ساخت ماهیچه پارچهای برای معلولان
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، افرادی که از نظر جسمی سالم هستند شاید هنگام حرکت دادن عضلات اصلا متوجه این کار نشوند و به صورت کاملا غیرارادی اقدام به این کار کنند. اما افرادی هستند که برای حرکت دادن اندامها و ماهیچههای خود به کمک نیاز دارند اما برای این کار به استفاده از اسکلت خارجی هم نیاز ندارند.
تصور کنید که اگر لباس خود بیمار بتواند در حرکت دادن عضله به فرد کمک کند، بخشی از مشکل بیماران برطرف میشود. دانشمندان به تازگی نوعی ماهیچه پارچهای تولید کردهاند که برای حل مشکل حرکتی به کمک بیماران میآید.
محققان الیاف سلولزی را در حجم تولید انبوه با پلیمر الکترواکتیو قابلانعطاف معروف به «پلیپیرول» پوشش دادهاند. زمانی که ولتاژ پایینی به این پلیمر داده میشود، حجم آن افزایش مییابد و باعث میشود طول الیاف نخ بیشتر شود. وقتی که جریان الکتریکی قطع میشود، این الیاف جمع میشوند و بار دیگر به اندازه قبلی خود برمیگردند.
با تغییر نوع بافته شدن این الیافت در یکدیگر، میتوان نیروی این مواد را برای انجام کارهای مختلف تنظیم کرد. محققان در آزمایشگاه از این فناوری برای بلند کردن وزنههای کوچک استفاده میکنند.
تاکنون پیشرفتهای شگرفی در تولید اسکلتهای خارجی برای معلولان ایجاد شده است اما این فناوریها در ظاهر لباسهای رباتیک محکمی به نظر میرسند. دانشمندان امیدوارند که روزی بتوانند اسکلت خارجی بسازند که مانند لباس معمولی باشد و بدون این که جلب توجه کند، بتوان آن را زیر لباس پوشید.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/