر چند سال یک بار باید تراشه‌ها را از بدن بیرون آورد و تراشه‌های تازه‌ای کاشت؟ ما در دنیایی دستخوش دگرگونی دمادم به سر می‌بریم».


پیش از این نیز در سال ۲۰۱۵، یک شرکت سوئدی برای دسترسی سریع کارمندان به دستگاه فتوکپی و درهای ساختمان تراشه مشابهی را در دست شماری از کارمندان کاشته بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب