نجات ماه از دست مادر سیاهرو با موسیقی!
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محسن آقایی، در نشست خبری بخش تلفیقی جشنواره سی و دوم موسیقی فجر که امروز، یکشنبه، 19 دیماه در تالار وحدت برگزار شد، گفت: «برای دومین سال است که در جشنواره شرکت میکنیم. طرحی را سال گذشته ارائه کردهایم که دو ساله بود و به موسیقی مردمان حاشیه خلیج فارس میپرداخت. سال گذشته به موسیقی بوشهر پرداختیم و امسال سراغ موسیقی هرمزگان رفتهایم.»
این موزیسین موسیقی نواحی در ادامه گفت: « گروه ما از محله امامزاده بوشهر که زادگاه موسیقی است، در سال 1386 متولد شد و تا امروز 30 کنسرت در سرتاسر کشور داشته و تقریبا در 50 جشنواره بینالمللی حضور داشته است و برگزیده بسیاری از این رویدادها بوده است. کار این گروه علاوه بر موسیقی، کاری پژوهشی است که طرحی دو ساله شروع شده است.»
آقایی در ادامه با اشاره به اجرایشان در جشنواره فجر گفت: «قطعه زار و دیزنگه (به معنی مادر سیاهرو) که قرار است در جشنواره اجرا کنیم، داستانی طولانی دارد و مربوط به ماهگرفتگی در جنوب کشور است. مردم بوشهر ماهگرفتگی را اتفاقی ماوراءالطبیعی و نشانهای از حضور اجنه وارواح خبیث میدانستند. آنها فکر میکردند با استفاده از ابزار و فلزها میتوانند جنها را دور کنند؛ بنابراین کنار دریا میرفتند و با سروصدایی که تولید میکردند، تلاش میکردند ماه را از دست مادر سیاهرو نجات بدهند. از سوی دیگر بیش از 100 سال پیش در بوشهر، بردهای سیاهپوست و دختر رئیس کنسولگری انگلیس به یکدیگر دل میبازند و اجرای ما اشارهای هم دارد به دلباختگی دختری ماهرو به پسری سیاه و ترسناک...»
وی در آخر هم گفت: «سال گذشته برای اولین بار از کودکان سیاه و بومی بوشهر که از نسل بردههای قدیم بوشهر هستند، برای اجرای نمایش در جشنواره فجر استفاده کردیم و با همکاری آنها گروهی تشکیل دادیم. امسال از خانواده آنها دعوت کردیم تا در اجرا حاضر شوند.»
انتهای پیام/