دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1395 - 12:08

تصاویر بی‌نظیر از پدیده آذرخش فضایی + ویدئو

تخلیه انرژی الکتریکی و انحراف تشعشعات کشنده فضایی، دو پدیده‌ای هستند که به رنگ آبی و قرمز در طبقات فوقانی جو روی می‌دهند و از زمین قابل مشاهده نیستند اما از ایستگاه فضایی می‌توان از آنها تصویر گرفت.
کد خبر : 158294

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ESA، ایستگاه فضایی بین‌المللی یک محل چند ملیتی برای تحقیقات است اما این به این معنی نیست که تمام تیم‌های فعال در آنجا اطلاعات و کارهای خود را با یکدیگر و دنیا به اشتراک می‌گذارند. در سال 2012 تیم آمریکایی حاضر در این ایستگاه توانست به‌صورت تصادفی زمانی که در زاویه‌ای مناسب قرار گرفته بود برای نخستین‌بار از شفق سرخ‌فام عکس بگیرد و به زمین ارسال کند و این عکس به تمام دنیا مخابره شد اما تیم سازمان فضایی اروپا، تصاویر متعدد و فیلمی که از پدیده آذرخش فضایی در سال 2015 تهیه شده بود را به‌تازگی منتشر کرده است.


این پدیده کاملا شبیه به آذرخش‌های زمینی‌ است با این تفاوت که در طبقات فوقانی جو روی می‌دهد و از زمین قابل مشاهده نیست و البته نور و آثار دیداری متفاوتی به رنگ آبی ایجاد می‌کند. دیدن و تصویربرداری از این پدیده نیازمند زاویه‌ای بسیار خاص است که این‌ بار هم تصادفا ایستگاه فضایی در آن موقعیت قرار گرفته بود و آندریاس ماگنسن، فضانورد دانمارکی اروپا، از آن تعداد زیادی تصویر تهیه کرد و در کنار هم یک فیلم از آنها ساخته شد. این نخستین تصویربرداری از چنین پدیده جوی‌ای‌ است.


سپرهای الکتریکی و یونی جو زمین، حیات ما و تمام موجودات را از آسیب تشعشعات و پرتوهای فضای بیکران محافظت می‌کنند و روش کار آنها نتایجی دارد که گاهی زیبا هستند. مطالعه این نمودهای محافظتی به درک روش عملکرد سپرهای جو زمین کمک می‌کند.







مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب