مدیرکل گردشگری گیلان:
روستاهای گیلان در آستانه تبدیلشدن به قطب بزرگ گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: روستاهای گیلان قابلیت تبدیلشدن به قطب بزرگ گردشگری روستایی کشور رادارند.
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان، رضا علیزاده در نشستی مشترک که با مدیرکل امور روستایی و عشایری با محوریت گردشگری روستایی که در استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به اینکه گردشگری صنعتی چندبخشی است، سوقدادن این صنعت به روستاها را موجب تعالی فرهنگی، رشد اقتصادی و رفع محرومیتهای روستا دانست.
وی با اشاره به اجرای فعالیتهای متعدد از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان در جهت توانمندسازی روستایی، توجه به توسعه پایدار روستاها را از اهداف دولت تدبیر و امید برشمرد و افزود: فعالیتهای خوبی در این خصوص صورت گرفته که ماحصل آن ایجاد اشتغال جوانان روستایی، ترویج هنرهای سنتی و همچنین مهاجرت معکوس بوده است.
علیزاده اجرای طرح روستای بدون بیکار در گیلان را گامی در جهت ایجاد بسترهای فرصت ساز در سطح روستاها، رونق اقتصادی و نیز ایجاد اشتغال دانست.
این مسئول بر فراگیری هنرهای سنتی و صنایعدستیف تأکید کرد و افزود: باید تلاش شود تا روستاها منبعی خودکفا شوند و جریانسازی اقتصاد مقاومتی در آن به بهترین شکل اجرایی شود.
وی بابیان اینکه روستاها جاذبههای گردشگری فراوانی را به گردشگران نمایش میدهند، ادامه داد: توسعه پایدار گردشگری روستایی و مدیریت خردمندانه نیازمند برنامهریزی است.
علیزاده افزود: گردشگری یکی از رویکردهای جدید توسعه اقتصادی کشورهای درحال توسعه است و از مفیدترین راهکارهای موردتوجه میتوان رونق بخشی به مناطق روستای را موردتوجه قرارداد.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری بهویژه گردشگری زمستانی ازجمله مهمترین فعالیتهای اقتصادی روستاهای کوهستانی با برف کافی در فصول سرد بشمار میآید که بهسرعت در حال گسترش و استقبال عمومی است، بنابراین نگاه به گردشگری زمستانی روستایی از مباحث جدید علمی است که عملیاتی کردن آن نیازمند برنامهریزی آیندهنگر با رویکرد راهبردی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه در روستاهای استان مجموع عوامل متنوع مکانی و اقلیمی، امکان گردشگری زمستانی روستایی را برای دوستداران فراهم کرده است، اضافه کرد: اشتغال روستاییان، بهکارگیری نیروهای متخصص و افزایش سطح درآمدی شاغلین این بخش از منافع قابل تحقق در گردشگری زمستانی روستایی خواهد بود.
وی بابیان تأکید بر لزوم بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) اذعان داشت: روستا و روستاییان منابع اصلی تولید و رشد اقتصاد ملی هستند و بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) میتواند توسعه روستاهای کشور را رقم بزند و بسترسازی گردشگری پایدار را محقق میسازد.
علیزاده به لزوم بهرهگیری از تمامی پتانسیلهای موجود در روستاها تأکید کرد و متذکر شد: نگاه توسعه محور روستایی در گیلان یک ضرورت غیرقابلانکار است.
وی افزایش دستمزد در فعالیتهای غیر کشاورزی برای بومیان روستا، توجه بیشتر به جاذبههای طبیعی روستایی مانند رودخانه، مناظر طبیعی، کوهستان و مراتع غنی و دامداری و نیز جلوگیری از تخریب مکانهای مذهبی و تاریخی منطقه به دلیل بالا رفتن سطح آگاهی مردم را از مهمترین تأثیرات توسعه گردشگری زمستانی در روستاهای گیلان خواند و از سرمایهگذاران بخش خصوصی خواست تا توسعه این نوع از گردشگری را موردتوجه قرار دهند.
انتهای پیام/