دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1395 - 15:15

معان اول رئیس جمهوری: اگر کمک‌های ایران نبود داعش امروز در عراق و سوریه حاکم بود/ مواضع اخیر دولت آمریکا حرف‌های بی ارزشی است

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به وجود ۱۹ میلیون خودرو در کشور، گفت: حداقل انتظار این است که استانداردهای لازم در تولید و نحوه استفاده از خودرو رعایت شود و تکالیفی که دولت برای رعایت استانداردهای لازم تعیین می کند همگی در جهت رعایت حقوق شهروندان است.
کد خبر : 156366

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز _شنبه16 بهمن_ در آیین افتتاح سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) که در وزارت کشور انجام شد با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی ایران انقلابی کم نظیر و متکی به آحاد ملت و رهبری پیامبر گونه و خردمندانه امام راحل بود و با حضور همه اقشار بدون توسل به روش های خشونت آمیز و صرفاً با اتکا به آرمان های بزرگ ملت حاصل شد.


معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: انقلاب اسلامی در مقطعی به پیروزی رسید که تبلیغات دنیا در آن زمان این بود که دیگر حرکت های متکی به دین جایگاهی در دنیا ندارد و در این مقطع انقلاب اسلامی متکی بر دین مبین اسلام به پیروزی رسید و ملت ایران توانست در برابر رژیم شاهنشاهی که به تعبیر خودشان ژاندارم منطقه بود و از حمایت آمریکا بهره می برد با استفاده از روش‌های مسالمت آمیز انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند.


کشورهای غربی هم نتایج تهدید ملت ایران و هم نتایج تعامل با این ملت را تجربه کرده اند. اگر با ملت ایران با زبان تعامل و تکریم گفت‌وگو کنند، می‌توانند پای میز مذاکره بنشینند و به نتایج خوبی دست پیدا کنند که به تعبیر رئیس‌جمهوری همه طرف‌ها در آن سود ببرند

وی ادامه داد: امروز پس از گذشت ۳۸ سال از انقلاب اسلامی، چیزی جز زیبایی و سربلندی ملت ایران به چشم نمی خورد و سخنان اخیر دولت آمریکا که به تصور خودشان حرف های جدید و هشدار گونه می زنند، حرف‌هایی بی ارزش است چرا که ملت ایران در ۳۸ سال گذشته، جنگی ۸ ساله را تحمل کرده که همه قدرت ها و امکانات آنها در طرف مقابل ایران بودند و تجهیزات و تسلیحات پیشرفته در اختیار ارتش عراق بود و این جنگ در شرایطی انجام شد که ایران تازه دوران انقلاب را پشت سر گذاشته بود اما ملت ایران با همه این مشکلات توانست سربلند و سرافراز از این مقطع عبور کند و پس از آن نیز تهدیدها و تحریم‌های دشمنان همواره پابرجا بوده است ولی ملت ایران هیچگاه تسلیم نشده است.


جهانگیری با اشاره به دستاوردهای حاصل شده در دوران پس از انقلاب اسلامی تصریح کرد: البته همچنان فاصله زیادی با آرمان های انقلاب اسلامی داریم و اگر موانع، مشکلات و تحریم ها نبود، معیشت مردم و اشتغال جوانان امروز از وضعیت بهتری برخوردار می‌بود.


معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: با وجود همه مشکلات کارهای بزرگی انجام شده و امروز حدود ۵ میلیون دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند و ایران از نظر تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی در جایگاه سوم یا چهارم جهان قرار دارد و امروز این تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی بزرگترین فرصت و سرمایه در خدمت ملت ایران هستند تا کشور مسیر توسعه را طی کند.


وی با بیان اینکه ایران در دوران تحریم به نقطه‌ای رسید که در بخش فناوری نانو که مهمترین فناوری روز دنیا است، در جایگاه ششم جهان قرار دارد، افزود: اخیراً بانک جهانی اعلام کرده است که ایران هجدهمین قدرت اقتصادی دنیا است و در گزارش دیگری ایران از نظر تولید علم و فناوری در رتبه شانزدهم قرار دارد و از نظر قدرت نظامی و دفاعی نیز ایران هفتمین کشور دنیا است.


معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه کشورهای غربی هم نتایج تهدید ملت ایران و هم نتایج تعامل با این ملت را تجربه کرده اند، گفت: اگر با ملت ایران با زبان تعامل و تکریم گفت‌وگو کنند، می‌توانند پای میز مذاکره بنشینند و به نتایج خوبی دست پیدا کنند که به تعبیر رئیس‌جمهوری همه طرف‌ها در آن سود ببرند.


وی افزود: ولی زمانی که زبان آنها عوض می‌شود و با تهدید سخن می گویند مطمئن باشند که برای آنها هیچ دستاورد و حاصلی نخواهد داشت. ملت ایران لنگر گاه ثبات منطقه است و ایران نه تنها مشکل منطقه نیست بلکه راه حل منطقه است و به حل مشکلات کمک می‌کند.


جهانگیری یادآور شد: اگر مشورت ها و کمک های ایران نبود داعش امروز در عراق و سوریه حاکم بود و معلوم نبود سایر کشورهای عربی که خود داعش را به وجود آوردند امروز چه وضعیتی داشتند.


وی با اشاره به اتهامات کشورهای غربی علیه ملت ایران مبنی بر اینکه ایران حامی تروریسم است، گفت: این اتهامات آنقدر قدیمی و نخ نما شده که گوینده آن نیز باید خجالت بکشد زیرا کشوری که عملاً در صحنه نبرد و مقابله با تروریست ها بوده در حقیقت ایران است وگرنه ائتلاف های آنها علیه گروه های تروریستی، خسارت چندانی به تروریست ها وارد نکرده است.


معاون اول رئیس جمهوری افزود: دشمنان ملت ایران در حقیقت می‌خواهند با تهدید ایران، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی که قصد سرمایه گذاری در ایران دارند را بترسانند و از این طریق روند کار و توسعه در ایران را با کندی مواجه کنند، وگرنه ملت و مسئولین ایران ارزشی برای حرف های بی ادبانه دولتمردان آمریکایی قائل نیستند.


وی اضافه کرد: آنها خودشان متوجه شده اند که ایران برنامه‌های وسیعی برای توسعه اقتصادی در پیش دارد و دنیا باید بداند که یکی از کانون‌های توسعه که می‌تواند چرخ توسعه دنیا را به حرکت وادار کند، ایران است.


جهانگیری با بیان اینکه کشور چین زمانی این نقش را در دنیا ایفا می‌کرد و کانون توسعه دنیا بود، گفت: البته ایران به بزرگی فرصت چین نیست اما وقتی فقط وزارت نفت ایران طرح هایی به ارزش ۲۲۰ میلیارد دلار در بخش های نفت، گاز و پتروشیمی آماده کرده، نشان‌دهنده اهمیت و فرصت کم نظیر سرمایه‌گذاری در ایران است. علاوه بر این طرح های بزرگ و متعدد دیگری نیز در سایر بخشها نظیر حمل و نقل، خرید هواپیما، خرید لوکوموتیو و صنایع مختلف آماده سرمایه گذاری است. کشورهای دنیا که امروز نیازمند کانون توسعه هستند و به دنبال سرمایه گذاری در طرح های مختلف اقتصادی اند می توانند برای سرمایه گذاری در ایران به عنوان یکی از مهمترین کانون های توسعه برنامه ریزی کنند.


معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه سخنان خود دو محدودیت اصلی پیش روی توسعه کشور را مسائل زیست محیطی و محدودیت منابع آب برشمرد و گفت: این محدودیت ها در کنار چالش‌های پیش رو مانند حجم نیروی بیکار، کاهش وضعیت معیشتی مردم و قدرت اقتصادی ایران که باید ارتقاء پیدا کند، ایجاب می‌کند تا برنامه ریزان کشور با تدبیر و دقت برنامه‌های منسجمی را برای توسعه و عبور از موانع تدوین نمایند.


وی با یادآوری اینکه موضوع محیط زیست و آلودگی هوای کشور امروز به دغدغه اصلی و مشترک مردم و مسئولین تبدیل شده است، گفت: به دلیل فعال بودن سازمان‌های مردم نهاد در خصوص مسائل زیست محیطی، موضوع محیط زیست امروز به موضوع و دغدغه مشترک مردم و مسئولین کشور تبدیل شده و وقتی که مسائل کشور به موضوع مشترک مسئولین و آحاد جامعه تبدیل می‌شود و مردم نیز در حل این مسائل مشارکت می‌کنند، امید بیشتری برای حل مسائل وجود خواهد داشت.


جهانگیری با اشاره به سیاست‌ها و برنامه‌هایی که برای مقاطع مختلف که کشور با هوای ناسالم و هشدار آمیز مواجه است، گفت: در برخی روزها که این مشکلات وجود دارد تدابیری اتخاذ می شود که برخی گروه های سنی حتی المقدور از منزل خارج نشوند و گاه مدارس تعطیل می‌شود و محدودیت های ترافیکی نیز اعمال می‌گردد و همه اینها بدین خاطر است که سلامت مردم با خطرات جدی مواجه نشوند.


معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه برای حل مسائل زیست محیطی باید تمرکز جدی معطوف شود و راهکارهای علمی دقیق در پیش گرفته شود، تصریح کرد: البته برخی شعار می دهند که موضوع آلودگی هوا را به ما بسپارید تا ظرف یک سال آن را حل کنیم. این گونه اقدامات با شعار حل نمی‌شود و نیازمند کار دقیق و مطالعات و اقدامات گسترده است.


وی با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد آلایندگی ها به خودروها، موتورسیکلت ها و وسایل حمل و نقل مرتبط است، یاآور شد: از این رو باید تمرکز اصلی برای مدیریت آلودگی هوا نیز بر همین موضوع معطوف شود.


جهانگیری با اشاره به سخنان برخی افراد که می گویند وقتی مشکل آلودگی هوا وجود دارد چرا تولید خودرو متوقف نمی شود، افزود: اینکه هر خانواده ای یک خودرو داشته باشد حق طبیعی آنهاست و اگر خانواده ای به خودرو نیاز داشته باشد و نتوانیم برای او تامین کنیم به دور از انصاف است. البته باید در تولید خودروها استانداردهای ایمنی و زیست محیطی لازم رعایت شود.


معاون اول رئیس‌جمهوری یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست را حراست از حقوق آحاد ملت در خصوص مسائل زیست محیطی برشمرد و گفت: در همین راستا یکی از اقدامات انجام شده از سوی دولت این است که معاینه فنی خودروها باید به صورت دقیق و مطابق با استانداردهای لازم انجام شود و دولت لایحه ای نیز به مجلس شورای اسلامی داده تا بر اساس آن زمان لازم برای معاینه فنی خودروها که هم اکنون پنج سال پس از تولید است کاهش پیدا کند.


وی با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص قابلیت‌ها و عملکرد سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) گفت: اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و وزارت کشور، شهرداری ها، بخش خصوصی و نیروی انتظامی هر کدام سهم مهمی در اجرای این برنامه داشتند که باید از آنها تشکر کنیم.


جهانگیری افزود: این سامانه یکپارچه داده‌های اطلاعاتی خوبی را در اختیار قرار می دهد که لازم است این اطلاعات مورد تحلیل قرار گیرد تا بتوانیم برای برنامه ریزی های آینده کشور نیز از آنها استفاده کنیم.


وی ادامه داد: برای حل مسائل زیست محیطی کلان شهر‌ها نیازمند توزیع بنزین با استاندارد بالا هستیم و تقریباً امروز در همه کلان شهر ها بنزین با استاندارد یورو ۴ توزیع می شود و با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندر عباس که فاز نخست آن باید به زودی افتتاح شود، ایران قادر خواهد بود بنزین مورد نیاز کشور را با استاندارد بالا از این پالایشگاه تامین کند.


معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با تاکید بر ضرورت خارج شدن خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل گفت: متاسفانه تعداد خودروهای فرسوده در کشور زیاد است و برای حل این مشکل باید دو روش بطور همزمان مورد استفاده قرار گیرد به گونه ای که استفاده از خودروهای فرسوده برای مالکان آنها مقرون به صرفه نباشد و در کنار این روش باید مشوق های مالی و حمایت های بانکی را برای کسانی که می‌خواهند خودرو خود را نوسازی کنند در نظر بگیریم زیرا معمولاً خودروهای فرسوده متعلق به اقشار ضعیف جامعه است و دولت باید برای تبدیل این خودروها به خودروهای جدید آن‌ها را مورد حمایت قرار دهد.


جهانگیری نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را از برنامه های اولویت دار دولت برشمرد و افزود: دولت تدبیر و امید برای نوسازی ۹۰ هزار تاکسی تصمیماتی اتخاذ کرده است که امروز بر اساس گزارش ارائه شده وزارت کشور ۴۰ هزار تاکسی نو سازی شده و در بخش اتوبوس و مینی بوس نیز کارهایی آغاز گردیده است.


معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه آسیب رسانی خودرو های فرسوده فقط در بخش آلایندگی محدود نمی شود، گفت: این خودروها هزینه های دو چندانی برای مالکان خود دارند چرا که مصرف سوخت آنها گاه تا دو برابر افزایش پیدا می کند و هزینه های تعمیرات، تصادفات و سایر موارد نیز باید مدنظر قرار گیرد.


وی با تاکید بر اینکه موضوع حمل و نقل ریلی نیز همزمان بعنوان یکی دیگر از اولویت های دولت تدبیر و امید دنبال می شود، گفت: حمل و نقل ریلی یکی از مطمئن ترین و ایمن ترین روش های حمل و نقل است و باید تلاش کنیم تا جایی که امکان دارد حمل بار و مسافر را به سمت حمل و نقل ریلی هدایت کنیم.


جهانگیری افزود: در بخش قطار بین شهری با اقدامات و برنامه ریزی هایی که صورت گرفته، پنج مرکز استان که در حال حاضر به راه آهن سراسری متصل نیستند حداکثر باید تا نیمه اول سال ۹۶ به راه آهن سراسری کشور متصل شوند.

معاون اول رئیس‌جمهوری یکی از سیاست های مستمر دولت تدبیر و امید را حمایت از توسعه قطار شهری به خصوص در کلان شهر ها عنوان کرد و گفت: دولت همچنین برنامه وسیعی برای قطار حومه شهرها در دستور کار دارد و وزارت راه و شهرسازی این برنامه را دنبال می کند.


وی افزود: نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور و توسعه خطوط ریلی و قطار شهری نیازمند سرمایه گذاری فراوان است و این موضوع علامت مثبتی برای سازندگان و تولید کنندگان داخل کشور است که بتوانند سهم خود را از این بازار بزرگ کسب نمایند.


جهانگیری با اشاره به برنامه ریزی برای خرید ۲ هزار واگن قطار شهری از طریق منابع مالی خارجی افزود: در این طرح به گونه ای برنامه ریزی شده که حدود ۵۵ درصد باید از تولید داخلی باشد و قطعاً در مراحل بعد با انتقال دانش فنی که به کشور صورت خواهد گرفت، سازندگان و تولید کنندگان داخلی سهم بیشتری را در آینده کسب خواهند کرد.


معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی دقیقاً به همین معنا است و کسی نباید به دنبال تعریف دیگری برای اقتصاد مقاومتی باشد. اقتصاد مقاومتی یعنی چگونه از همه ظرفیت های داخل کشور برای توسعه استفاده کنیم.


وی در ادامه به پدیده ریز گردها که باعث مشکلاتی برای مردم برخی استان ها شده است نیز اشاره و یادآور شد: دولت برنامه هایی برای حل مشکل ریز گردها البته در بخشی که منشأ داخلی دارد تدوین کرده و برای بخش اصلی آن که منشأ خارجی دارد در تلاش هستیم تا از طریق مذاکره با دولت های کشورهای همسایه این معضل را برطرف کنیم.


در این مراسم وزیر کشور نیز گزارشی از روند برنامه ریزی و طراحی سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران ارائه کرد و گفت: در بهمن ماه سال ۹۴ نخستین واحدهای معاینه فنی خودرو به این سامانه متصل شدند و امسال نیز ۴۴۴ واحد معاینه فنی به این سامانه متصل خواهد شد.


رحمانی فضلی همچنین گزارشی از برنامه ریزی های انجام شده برای خرید ۲۰۰۰ واگن قطار شهری و نیز نوسازی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی ارائه کرد و به ارائه توضیحاتی در خصوص استمرار این برنامه های دولت پرداخت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب