دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1395 - 09:58

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات پایان‌نامه‌ خود را به قهرمانان پلاسکو تقدیم کرد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، پایان‌نامه خود را به قهرمانان حادثه پلاسکو تقدیم کرد.
کد خبر : 156198

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بهناز معزی دانشجوی واحد علوم و تحقیقات در متن پایان‌نامه خود با بیان اینکه «پایان کار این پژوهش با حادثه آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو همراه شد»، نوشت: تقدیم به آتش‌نشان‌های شهید حادثه ساختمان پلاسکو، تقدیم به آتش‌نشان‌های قهرمان که روزها و شب‌ها برای خاموشی این آتش تلاش کردند و تقدیم به راویان صادق عرصه خبر که هم‌پای امدادگران حادثه، لحظه به لحظه‌ این روزها و شب‌ها را اطلاع‌رسانی کردند.


پایان‌نامه معزی که با عنوان «کاربرد رسانه‌ در ایجاد احساس سلامت در مردم» در واحد علوم تحقیقات دفاع شد، به روش پیمایشی با جامعه آماری «مردم باسواد شهر تهران»، «میزان هراس ناشی از اخبار بیماری‌های واگیر و مرگ‌آور» و «میزان کارکرد نامطلوب رسانه»، «میزان رضایت و احساس سلامت از اخبار و منابع دقیق و تخصصی» و «میزان کارکرد مطلوب رسانه» در ایجاد آگاهی و رضایت مخاطبان در مواقع انتشار اخبار بیماری‌های واگیر و مرگ‌آور را بررسی کرده است.


بر اساس بخشی از نتایج این پایان‌نامه، بررسی موردی میزان دربرگیری خبر درگذشت ناشی از قصور پزشکی «عباس کیارستمی» کارگردان مطرح سینما و «میزان هراس» ناشی از اخبار پیرامون آن، نشان می‌دهد که 93.75 درصد افراد نمونه در جریان این خبر بوده‌اند.


نتایج این پژوهش علاوه بر پیشنهاد به رسانه در راستای انتخاب محتوای موثرتر، به اهمیت این موضوع که در نظام سلامت از ابزار رسانه در محتوا چگونه استفاده شود نیز اشاره می‌کند.


وزارت بهداشت در استراتژی‌ و سیاست‌گذاری‌های سلامت کشور و گروه‌های مختلف جامعه مدیران و سیاست‌گذاران رسانه، در شرایط مشابه با موضوع پژوهش (اخبار بیمارهای واگیر و مرگ‌آور و اخبار پرونده قصور پزشکی عباس کیارستمی)، می‌توانند از نتایج این پژوهش استفاده کنند.


پژوهشگر در این پایان‌نامه تاکید کرده است: «توجه به احساس وابسته به سلامت مردم در پی انتشار اخبار حوزه سلامت نظیر بیماری‌های واگیر و مرگ‌آور می‌تواند در دستور کار شوراهای امنیت ملی قرار بگیرد؛ همان‌طور که در موارد سیاسی داخلی و خارجی و بعضا اقتصادی از مدیران مسئول و نمایندگان رسانه‌ها برای کنترل فضای رسانه‌ای و افکار عمومی دعوت می‌شود.»


دستاوردهای این پژوهش می‌تواند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور خاص معاونت مطبوعاتی در طرح تدوین نظام جامع رسانه‌ای کشور مطرح شود.


محقق با اهمیت خواندن «ارتقای احساس سلامت در مردم از طریق رسانه» آورده است: «رسانه» با انتخاب شیوه پوشش خبری اخبار «بیمارهای واگیر و مرگ‌آور» و «قصور پزشکی در درمان سرطان یک هنرمند معروف»، می‌تواند در راستای «ارتقای سلامت مردم» یا ناخواسته در جهت «تهدید سلامت» آنان گام بردارد؛ چراکه ترس و درماندگی احتمالی در نتیجه خواندن یا شنیدن این اخبار، می‌تواند به همان میزان امنیت سلامت جسمی و روانی مخاطب را تهدید ‌کند.


این پایان‌نامه به راهنمایی دکتر زهرا خرازی آذر و به داوری دکتر محمد سلطانی‌فر و دکتر سیدمحمد دادگر صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته