بازتوانی و توانبخشی فرزند معلول برخی خانوادهها را به زیر خطر فقر میکشاند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از خانه ملت، عباسعلی پوربافرانی درباره اعلام نظر رئیس سازمان بهزیستی مبنی بر اینکه روزانه 80 نوزاد معلول در کشور متولد میشوند، افزود: تولد نوزادان معلول در کشور واقعیتی انکارناپذیر است که برای کنترل آن باید اقدامات پیشگیرانهای را به کار گرفت چرا که هزینههای درمان این نوزادان بسیار زیاد است.
نماینده مردم نایین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از ملزومات انجام اقدامات پیشگیرانه، مشاورههای ژنتیک است که در صورت شناسایی افراد در معرض خطر میتوان آزمایشهای ژنتیک را نیز برای این افراد در نظر گرفت.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: سازمان بهزیستی و متولیان در این حوزه باید انجام مشاورههای ژنتیک را به نحوی انجام دهند که افراد در معرض خطر مجاب به انجام آزمایشهای ژنتیک شوند و آنها را از خطرات تولد این نوزادان آگاه کنند.
وی با تاکید بر اینکه هزینه درمان و نگهداری نوزدان معلول برای خانوادهها و حوزه سلامت هزینهبر است، یادآور شد: در زمان تولد نوزاد معلول، بازتوانی و توانبخشی وی هزینههایی را در بردارد که گاهی خانوادههای زیادی را به زیر خط فقر کشانده است زیرا حداقلهای نگهداری نوزاد معلول نیز هزینههای زیادی را به خانوادهها تحمیل میکند.
پوربافرانی تاکید کرد: به عنوان مثال زمانی که نوزاد ناشنوایی متولد میشود هزینه کاشت حلزون یا گذاشتن سمعک فشار مالی زیادی را بر خانوادهها تحمیل میکند درحالی که این نوزاد ممکن است تنها یک نوع معلولیت داشته باشد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: انجام آزمایشهای ژنتیک اگرچه دارای هزینههای گزافی است اما انجام آن میتواند به زوجین کمک کرده تا از تولد کودکان معلول جلوگیری کند که راضی کردن افراد در معرض خطر در این شرایط می تواند یکی از نقاط مثبت مشاورهای ژنتیک باشد.
انتهای پیام/