دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1395 - 11:38
نشست خبری معاون بهداشت وزیر بهداشت(1)

کاهش مرگ و میرمادران باردار و نوزدان/ اجرای برنامه کاهش مرگ و میر میانسالان در کشور

معاون بهداشت وزیر بهداشت اقدامات وزارت بهداشت را در زمینه کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان، کاهش فقر آهن، کاهش سوء تغذیه و علت مرگ و میر میانسالان در کشور تشریح کرد.
کد خبر : 155613

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری به مناسبت دهه فجر به تشریح اقدامات وزارت بهداشت در حوزه سلامت و بهداشت پرداخت و گفت:‌ خوشبختانه امید به زندگی در کشور ما در زنان 76.6 و در مردان 74 است و متوسط جهانی امید به زندگی در دنیا 71.4 سال است.


وی افزود: بالاترین میانگین امید به زندگی سالم در کل دنیا به ژاپن اختصاص یافته و در کشور ما امید به زندگی سالم 63 سال است.


سیاری یکی از اقدامات عمده وزارت بهداشت را در راستای جلوگیری از مرگ نابه‌هنگام مردم دانست و گفت:‌در زمینه مرگ مادران و کودکان به موفقیت‌های بسیاری دست یافتیم اما در گروه سنی 30 تا 70 سال که 25 درصد از مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد باید تلاش‌های بسیاری انجام دهیم.


وی ادامه داد: در حوزه مرگ و میر کودکان سه شاخص در تمام کشورها مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد از جمله مرگ نوزادان، مرگ کودکان زیر یک سال و مرگ کودکان زیر 5 سال که این شاخص به ازای هر هزار تولد زنده مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در کشور ما به ازای هر هزار تولد نوزاد 10 نفر از آنان فوت می‌کنند، در کودکان زیر یک سال 13.8 کودک و در کودکان زیر 5 سال 15.6 کودک جان خود را از دست می‌دهند.


سیاری ادامه داد: در اواخر دهه 60 مرگ نوزاد نداشتیم این در حالی است که متوسط جهانی مرگ نوزاد 19 نفر است، اما در کودکان زیر یک سال 110 کودک و در زیر 5 سال 140 مرگ ثبت شده است. این رقم در کشورهای توسعه یافته سه مرگ کودک و در بدترین حالت در یکی از کشورهای آفریقایی با حدود 46 مرگ کودک ثبت شده است.


سیاری ادامه داد: مرگ کودکان زیر 5 سال در متوسط جهانی 43 نفر است که در کشورهای توسعه یافته مرگ 6 کودک و در بدترین شرایط یکی از کشورهای آفریقایی با مرگ 156 کودک به ثبت رسیده است.


وی ایران را یکی از کشورهای متوسط در زمینه مرگ و میر کودکان دانست و گفت:‌ مرگ و میر کودک در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته بیشتر و به نسبت کشورهای در حال توسعه کمتر است، اما باید تلاش کنیم که وضعیت خود را نسبت به گذشته بهبود بخشیم.


معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه مرگ و میر مادر بر اثر حاملگی و زایمان قبل از انقلاب به ازای هر 100 هزار نفر 245 مرگ به ثبت رسیده و هم اکنون به حدود 20 مرگ کاهش یافته است البته باید تلاش کنیم که مرگ و میر مادران و کودکان را نسبت به گذشته کاهش دهیم.


سیاری علت مرگ و میر میانسالان در کشور را ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و حوادث ترافیکی دانست و گفت: برای کاهش این عوامل در 4شهرستان به صورت پایلوت برنامه‌های جدیدی را اجرا می‌کنیم و به زودی این برنامه در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.


وی در مورد وضعیت تغذیه در کشور نیز اضافه کرد: خوشبختانه میران سوء تغذیه و کم‌خونی ناشی از فقر آهن را تا 50 درصد کاهش داده‌ایم. به طوری که میانگین کم خونی مادران در ایران 14درصد، در آمریکا 17درصد، در فرانسه 25درصد و در ترکیه 30 درصد به ثبت رسیده است.


سیاری علت موفقیت ایران در کاهش میزان کم خونی زنان ایرانی را اجرای برنامه‌های وزارت بهداشت دانست و تصریح کرد: به دختران دبیرستانی و زنان باردار مکمل‌های آهن را به صورت رایگان ارائه دادیم. همچنین اسید فولیک به آرد اضافه کردیم و نان‌ به صورت غنی شده در اختیار افراد قرار گرفت که به این ترتیب موفقیت‌های بسیاری در زمینه بهبود وضعیت تغذیه زنان جامعه ایجاد شد.


وی ادامه داد: در مطالعه‌ای دیگری از سوی وزارت بهداشت مشخص شد کمبود ویتامین D در جامعه مدت 10 سال 6 برابر افزایش یافته است بر همین اساس در طرح تحول سلامت مکمل جدیدی افزوده شد. به دانش آموزان مقطع دبیرستان به مدت 9ماه و به سالمندان ماهانه 1 بار و به نوزدان در دوره 3تا 5 ماهگی مکمل ویتامین D به صورت رایگان دادیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب