دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1395 - 15:28

پیش‌بینی ابتلا به بیماری با ساعت مچی هوشمند

 اینکه فناوری بتواند ابتلای قریب الوقوع به بیماری را به اطلاع فرد برساند اتفاق مهمی است که زندگی انسان‌ها را دگرگون خواهد کرد. این خلاصه مطلب خواندنی از نشریه «نیوساینتیست» است.
کد خبر : 154055

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از مهر، این نشریه علمی در گزارشی می‌نویسد: بدون شک آنفلوآنزا یکی از چالش‌های بزرگ علم پزشکی به حساب می‌آید و حتما شما هم آرزو می‌کنید که فناوری نوینی ارائه شود و این بیماری را پیش از ابتلا هشدار دهد. اکنون دانشمندان روی فناوری پوشیدنی کار می‌کنند که این قابلیت را دارد یعنی به فرد می‌گوید که تا ابتلا به آنفلوآنزا و احتمالا بیماری‌های دیگر فاصله‌ای ندارید. این کار صرفا از طریق ردیابی سیگنال‌های طبیعی منتشر شده از طرف بدن صورت می‌گیرد.


نیوساینتیست ادامه می‌دهد: این نوآوری در دانشگاه استانفورد ارایه می‌شود جایی که مایکل اسنایدر با همکاری تنی چند از دیگر محققان این دانشگاه روی آن کار می‌کنند. او برای اینکه نشان دهد فناوری مورد نظرش اثرگذار است از مدت‌ها پیش یعنی حدود یک سال پیش مجموعه‌ای متشکل از هفت حسگر پیشرفته را به بدنش متصل کرده است تا کارکرد آنها را مورد ارزیابی قرار دهد.


به نوشته این نشریه، اگرچه اسنایدر به ظاهر اوضاع و احوال مساعدی داشت و همه چیز به نظر عادی می‌رسید اما حسگرهایی که وی آنها را به نوعی پوشیده بود علائم غیرعادی و عجیبی را نشان می‌دادند. این دانشمند احساس خوبی داشت اما ضربان قلبش سریع‌تر از حالت عادی بود، دمای پوستش افزایش یافته بود و سطح اکسیژن خونش نیز افت کرده بود. این موارد همگی از احتمال ابتلای وی به نوعی بیماری حکایت داشت. او در ادامه با مصرف چند دارو، به وضعیت عادی بازگشت.


نیوساینتیست در ادامه می‌آورد: حالا این محققان ایده جالب توجهی را دنبال می‌کنند. آنها فکر می‌کنند که ساعت‌های مچی هوشمند قابلیت آن را دارند که ابتلا به بیماری را پیش از وقوع این وضعیت به فرد گوشزد کنند تا او هرچه سریع‌تر اقدامی برای جلوگیری از مبتلا شدن انجام دهد، یعنی دقیقا همان فرآیندی که برای اسنایدر هم روی داد.


به نوشته این نشریه، آزمایشاتی به مدت دو سال و با حضور ۴۰ داوطلب انجام شده که نشان می‌دهد ساعت‌های مچی هوشمندی که با ضریب دقت بالایی ضربان قلب و افزایش دمای پوست را نشان می‌دهند می‌توانند به عنوان ابزاری کاربردی برای ارایه هشدارهای لازم به افراد در آستانه ابتلا مورد استفاده قرار گیرند زیرا این دستگاه‌های کوچک دارای همان حسگرهایی هستند که اسنایدر به خود متصل کرده بود. بدین ترتیب می‌توان گفت این روزها ابزاری کاربردی اما با قابلیت کمتر شناخته شده در اختیار داریم یعنی ساعت‌های مچی هوشمند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب