همایش بینالمللی حافظ، کلاس درس دانشجویان است
دکتر اسماعیل آذر در گفتوگو با خبرنگاه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حافظ را شاعری «خاص» نامید و بیان داشت: برای تعریف این خاص بودن باید ساعتها وقت گذشت اما یکی از مسائلی که تفکر حافظ را متمایز میکند ازلی و ابدی بودن تفکر او است. بهتر است بگوییم حافظ متولد ازل است و فرجامش در ابد اتفاق خواهد افتاد.
اسماعیل آذر در ادامه درباره اهمیت برگزاری این کنگره و شناخت حافظ گفت: خواندن غزلهای حافظ مثل نگاه کردن به ماه است؛ هیچ انسانی از دیدن ماه یا شاخه گلی که کنار جوی آبی رشد کرده، خسته نخواهد شد به همین دلیل است که هرکاری برای شناخت حافظ انجام شود درصورت علمی و درست بودن، عمل موفقیت آمیزی خواهد بود.
دکتر آذر گفت: بیش از ۱۰۰ مقاله به کنگره رسیده است که ما و هیئت علمی حدود ۱۲ الی ۱۵ مقاله برتر را داوری کردیم |
مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: کنگره بین المللی حافظ که در روزهای ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت در تهران و شیراز برگزار میشود به همت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده، هیئت علمی دانشگاه آزاد و معاونت فرهنگی دانشگاه تدارک دیده شده است. دکتر میرزاده از تمام اعضای هیئت علمی و همین طور تمام افرادی که امور اجرایی این کنگره را به عهده دارند خواسته تا برای اشاعه فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی دراین مراسم تلاش کنیم.
عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما از تمام دانشجویان ارشد و دکتری دانشگاه آزاد به جد خواهش کردیم تا در این کنگره شرکت کنند. این کنگره برای دانشجویان همان کلاس درس است حتی ما آنها را دراین مراسم حضور و غیاب میکنیم زیرا یکی از اهداف برگزاری این مراسم بالا بردن سطح علمی دانشجویان و دانشگاه است و قطعا با کارهایی که انجام شده به شدت تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: مساله ای که کنگره بین المللی حافظ را نسبت به مراسمهای دیگر متمایز میکند، علمی بودن آن است؛ تمام دست اندرکاران و مهمانان این مراسم از چهرههای بارز علمی و پژوهشی زبان و ادبیات فارسی هستند. تاکنون بیش از ۱۰۰ مقاله به کنگره رسیده است که ما و هیئت علمی حدود ۱۲ تا ۱۵ مقاله برتر را داوری کردیم و قبل از شروع مراسم آنها را دراختیار حاضرین قرار خواهیم داد. بنابراین ازتمام این اقدامات پیدا است که این مراسم نظیر نخواهد داشت و من به عنوان عضوی که ازنخست تا پایان در جریان برگزاری این مراسم هستم قول میدهم این کنگره از نظر علمی و رویکرد فاصله بسیار زیادی با مراسمهای این چنینی خواهد داشت.
اسماعیل آذر با گرامی داشتن یاد حافظ سخنانش را با بیت به پایان رساند: «شاه نشین چشم من تکیه گه خیال توست / جای دعاست شاه من بی تو مباد جای تو».
انتهای پیام/