دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1394 - 14:05

نپال در آستانه بحران/ هشدار درباره شیوع بیماری‌های واگیردار

با افزایش شمار قربانیان زمین لرزه ۷. ۸ ریشتری در نپال و به جا ماندن اجساد درخیابان‌ها و خرابه‌های کاتماندو از پزشکان نسبت به احتمال شیوع بیماریهای واگیردار دراین مناطق هشدار می‌دهند.
کد خبر : 15548

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، منابع بیمارستانی نپال بار‌ها نسبت به کمبود دارو، کمبود تخت بیمارستانی و جمع‌آوری نشدن به موقع اجساد هشدار داده‌اند و خواستار کمک فوری جامعه جهانی برای جلوگیری ازشیوع بیماری‌ها دراین کشور شده‌اند.


«شرسا» کنسول افتخاری ایران در نپال با اشاره به مشاهدات خود از وضعیت نامناسب بهداشتی در کاتماندو گفت: هم اکنون اجساد تعداد زیادی از کشته شدگان زمین لرزه روز شنبه نپال در خیابان‌ها و نقاط مختلف کاتماندو پراکنده است.


وی با اشاره به کند بودن روند کمک‌رسانی به بازماندگان، شرایط بهداشتی مردم را نامناسب دانست و از جامعه بین‌المللی خواست کمک‌های امدادی را سرعت بخشند.


به گفته وی، بار‌ها پزشکان نپالی از احتمال شیوع بیماریهای واگیردار خبر داده‌اند و خواستار کمک فوری شده‌اند ولی میزان کمک‌ها متناسب با نیاز‌ها نیست.


بابک اصغری یک گردشگر ایرانی در کاتماندو در همین ارتباط در صفحه فیس بوک خود نوشته است: درحال حاضر یکی از بحران‌های بزرگ، پس از زمین لرزه افزایش احتمال شیوع بیماری‌ها است.


وی افزود: ایرانی‌هایی که در این منطقه به سر می‌برند به خاطر وضعیت نامناسب بهداشتی و احتمال شیوع بیماری‌های عفونی و واگیردار از حضور در اماکن عمومی خودداری می‌کنند.


این شاهد عینی همچنین کمبود آب آشامیدنی سالم، مواد غذایی و بهداشتی را از دیگر معضلاتی دانست که احتمال شیوع بیماری‌ها را افزایش داده است.


به گزارش واحد مرکزی خبر، «سوشیل کویرالا» نخست‌وزیر نپال در آخرین اظهار نظر خود با اشاره به افزایش آمار کشته‌ها و مجروحان، ارسال فوری کمک‌های بین المللی بویژه اقلام دارویی و غذایی برای آسیب دیدگان زمین لرزه را خواستار شد.


وی همچنین اعلام کرد، احتمال افزایش تعداد آمار کشته‌های زمین لرزه نپال تا ۱۰ هزار نفر وجود دارد.


سازمان ملل متحد نیز در گزارشی اعلام کرد بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از مردم نپال به مواد غذایی، آب آشامیدنی و سرپناه نیاز دارند.


گزارش‌ها حاکی است به علت کمبود امکانات و تجهیزات لازم، عملیات آواربرداری با کندی صورت می‌گیرد و احتمال افزایش تعداد کشته‌های این حادثه هر ساعت بیشتر می‌شود.


تاخیر در جمع آوری اجساد و دفن ان‌ها، انتقال مجروحان و کمبود آب آشامیدنی سالم به دنبال تخریب شبکه آبرسانی بر مشکلات بهداشتی مردم نپال افزوده است.


هرچند کمک‌های دارویی و پزشکی از حدود ۱۰ کشور ارسال شده ولی گستردگی خسارات وارده و مجروحان این حادثه پاسخگوی نیاز‌ها نیست.


همچنین کمبود کادر پزشکی و امدادی باعث شده که خدمات درمانی و پزشکی با تاخیر به مجروحان برسد و این عامل باعث افزایش تلفات شود.


تخریب جاده‌ها و بسته شدن محورهای مواصلاتی در اثر سقوط و تخریب ساختمان‌ها و مصالح ساختمانی در مسیر جاده‌ها، کار امداد رسانی و انتقال مجروحان و بازماندگان را با مشکل مواجه کرده و بسیاری از مردم مجبورند مجروحان را بدون آمبولانس به مراکز درمانی منتقل کنند.


بیمارستان‌های کاتماندو مملو از اجساد و مجروحان زمین لرزه است به گونه‌ای که حتی راهرو‌ها و پارکینگ بیمارستان‌ها نیز از مجروحان پر شده و کادر پزشکی و درمانی این بیمارستان‌ها به هیچ وجه جوابگوی حجم بالای مجروحان نیست.


هرچند هنوز به علت حجم و گستردگی خرابی‌ها، گزارش دقیقی از تخریب ساختمان‌ها منتشر نشده ولی گفته می‌شود که میزان خرابی‌ها در مناطق روستایی حدود ۸۰ درصد و درمناطق شهری بیش از ۳۰ درصد است.


بسیاری از مناطق کاتماندو و شهرهای اطراف بین ۵۰ تا ۹۵ درصد تخریب شده و قطع برق و وسایل ارتباطی موجب شده برآورد دقیقی از میزان تخریب‌ها و تلفات در دست نباشد.


زمین لرزه ۷. ۸ ریشتری روز شنبه در نپال تاکنون بیش از پنج هزار کشته و بیش از هشت هزار مجروح برجای گذاشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب